Dji MINI2 drone bemutató, a legújabb mini dji dron

Főoldal > Dji MINI2 drone bemutató

DrónExpert

Dji MINI2 drone bemutató


2021/07/09

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent.

A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés is jár, a Mavic kiesett a névből - most már csak a Mini. Sok szempontból nagyon hasonló a régebbi verzióhoz, a Mini 2 számos frissített funkcióval rendelkezik, például egy továbbfejlesztett 4K / 30p kamerával, a Raw + JPEG fájlok rögzítésének képességével és az OcuSync 2.0 vezérlő átvitelével a Wi-Fi helyett.

Ezek a funkciók nyilvánvaló javulást jelentenek a Mavic Mini-hez képest, a könnyű kezelhetőséggel és az élénk, masszív kialakítással együtt a Mini 2 könnyen a legjobb drón 170.000 forint alatt.

Dji MINI2 drone bemutató

Drone funkciók

Kicsi, összecsukható kivitel
A Mini 2 előnyei a hajtogatható karok kialakítása, amelyeket a DJI annyira népszerűvé tett, megkönnyítve tárolását és szállítását. A karokat meghatározott sorrendben kell kinyitni, és fordított sorrendben lehajtani, ami kissé megszokásigényes, de túl sok gond nélkül könnyen megszokható.Amikor a karokat és a propellert behajtják, a Mini 2 körülbelül akkora, mint egy magas kávésbögre, megkönnyíti a hátizsákban, vagy akár egy tágas kabátzsebben történő szállitást. Különösen hasznos az a heveder, amelyet a drónnal kaphat, hogy a karokat és a légcsavarokat összecsukva biztosítsa a helyén, hogy tároláskor semmi ne kerüljön a helyére vagy eltörjön (Fly More Combo csomag része). Ennek ellenére azt javaslom, hogy használjon védőtáskát vagy tokot a karcolások és sérülések megelőzése érdekében, ha mégis úgy dönt, hogy a hátizsákba szállitja.

Akkumulátor
A Mini 2 akkumulátorának élettartama szintén javulás az eredeti Mavic Mini-hez képest, akár 31 perc repülési idő, bár mire végigcsinálja az összes kalibrációs és elővizsgálati ellenőrzést, ez inkább csak 27 percnyi tényleges idő a levegőben . Ennek ellenére lenyűgöző repülési idő egy játéknak minősülő drón számára, és ha használ egy-két plusz akkumulátort, akkor a délutánja gyakorlatilag megszakítás nélküli repülés lehet.

SD tárhely
A Mini 2-nek nincs belső tárhelye, de SD-kártyára támaszkodik. Bizonyos szempontból ez kényelmesebb, mivel könnyebb levenni a képeket egy cserélhető SD-kártyáról, mint a drón belső tárhelyéről, de ez még egy dolgot jelent, amelyet ne felejtsen el magával vinni, amikor elindul repülni.

Vezérlő

A Mini 2 vezérlő szinte teljes átdolgozott, jobban hasonlít a Mavic Air vezérlőre, mint a Mavic Mini, és a funkcionalitás terén óriási az előrelépés. A legnagyobb változás az okostelefon elhelyezkedése. A Mavic Mini vezérlő a telefont a vezérlő és a joystickok alatt helyezte el, ami kissé kényelmetlen lehet a manőverezés szempontjából, és kevésbé kényelmes képernyő szempontból. A Mini 2 vezérlő a telefon képernyőjét a kezelőszervek fölé helyezi, ami véleményem szerint sokkal jobb konfiguráció.

A távirányító nem tartalmaz képernyőt, de mobiltelefonunkat képernyőként tudjuk használni. Az újratervezett vezérlő egyszerű és jól elrendezett, néhány gombbal közvetlenül hozzáférhet bizonyos funkciókhoz. Az egyik nagyon hasznos gomb a vezérlő oldalán a hazatérés gomb, amely életmentő lehet egy új pilóta számára, akinek nincs bizalma a drón visszaállításához a kiindulási ponthoz, különösen, ha lemerül az akkumulátor. Csak nyomja meg a gombot, és a drón gyakorlatilag a lábad elé kerül.

Egy másik hasznos gomb közvetlenül a vezérlőn az „Fn” gomb a bal felső sarokban, amely bekapcsol egy segédfényt, hogy egy kicsit nagyobb láthatóságot nyújtson, ha rossz fényviszonyok között landol. A jobb felső sarokban található egy „Fotó / videó váltó” gomb, amely lehetővé teszi a gyors váltást a két mód között. Hihetetlenül hasznos a vezérlő bal oldalán található tárcsa, amely lehetővé teszi a kamera manuális fel és le billentését, valamint a jobb oldali exponáló gomb állóképek készítéséhez vagy videók rögzítéséhez.

A vezérlőn található egy gomb, amely lehetővé teszi azonnali váltást három különböző repülési mód között.

A botkormányok lecsavarhatók és a vezérlő alján tárolhatók az áramvonalas, könnyű tárolás vagy szállítás érdekében.

GPS
A Mini 2 GPS modullal rendelkezik, amely képes csatlakozni a GPS és a GLONASS műholdak jeleihez, így sokkal pontosabb helyzetének és sebességének meghatározásában. A GPS funkció felelős a hazatérés funkció bekapcsolásáért, valamint a drón stabil lebegésének eléréséért, anélkül, hogy minden szellő megmozgatná.

A DJI Fly alkalmazás Find My Drone funkcióját szintén GPS működteti, és megmutatja drónjának utolsó ismert pozícióját, ha véletlenül elveszítené vele a kapcsolatot. Aktiválásakor a drón villogni kezd és csipog, hogy segítsen megtalálni, ha még mindig be van kapcsolva.

Hazatérés
Életmentő a kezdő pilótáknak (és haladóbbaknak is), ha megnyomják a Visszatérés a haza gombra, a drónt visszaszállítják ugyanarra a helyre, ahonnan felszállt. Ha tájékozódni szeretnél, vagy ha nehezedre esett a navigáció a joystickokban a drón felé fordítva, nem pedig tőled távol, ez visszajuttatja hozzád a drónt, ami megakadályozhatja a balesetet, ha kevés az akkumulátor töltöttsége .

Repülési módok
A Mini 2 három különböző repülési mód közül választhat, a készség szintjétől és az elérni kívánt céltól függően. A „Cine” egy lassú repülési mód (jó a kezdő dronozók számára is), 13 km / h maximális sebességgel, hogy a legjobb filmes videofelvételeket hozza létre. A „Normál” repülési mód akár 22 mérföld / órás sebességet is elérhet, a „Sport” módban pedig 36 mérföld / órás sebességgel tud repülni. Ez a maximális sebesség nem fog versenyeket nyerni, de nagyon gyors annak, aki csak repülni tanul, és elég gyors ahhoz, hogy meglehetősen nagy teret engedjen az elérhető akkumulátor-élettartamhoz. Ezek a repülési módok közvetlenül a vezérlő gombjaival érhetők el, vagy kiválaszthatók a képernyőn a DJI Fly alkalmazásban.

Hatótávolság
Az egyik fő különbség a Mavic Mini és a Mini 2 között a drón és a vezérlő közötti kapcsolat módja. A Mavic Mini  wifi kapcsolattal kommunikál, amely körülbelül 1 km-re  korlátozza a hatótávolságot. A Mini 2  a DJI OcuSync 2.0 vezérlőt használja, sokkal stabilabb kapcsolat érdekében, és akár 10 km-es vagy 6 mérföldes távolságig is. 

Kamera

A Mini 2 1 / 2.3 ”CMOS érzékelővel rendelkezik, 12MP kamerával.  F2,8 objektívvel rendelkezik, 83º FOV-val, és 100-3200 ISO-tartományban. A 3 tengelyes gimbal és a stabilizált repülési képesség egyenletes és stabil felvételeket tesz lehetővé, állóképek és videókban egyaránt.

Ami különbözik a Mini-től, az az újonnan hozzáadott lehetőség, hogy RAW formátumban készítsen képeket utófeldolgozás céljából az Ön által kiválasztott képfeldolgozó szoftverben. A JPEG természetesen továbbra is opció.

Fotó és videó funkciók

A Mini 2 szűkebb választékban rendelkezik az intelligens repülési funkciókkal, beleértve a fotó- és videófunkciókat, mint bármely más Mavic drón (Air, Pro, Zoom). Ezt valószínűleg leginkább az a korlátozott számú tárgyérzékelő szenzor korlátozza, amely megakadályozza, hogy a drón képes legyen nyomon követni az objektumokat. Biztos vagyok benne, hogy ezt azért tették, hogy a drónt a 250 g alatt tudják tartani.

A Mini 2 öt különböző videomóddal rendelkezik egy 10 másodperces videó rögzítéséhez egy előre beállított útvonalon. A kamera érzékeli aszemélyt, fát, épületet stb, És videót rögzít, miközben a kiválasztott mód elérési útját követi. A QuickShot menü a következőket kínálja:

Dronie - a drón akár 120 méter távolságra is elrepül a cél felé fordított szögben
Rakéta - a drón egyenesen felrepül, hogy közvetlen lefelé nézzen a cél felé
Kör - a drón teljes 360 körben repül a cél körül
Helix - a drón 120-ig repül a cél felett, miközben spirál körül forog
Boomerang - a drón egy ovális utat követve repül el a céltól és vissza a célhoz

Kinek ajánlom?

A Mini 2 nagyszerű drón kezdőknek és hobbistáknak, akik olyan drónnal akarnak játszani, amely zökkenőmentes, könnyű repülési élményt, és ésszerűen jó minőségű fotó- és videólehetőséget biztosít számukra. A 12 MP-os kamera, amellyel menthető a Raw, képes olyan képeket készíteni, amelyek elég jók a profibb célokra is. A továbbfejlesztett 4K videó néhány szórakoztató repülési funkcióval remek videofelvételeket készít.

 Legfrissebb cikkek


Drónszabályok Spanyolországban
Hogyan szabad drónozni Spanyolországban? Milyen a Spanyol szabályozás Mallorca, Vagy a Kanári szigetek, Teneriffe, Gran Canaria, Barcelona, Ibiza, Lanzarotte vagy egyéb más Spanyol uticél esetén? Mutatjuk! 
DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD