Összehasonlító fül

A DJI Mavic szériája nem véletlen aratott hatalmas sikereket - ráadásul a Mavic Minivel a hordozható, kis méretű drónok rését is kitöltötték. De melyik mit tud?


ESC
search

Melyik DJI Mavic drón való neked?

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén pedig egy hasznos táblázatot is találsz a felsorolt drónok alapadatairól.  


DJI Mavic Mini

 

DJI Mavic Mini vásárlás ITT.

 

A Mavic Mini a DJI eddigi legkisebb és egyben egyik legérdekesebb drónja. A kezdők tökéletes választása, ez a drón meglepően sok korszerű funkciót és temérdek kreatív szórakozást kínál. Ultrakönnyű kialakítása és apró mérete miatt páratlan hordozhatóságot kínál, az új DJI Fly alkalmazás pedig egyszerű kezelést biztosít.

 

A DJI Mavic Mini kialakítása ultrakönnyű, és mindössze 249 grammos súlyával bizonyos országokban mentesül a kötelező drónregisztrációs szabályok alól. Természetesen, mint minden korábbi Mavic, a Mini drón is összehajtható designnal készült, ami még hordozhatóbbá teszi ezt az egyébként is aprócska készüléket.

 

A DJI Mavic Mini akár 30 percig is képes a levegőben maradni, hiszen pehelykönnyű súlyának mozgatásához nincs szükség komoly energiafogyasztásra.

 


DJI Mavic Mini drón – Kamera

Kis mérete ellenére a DJI Mavic Mini vázán egy háromtengelyes gimbal is helyet kapott, ami hatékonyan biztosítja a felvételek stabilitását. A kamera 12 megapixeles fényképeket és 2,7K-s felbontású videókat képes rögzíteni, ami még így is bőven több, mint amennyire a legtöbb hétköznapi pilótának szüksége lenne.

 

DJI Mavic Mini drón – Extrák

Az új DJI Fly alkalmazás alkotói sablonjai (Creator Templates) segítségével a felhasználók anélkül készíthetnek látványos videókat, hogy komolyabban kellene érteniük a szerkesztéshez. Az alkalmazás néhány koppintással magától összeállít egy látványos videót a felvételekből, amiket már lehet is megosztani a közösségi médián.

 

A Mavic Minihez természetesen saját távirányítót is készített a DJI, ami összesen 4 kilométeres távolságba engedi elreptetni a készüléket. Lefelé figyelő érzékelőjének és a beépített GPS egységnek köszönhetően a drón akár zárt terekben is képes stabilan egy helyben lebegni.

 

Kiknek ajánlott a DJI Mavic Mini?

A DJI Mavic Mini a kínai gyártó eddigi legkisebb, legkönnyebb és ezzel leghordozhatóbb drónja, amire maximálisan illik a „kicsi a bors, de erős” közmondás. Kiváló választás kezdőknek, vagy azoknak, akik nem szeretnének rögtön komolyabb összegeket költeni egy profibb készülékre. Továbbá ha gyakran utazol, akkor ennél a drónnál nem igazán találsz majd kényelmesebb opciót!

 

DJI Mavic Air

 

DJI Mavic AIR vásárlás ITT.

 

Akik valamivel több funkcióra vágynak, azok egy árkategóriával feljebb találják a DJI Mavic Air-t. A Mavic szériától megszokottan kötelezően összehajtható, kiválóan hordozható készülék háromtengelyes mechanikus stabilizációt (gimbal) kínál, kamerája pedig kár 4K-s felvételeket is képes rögzíteni, 30 FPS-sel. Külön előnye, hogy egy beépített 8 GB-os tárhellyel rendelkezik, így még ha el is felejted letörölni korábbi felvételeidet memóriakártyádról, akkor sem leszel akkora bajban.

 

A DJI Mavic Air összesen 21 percig képes a levegőben maradni.

 

DJI Mavic Air drón – Kamera

A DJI Mavic Air kameráját egy háromtengelyes gimbal stabilizálja, biztosítva ezzel a stabil felvételeket. A 4K-s, 30 FPS-es videók 100 Mbps tömörítéssel készülnek, tehát a drón nagyszerű videóminsőéget kínál.

 

DJI Mavic Air drón – Extrák

A DJI Mavic Air képes automatikusan 25 képből egy 32 megapixeles gömbpanorámát összeilleszteni, méghozzá másodpercek alatt.

 

A SmartCapture funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár a tenyerükről is a levegőbe engedjék a készüléket. A Mavic Air fedélzetén összesen három érzékelő (elöl, hátul, lent) biztosítja a készülék biztonságát és a nyugodt repülési élményt.

 

Kiknek ajánlott a DJI Mavic Air?

A DJI Mavic Air szintén kiváló választás kezdőknek és utazóknak egyaránt, és habár méretében és súlyában is meghaladja a Mini modellt, még így sem foglal majd sok helyet a táskákban, és az „extra teherért” cserébe 4K-s videót is kapunk.

 

DJI Mavic Pro Platinum

 

DJI Mavic PRO Platinum vásárlás ITT.

 

A DJI Mavic Pro Platinum a nagysikerű Mavic Pro utóda, ami az alapmodellnél hosszabb repülési időt és halkabb működést kínál. Kialakítása – nem meglepő módon – összehajtaható, maga a váz pedig egy nagyon elegáns, modern, ezüstös szürke borítást kapott.

 

A drón összesen 30 percig képes a levegőben maradni, persze optimális körülmények között. Mindez elődjénél 60%-kal halkabban történik.

 

DJI Mavic Pro drón – Kamera

A DJI Mavic Pro Platinum természetesen 4K-s videófelvételeket kínál 30 FPS-sel, fényképek terén pedig akár nyers fotókat is készíthetünk vele.

 

DJI Mavic Pro drón – Extrák

Az OcuSync technológiának köszönhetően a drón akár 7 kilométer messzire is elreptethető a távirányítótól, mindeközben pedig 1080p vagy 720p videóközvetítés is használható.

 

A DJI Mavic Pro Platinum előre és lefelé „néző” akadályérzékelőkkel rendelkezik, amelyek precíz pozícionálást tesznek lehetővé, akár műholdas lefedettség nélkül is. Ennek köszönhetően a Mavic Pro Platinum képes majdnem pontosan ugyan arra a pontra landolni, ahonnan a levegőbe emelkedett.

 

A Tripod Mode funkcióval a Mavic Pro Platinum lelassul, hogy sokkal aprólékosabb mozgásokat lehessen végezni vele, és ezzel beállítani a tökéletes képet – akárcsak egy lebegő állványon.

 

Kiknek ajánlott a DJI Mavic Pro Platinum?

Habár egy múltgenerációs készülékről van szó, a DJI Mavic Pro Platinum a mai napig egy nagyon versenyképes és funkciókkal teletömött drón, ami ideális profi felhasználásra is. Akik hajlandók valamivel mélyebbre nyúlni a zsebükben, azok keresve sem találnak majd jobb ajánlatot ebben az árkategóriában.

 

DJI Mavic 2 Pro és Mavic 2 Zoom

 

DJI Mavic 2 PRO vásárlás ITT.

 

A DJI Mavic 2 Pro jelenleg a Mavic termékcsalád királya, tele korszerű funkciókkal, az átlagnál jobb fényérzékenységgel és számos egyéb extrával. A Zoom szinte ugyan ezt kínálja, egyedül a kamerája más a Pro modellhez képest, ugyanis a Zoom egy valódi optikai zoomra képes objektívet kapott.

 

Természetesen mindkét drón összehajtható kialakítással készült, így a hordozhatóságból sem kell áldozni értük. A gyártó mindkét modellnél 31 percnyi repülési időt jelöl meg.

 

DJI Mavic 2 PRO és Mavic 2 ZOOM – Kamera

Ez az egyetlen terület, amelyen a DJI Mavic 2 Pro és a Mavic 2 Zoom modellek eltérnek egymástól, méghozzá jelentősen. A két kamera mindössze annyi hasonlóságon osztozik, hogy 4K-s felvételekre képesek és egy háromtengelyes gimbal stabilizálja őket.

 

A Mavic 2 Pro kamerájában (ami nem mellesleg egy Hasselblad gyártmányú készülék) egy 1”-os érzékelő foglal helyet, ami jobb fényérzékenységet kínál mint az összes többi Mavic drón (igen, még a Zoomnál is jobbat).

 

A Mavic 2 Pro továbbá a 10-bites Dlog-M színprofilt használja, ami részletesebb képes rögzíteni a különböző színátmeneteket és több flexibilitást kínál azoknak, akik utómunkát is szeretnek végezni felvételeiken.

 

Ha midnez nem lenne elég, a Pro modell 10-bites HDR felvételek rögzítésére is képes, ami kontrasztosabb, realisztikusabb videókat eredményez.

 

Ahol a Zoom modell leelőzi Pro testvérét, az a kamera objektíve, legalább is annak többszörös optikai zoom képessége. Ez az első és mindeddig egyetlen Mavic drón, ami tényleges optikai zoomot kínál, habár sok más fejlett videófunkció (amiket a Pro kapcsán említettünk) hiányzik belőle.

 

DJI Mavic 2 PRO és Mavic 2 ZOOM – Extrák

A Mavic 2 Zoom modell egyik sajátossága, hogy zoom objektívének köszönhetően „dolly zoom” felvételekre is képes, ami egy különleges, filmszerű vizuális „tértágítást” vagy szűkítést tesz lehetővé.

 

Szintén a Zoom modell extrája, hogy szuperfelbontású (Super Resolution) képeket is lehet vele készíteni, amelyek még több részletet kínálnak, mint bármelyik más Mavic drón fényképei.

 

Mindkét modell összes oldalán találhatók akadályérzékelő szenzorok, a lehető legbiztonságosabb repülési élményért.

 

Ha részletesebben is kíváncsi vagy a DJI Mavic 2 Pro és Zoom modellek összehasonlítására, akkor itt megtalálod.

 

Kinek ajánlott a DJI Mavic 2 Pro vagy a Zoom?

A Mavic 2 Pro és Zoom drónok a Mavic termékcsalád csúcsai, amik kifejezetten profi felhasználásra készültek. Ha tudod hasznosítani a Pro modell elképesztő videós funkcióit, vagy a Zoom sajátos kameráját, akkor minden bizonnyal már tudod a választ!

 

 

DJI Mavic drónok összehasonlítása

Név

Mavic Mini

Mavic Air

Mavic Pro Platinum

Mavic 2 Pro

Mavic 2 Zoom

Súly

249 g

430 g

734 g

907 g

905 g

Összehajtott méret (mm)

140 x 82 x 57

168 x 83 x 49

198 x 83 x 83

214 x 91 x 84

214 x 91 x 84

Kamera

1/2,3” CMOS, 12 MP

1/2,3” CMOS, 12 MP

1/2,3” CMOS, 12,71 MP

1” CMOS, 20 MP

1/2,3” CMOS, 12 MP

Videó

2,7k/30 FPS, 40 Mbps

4K/30 FPS, 100 Mbps

4K/30 FPS, 60 Mbps

4K/30 FPS, 100 Mbps

4K/30 FPS, 100 Mbps

Átviteli távolság

4 km

4 km

7 km

18 km

18 km

Repülési idő

30 perc

21 perc

30 perc

31 perc

31 perc

címkék:
Dji Mavic PRO Platinum Fly More Combo

Dji Mavic PRO Platinum Fly More Combo vásárlás, akció

0 Ft

DJI Mavic Pro Platinum Fly More Combo AKCIÓS ÁRON Bemutató/Teszt készülék volt 3 x...

Megtekintés
Dji Mavic Air Fehér Szinben

Dji Mavic Air Fehér Szinben vásárlás, akció

199.490 Ft

Dji Mavic Air Fehér színben

Megtekintés
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez