Összehasonlító fül

Sokan kérdezik tőlünk, hogy mennyire használható a Mavic Mini, mennyit tud elmenni, mennyi a repülési távolsága? Videón mutatjuk az eredményt városon kívül.


ESC
search

Mavic Mini repülési távolság teszt

Mavic Mini repülési távolság teszt

Sokan kérdezik tőlünk, hogy mennyire használható a Mavic Mini, mennyit tud elmenni, mennyi a repülési távolsága? Wifis technológiájának köszönhetően vegyes információk keringenek a Neten. Láttunk magunk is videókat, olvastunk cikkeket, ahol több kilométert elment egy-egy Mavic Mini, de olyat is, amiben pár száz méter után szakadt a jel. De az ember legjobban csak a saját szemének hisz, így leteszteltük.   


Mavic Mini távolság teszt városban

Városi körülmények között, sűrű wifis területen bizony van gond a Mavic Minivel. Volt rá példa, hogy 200 méteren is elvesztette a jelet és hazajött. Ne felehtsük el, ez a DJI belépő kategóriás drónja, aki ennél többet szeretne, az vásároljon Mavic 2 Pro vagy Mavic 2 Zoom gépet. Ezek sűrű wifis környezetben is elmennek akár 2-3 kilométerre is, ezt is próbáltuk. A mini nem erre való, nem alkalmas erre. Arra azonban, hogy mindig legyen kéznél egy drón tökéletes. Így télen, elfér egy nagykabát zsebében is, távirányítóval, pót akkumulátorokkal együtt is. Igazán mobillá válik tőle a drónpilóta. Persze városban sem a 200 méter az átlag, inkább csak a legrosszabb tapasztalatunk, mivel mi mindig igyekszünk minden drónról a valós adatokat közölni, így ezt is el kell mondanunk. Az átlag azonban városban is a 3-400 méter. De a megdöbbenés városon kívül ért bennünket!

 

Mavic Mini távolság teszt városon kívül

Egyik kedves vásárlónk készítette nekünk az alábbi videót a tőlünk vett Mavic Minivel. Kiment az Alföldre és kipróbálta, Kisújszállás határában meddig megy el a Mavic Mini. A videó jól mutatja, hogy 2.000 méter felett szakad meg a jel és kezdett el hazatérni a drón. 

 

 

A távolság teszt után egy magasság tesztet is végezett, ez is látható a videón. A gép egy teljesen hagyományos, európai wifi szabványoknak is megfelelő Mavic Mini, annyi különbséggel, hogy tulajdonosa elhagyta a  távirányító kicsinyke karjait, így közvetlenül az irányító gömbökkel vezérli a repülést, így a drón mozgása nagyon darabos, mely a felvételen is látható. Már rendelt tőlünk újat. 

 

Mennyire jó drón a Mavic Mini?

Nos, a Mavic Mini, ahogy a tesztből is kiderül, szépen teszi a dolgát. Ára fantasztikus, és ehhez képest képességei is megfelelőek. Aksija tényéleg kibírja a 25-30 perc repülést, ami hihetetlen. Az USA-ban és Nagy Britanniában nem számít drónnak, engedély nélkül reptethető, talán nálunk is ez lesz egyszer a szabályzás.  Nem csak kezdő drónozóknak ajánljuk, hanem azoknak is, akik szeretnének mindig egy drónt magukkal vinni, és második gépnek veszik egy Mavic Pro2 vagy Zoom mellé. 
 

címkék:
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez