Összehasonlító fül

A DJI 2019-ben nehéz évet zárt, ám úgy látszik a fejlődés töretlen: az előjelzések szerint 2020-ban két szuper drónnal is bővül a piac! Mutatjuk a pletykákat a Mavic 3-ról és az Inspire 3-ról.


search

Érkezik a DJI Mavic 3 és az Inspire 3?

Érkezik a DJI Mavic 3 és az Inspire 3? Mutatjuk az előjelzéseket!

A DJI 2019-ben nehéz évet zárt, ám úgy látszik a fejlődés töretlen: az előjelzések szerint 2020-ban két szuper drónnal is bővül a piac! Mutatjuk a pletykákat a Mavic 3-ról és az Inspire 3-ról.


Ahogy azt korábbi cikkünkben elemeztük a DJI gyártónak a 2019-es év korántsem volt egyszerű. Bár akadtak problémák, a cég úgy látszik, továbbra is legyőzhetetlen a drónok piacán – ezt bizonyítja a legújabb mini drón, a DJI Mavic Mini sikere is.

 

De mire számíthatunk 2020-ban? Pletykálnak, mi pedig feszülten figyelünk. A szóbeszéd pedig a DJI Mavic 3-ról és a DJI Inspire 3-ról szólnak! 

 

Mit kínál majd a DJI Mavic 3 Pro (a spekulációk alapján)?

A DJI Mavic 3 Pro a becslések szerint valamikor 2020 január végén kerül majd nyilvánosságra. A DJI hivatalosan is bejelentette, hogy ADS-B vevő lesz benne (ami növeli a drón és más légi járművek biztonságát) és abban is bízhatunk, hogy egy sokkal jobb kamerát kap majd.

 

A kamera részéletes specifikációról még nem tudunk semmit, de szinte biztos, hogy egy 1”-os érzékelő működik majd benne, ami jobb videóminőséget kínál majd, mint az egyébként is remek Mavic 2 Pro modell (vagy akár a Phantom 4 Pro V2.0)

 

Arról sincs még hír, hogy a DJI ismét két eltérő modellt dob-e majd a piacra, névlegesen a Pro és Zoom verziókat, ahogyan a Mavic 2 esetén tette. Mindez bizonyára attól függ majd, hogy a kínai márka elégedett-e az előző iteráció értékesítéseivel. Egy másik lehetséges verzió, hogy a jelenlegi Zoom modell tovább marad a piacon, és egyelőre csak a Pro verzió kap majd utódot.

 

Arra azonban biztosan számíthatunk, hogy a jelenlegi Mavicek még az új modell(ek) bemutatása után is kaphatók lesznek, méghozzá jó eséllyel alacsonyabb áron – elvégre az eredeti Mavic Pro még most mindig megvásárolható.

 

Mit tudunk a DJI Inspire 3-ról?

Az Inspire a DJI legprofibb vonala, és habár a jelenlegi 2-es modellnek nem igazán van párja a piacon, a szóbeszéd szerint 2020-ban megkaphatjuk a DJI Inspire 3-at is. Erre valamikor az év közepén számíthatunk majd, illetve arra is, hogy egy új és fejlettebb Zenmuse kameracsomag is érkezik majd mellé.

 

2020-tól kezdve minden 250 gramm feletti DJI drónba kerülni fog ADS-B jelvevő, így ez is valami, amit biztosan tudunk Inspire 3-ról.

 

Mindezek mellett jó eséllyel új akkumulátorokat kapunk hozzá, ami néhány percnyi extra repülési időt jelent majd. Esélyes egy új vázdesign és egy új távirányító is.
 

címkék:
 
 
Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez