Összehasonlító fül

Dji MINI2 drone bemutató, a legújabb mini dji dron Dronexpert.hu - minden, amire a drónozáshoz szükséged lehet! DJI drónok, drón kiegészítők és drón tartozékok széles választékban webáruházunkból akár azonnal, raktárról.


search

Dji MINI2 drone bemutató

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés is jár, a Mavic kiesett a névből - most már csak a Mini. Sok szempontból nagyon hasonló a régebbi verzióhoz, a Mini 2 számos frissített funkcióval rendelkezik, például egy továbbfejlesztett 4K / 30p kamerával, a Raw + JPEG fájlok rögzítésének képességével és az OcuSync 2.0 vezérlő átvitelével a Wi-Fi helyett. Ezek a funkciók nyilvánvaló javulást jelentenek a Mavic Mini-hez képest, a könnyű kezelhetőséggel és az élénk, masszív kialakítással együtt a Mini 2 könnyen a legjobb drón 170.000 forint alatt.


Drone funkciók

Kicsi, összecsukható kivitel
A Mini 2 előnyei a hajtogatható karok kialakítása, amelyeket a DJI annyira népszerűvé tett, megkönnyítve tárolását és szállítását. A karokat meghatározott sorrendben kell kinyitni, és fordított sorrendben lehajtani, ami kissé megszokásigényes, de túl sok gond nélkül könnyen megszokható.

Amikor a karokat és a propellert behajtják, a Mini 2 körülbelül akkora, mint egy magas kávésbögre, megkönnyíti a hátizsákban, vagy akár egy tágas kabátzsebben történő szállitást. Különösen hasznos az a heveder, amelyet a drónnal kaphat, hogy a karokat és a légcsavarokat összecsukva biztosítsa a helyén, hogy tároláskor semmi ne kerüljön a helyére vagy eltörjön (Fly More Combo csomag része). Ennek ellenére azt javaslom, hogy használjon védőtáskát vagy tokot a karcolások és sérülések megelőzése érdekében, ha mégis úgy dönt, hogy a hátizsákba szállitja.

Akkumulátor
A Mini 2 akkumulátorának élettartama szintén javulás az eredeti Mavic Mini-hez képest, akár 31 perc repülési idő, bár mire végigcsinálja az összes kalibrációs és elővizsgálati ellenőrzést, ez inkább csak 27 percnyi tényleges idő a levegőben . Ennek ellenére lenyűgöző repülési idő egy játéknak minősülő drón számára, és ha használ egy-két plusz akkumulátort, akkor a délutánja gyakorlatilag megszakítás nélküli repülés lehet.

SD tárhely
A Mini 2-nek nincs belső tárhelye, de SD-kártyára támaszkodik. Bizonyos szempontból ez kényelmesebb, mivel könnyebb levenni a képeket egy cserélhető SD-kártyáról, mint a drón belső tárhelyéről, de ez még egy dolgot jelent, amelyet ne felejtsen el magával vinni, amikor elindul repülni.

Vezérlő

A Mini 2 vezérlő szinte teljes átdolgozott, jobban hasonlít a Mavic Air vezérlőre, mint a Mavic Mini, és a funkcionalitás terén óriási az előrelépés. A legnagyobb változás az okostelefon elhelyezkedése. A Mavic Mini vezérlő a telefont a vezérlő és a joystickok alatt helyezte el, ami kissé kényelmetlen lehet a manőverezés szempontjából, és kevésbé kényelmes képernyő szempontból. A Mini 2 vezérlő a telefon képernyőjét a kezelőszervek fölé helyezi, ami véleményem szerint sokkal jobb konfiguráció.

A távirányító nem tartalmaz képernyőt, de mobiltelefonunkat képernyőként tudjuk használni. Az újratervezett vezérlő egyszerű és jól elrendezett, néhány gombbal közvetlenül hozzáférhet bizonyos funkciókhoz. Az egyik nagyon hasznos gomb a vezérlő oldalán a hazatérés gomb, amely életmentő lehet egy új pilóta számára, akinek nincs bizalma a drón visszaállításához a kiindulási ponthoz, különösen, ha lemerül az akkumulátor. Csak nyomja meg a gombot, és a drón gyakorlatilag a lábad elé kerül.

Egy másik hasznos gomb közvetlenül a vezérlőn az „Fn” gomb a bal felső sarokban, amely bekapcsol egy segédfényt, hogy egy kicsit nagyobb láthatóságot nyújtson, ha rossz fényviszonyok között landol. A jobb felső sarokban található egy „Fotó / videó váltó” gomb, amely lehetővé teszi a gyors váltást a két mód között. Hihetetlenül hasznos a vezérlő bal oldalán található tárcsa, amely lehetővé teszi a kamera manuális fel és le billentését, valamint a jobb oldali exponáló gomb állóképek készítéséhez vagy videók rögzítéséhez.

A vezérlőn található egy gomb, amely lehetővé teszi azonnali váltást három különböző repülési mód között.

A botkormányok lecsavarhatók és a vezérlő alján tárolhatók az áramvonalas, könnyű tárolás vagy szállítás érdekében.

GPS
A Mini 2 GPS modullal rendelkezik, amely képes csatlakozni a GPS és a GLONASS műholdak jeleihez, így sokkal pontosabb helyzetének és sebességének meghatározásában. A GPS funkció felelős a hazatérés funkció bekapcsolásáért, valamint a drón stabil lebegésének eléréséért, anélkül, hogy minden szellő megmozgatná.

A DJI Fly alkalmazás Find My Drone funkcióját szintén GPS működteti, és megmutatja drónjának utolsó ismert pozícióját, ha véletlenül elveszítené vele a kapcsolatot. Aktiválásakor a drón villogni kezd és csipog, hogy segítsen megtalálni, ha még mindig be van kapcsolva.

Hazatérés
Életmentő a kezdő pilótáknak (és haladóbbaknak is), ha megnyomják a Visszatérés a haza gombra, a drónt visszaszállítják ugyanarra a helyre, ahonnan felszállt. Ha tájékozódni szeretnél, vagy ha nehezedre esett a navigáció a joystickokban a drón felé fordítva, nem pedig tőled távol, ez visszajuttatja hozzád a drónt, ami megakadályozhatja a balesetet, ha kevés az akkumulátor töltöttsége .

Repülési módok
A Mini 2 három különböző repülési mód közül választhat, a készség szintjétől és az elérni kívánt céltól függően. A „Cine” egy lassú repülési mód (jó a kezdő dronozók számára is), 13 km / h maximális sebességgel, hogy a legjobb filmes videofelvételeket hozza létre. A „Normál” repülési mód akár 22 mérföld / órás sebességet is elérhet, a „Sport” módban pedig 36 mérföld / órás sebességgel tud repülni. Ez a maximális sebesség nem fog versenyeket nyerni, de nagyon gyors annak, aki csak repülni tanul, és elég gyors ahhoz, hogy meglehetősen nagy teret engedjen az elérhető akkumulátor-élettartamhoz. Ezek a repülési módok közvetlenül a vezérlő gombjaival érhetők el, vagy kiválaszthatók a képernyőn a DJI Fly alkalmazásban.

Hatótávolság
Az egyik fő különbség a Mavic Mini és a Mini 2 között a drón és a vezérlő közötti kapcsolat módja. A Mavic Mini  wifi kapcsolattal kommunikál, amely körülbelül 1 km-re  korlátozza a hatótávolságot. A Mini 2  a DJI OcuSync 2.0 vezérlőt használja, sokkal stabilabb kapcsolat érdekében, és akár 10 km-es vagy 6 mérföldes távolságig is. 

Kamera

A Mini 2 1 / 2.3 ”CMOS érzékelővel rendelkezik, 12MP kamerával.  F2,8 objektívvel rendelkezik, 83º FOV-val, és 100-3200 ISO-tartományban. A 3 tengelyes gimbal és a stabilizált repülési képesség egyenletes és stabil felvételeket tesz lehetővé, állóképek és videókban egyaránt.

Ami különbözik a Mini-től, az az újonnan hozzáadott lehetőség, hogy RAW formátumban készítsen képeket utófeldolgozás céljából az Ön által kiválasztott képfeldolgozó szoftverben. A JPEG természetesen továbbra is opció.

Fotó és videó funkciók

A Mini 2 szűkebb választékban rendelkezik az intelligens repülési funkciókkal, beleértve a fotó- és videófunkciókat, mint bármely más Mavic drón (Air, Pro, Zoom). Ezt valószínűleg leginkább az a korlátozott számú tárgyérzékelő szenzor korlátozza, amely megakadályozza, hogy a drón képes legyen nyomon követni az objektumokat. Biztos vagyok benne, hogy ezt azért tették, hogy a drónt a 250 g alatt tudják tartani.

A Mini 2 öt különböző videomóddal rendelkezik egy 10 másodperces videó rögzítéséhez egy előre beállított útvonalon. A kamera érzékeli aszemélyt, fát, épületet stb, És videót rögzít, miközben a kiválasztott mód elérési útját követi. A QuickShot menü a következőket kínálja:

Dronie - a drón akár 120 méter távolságra is elrepül a cél felé fordított szögben
Rakéta - a drón egyenesen felrepül, hogy közvetlen lefelé nézzen a cél felé
Kör - a drón teljes 360 körben repül a cél körül
Helix - a drón 120-ig repül a cél felett, miközben spirál körül forog
Boomerang - a drón egy ovális utat követve repül el a céltól és vissza a célhoz

Kinek ajánlom?

A Mini 2 nagyszerű drón kezdőknek és hobbistáknak, akik olyan drónnal akarnak játszani, amely zökkenőmentes, könnyű repülési élményt, és ésszerűen jó minőségű fotó- és videólehetőséget biztosít számukra. A 12 MP-os kamera, amellyel menthető a Raw, képes olyan képeket készíteni, amelyek elég jók a profibb célokra is. A továbbfejlesztett 4K videó néhány szórakoztató repülési funkcióval remek videofelvételeket készít.

 

címkék:
 
 
Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez