Összehasonlító fül

DJI drón vásárlásán gondolkozol? Akár csak feljebbi szintre lépnél, akár csak most kóstolnál bele a drónozásba, ezeket a drónokat érdemes megismerned! Mutatjuk a legjobb DJI drónokat egy helyen!


ESC
search

A legjobb DJI drónok a piacon

A legjobb DJI drónok listája

Szeretnéd magad megajándékozni egy új drónnal – vagy éppen csak most kóstolnál bele a drónozás élményébe? Akár kezdőként, akár profiként vennéd kézbe a távirányítót, számos opció közül válogathatsz. Cikkünkben a legjobb DJI drónokat és azok főbb jellemzőit soroljuk fel, hogy kiválaszthasd a legjobbat magadnak!


De mit kell tudnia a legjobb drónoknak? Nos, a legtöbb fogyasztói drónt manapság már 4K-s videórögzítéssel, stabilizált kamerával, és olyan összehajtható designnal készítik, ami egyszerűbbé teszi a készülékek szállítását, mint valaha.

 

Természetesen döntésed egyéni szempontokon alapul majd – például lehet, hogy a videóminőség kevésbé fontosabb számodra, mint a hordozhatóság, és persze az anyagi korlátokat is figyelembe kell venni. A következőkben annyi információt biztosítunk a különböző opciókról, hogy a cikk végére érve biztosan tudni fogod, hogy melyik a neked való készülék!
 

A legjobb hordozható DJI drón: DJI Mavic air

DJI Mavic Air vásárlás

 

Súly

Távirányító

Kamera felbontása

Akkumulátor kapacitása

Hatótáv

430 g

Van

12 MP

2 375 mAh

10 km

 

 

 

Előnyök: Rendkívüli hordozhatóság, 4K@100Mbps, kiváló akadályelkerülés.


Hátrányok: Legalább egy extra akkumulátor kell hozzá a rövid repülési idő miatt.

 

 

Annak ellenére, hogy egy évvel ezelőtt került a polcokra, a DJI Mavic Air a mai napig a legjobb drón 2019-ben, legalább is a legtöbb hétköznapi felhasználó számára. Hordozhatósága nem ment a funkciók rovására, ár/érték arányban pedig verhetetlen. A szabványos 4K@60 videó persze adott, a készülék mégis elfér egy nagyobb kabátzsebe.

 

Ha nem zavar a papíron 21, gyakorlatban pedig 18-20 perces repülési idő egy teljes akkumulátorral, akkor nem igazán kell sok másról lemondanod a DJI Mavic Airrel. Egy-két extra akku, és lényegesen több ideig élvezhetjük az apró, de maximálisan versenyképes Air repülési élményét.

 

A DJI Mavic Air sok trükköt rejteget a vázában. Képes mozgó képalanyokat követni, látványos kameramozgásokat végezni előre megadott útvonalon, és számos más látványos felvétel is készíthető vele az előre programozott módoknak köszönhetően.

 

A legjobb profi DJI drón: DJI Mavic 2 PRO

 

DJI Mavic 2 PRO vásárlás

 

 

Súly

Távirányító

Kamera felbontása

Akkumulátor kapacitása

Hatótáv

907 g

Van

20 MP

3 850 mAh

5 km

 

Előnyök: Kiváló összehajtható kialakítás, új fénykép- és videómódok, remek minőségű kamera


Hátrányok: Hiányzik a 4K@60 videó.

 

A DJI Mavic 2 Pro szinte minden tekintetben jobb, mint az első helyre került DJI Mavic Air, de egy jóval drágább, és valamivel méretesebb készülék is egyben. A Hasselblad által biztosított kamerának köszönhetően nincs versenytársa a képminőség terén (legalább is a fogyasztói piacon), az 1”-os CMOS képérzékelő pedig lényegesen jobb minőségű felvételeket készít (mind képek, mind videók tekintetében), mint az előző Mavic modell.

 

Természetesen a szoftveres felszereltség is korszerűbb lett, beleértve az új felvételi módokat (pl. hyperlapse).

 

Persze a minőségnek ára van, és a DJI Mavic 2 Pro drágább is, mint az előző generáció képviselői.

 

 

A legjobb középkategóriás DJI drón: DJI Mavic PRO

DJI Mavic PRO Platinum FMC vásárlás

 

 

Súly

Távirányító

Kamera felbontása

Akkumulátor kapacitása

Hatótáv

734 g

Van

12,35 MP

3 830 mAh

7 km

 

Előnyök: Remek hordozhatóság, távirányító


Hátrányok: Gyenge kamera teljesítmény sötét fényviszonyok mellett

 

Habár utódja már egy éve a piacon van, az eredeti DJI Mavic Pro  a mai napig az egyik legjobb választás azoknak, akik egy megfizethető, minőségi, és nem utolsó sorban hordozható drónra vágynak. Ez volt az első DJI drón, ami a nagyobb alternatívák minőségét és felszereltségét egy sokkal kompaktabb csomagban kínálta, és ami elindította az azóta óriási sikert aratott Mavic vonalat.

 

A DJI Mavic Pro kamerája egy gimballon helyezkedik el, ami ritkaság az ilyen méretű készülékek köreiben. Megfelelő fényviszonyok mellett remek minőségű felvételek készíthetők vele, habár sötétben mind a fényképeken, mind a videókon meglátszik a kisméretű érzékelők hátránya. Ez a megtévesztően kisméretű készülék 65 km/órás csúcssebességre képes, és 20-25 percig képes a levegőben maradni.

 

Az eredeti Mavic Próhoz is jár egy külön ehhez a modellhez készített távirányító, amim egy hozzácsatlakoztatott telefon segítségével pontosan azt láthatod, amit a drón is.

 

A legjobb felső kategóriás DJI drón: DJI Inspire 2

DJI Inspire 2 vásárlás

 

Súly

Távirányító

Kamera felbontása

Akkumulátor kapacitása

Hatótáv

3440 g

Van

30 MP

4 280 mAh

7 km

 

Előnyök: Elképesztő gyártási minőség, tartós akkumulátor, rengeteg funkció


Hátrányok: Ennek a minőségnek óriási ára van

 

Akárcsak elődje volt valaha, a DJI Inspire 2 minden idők legfejlettebb fogyasztói drónja. Fémötvözetből készült vázával lényegesen jobban is mutat, mint az Inspire 1-es, de természetesen nem ez az egyetlen változás, amit ez a prémium készülék kínál. A DJI Inspire 2 korszerű akadályelkerülő rendszerrel rendelkezik, ami különösen fontos, hiszen egy ilyen árú készüléket minden veszélytől érdemes óvni.

 

A DJI Inspire 2 25 percig képes a levegőben maradni, de amik igazán csábítóak a fényképészek és videók számára, azok a cserélhető objektívek, amelyek temérdek kreatív lehetőséget kínálnak. No és persze az 5K-s videófelbontás sem utolsó szempont.

 

Az okostelefonos alkalmazás részletes és meglepően könnyű vezérlést kínál a pilótáknak, azonban ilyen áron csak komoly szándékú profiknak javasolt ez a készülék.
 

címkék:
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez