Összehasonlító fül

GoPRO HERO 7 kamerák elérhető áron a DroneXpert.hu webáruházában! A legújabb GoPRO kamerák és a hozzájuk tartozó kiegészítők megrendelhetőek raktárunkból!


search

Ossza meg!


GoPro HERO 7 kamerák és kiegészítőkA GoPro egy igen kellemetlen időszakon van túl – a Karma drón bukása után sokak bizalma megrengett az akciókamerák technológiájának amerikai úttörőiben, azonban a nagysikerű Hero-vonal hetedik generációjával sikerült újra felhívniuk magukra azoknak a figyelmét, akiknek top minőségre van szükségük.

 

Jó szokásukhoz híven a 7-edik generáció ismét egy hőshármas lett, tehát White, Silver, és Black verziók is kaphatók. A következőkben a Black változatról lesz szó!

 

A GoPro Hero 7 Black edition vásárlás: a funkciók

Habár sokakat csalódásként érhet, hogy az alapvető funkciók lényegében egy az egyben át lett emelve a Hero 6 Black edition modellből, a GoPro szándékosan nem nagyobb képkockasebességeket hajkurászik, mindinkább a felhasználói élményt szeretné javítani új funkciók hozzáadásával és a meglévők tökéletesítésével.

 

A GoPRO Hero 7 Black Edition-ban ugyan az a 12 megapixeles képérzékelő kapott helyet, előtte ugyan azzal a nagy látószögű objektívvel, és még a főbb videós funkciók (4K@60; 1080p@240) is az előző generáció hagyatékai.

 

Szóval akkor miért éri meg az új hősre, a GoPRO Hero 7 Black Edition-re váltani? Nos, íme néhány nagyon nyomós ok ehhez:

 

GoPRO Hero 7 Black Edition: HyperSmooth

Az egyik legjelentősebb újítás a HyperSmooth technológia, ami – a GoPro elmondása szerint – gimbalszerű stabilizációt kölcsönöz a videóknak. Hogy kinek mit jelent a „gimbalszerű”, azt mindenki döntse el magának, az azonban biztos, hogy a HyperSmooth hardveres és szoftveres hibrid stabilizációja nagyon hatékonyra sikeredett. Ez a funkció egyébként a felhasználók visszajelzései miatt jött létre (állítólag ez volt a legtöbbek által kért fejlesztés), szóval plusz pont a GoPrónak, hogy odafigyel arra, amit mondanak róluk.

 

A GoPro büszkén állítja, hogy ez minden idők legjobb vázon belüli kamerastabilizációs technológiája, és habár ez közel állhatott a valósághoz, azért az új DJI Osmo Actionnak is lenne ehhez egy-két szava. Az azonban mindenképpen dicséretes, hogy a HyperSmooth használata elvileg nem fogyaszt többet az akkumulátorból, mintha nem lenne bekapcsolva.

 

A HyperSmooth még 4K60 módban is működik, habár nem 4:3-as képaránynál. Szintén nem használhatjuk a stabilizációt 120 és 240 FPS-es felvétel mellett, habár 120 FPS-nél lehetőségünk van egy szabványos stabilizációt alkalmazni.

 

GoPRO Hero 7 Black Edition: TimeWarp

A TimeWarp egy másik új funkció a GoPRO Hero 7 Black Edition felületén. Ebben a felvételi módban a kamera a képkockánkénti timelapse rögzítést a HyperSmooth stabilizációval kombinálja (persze megvan még a „sima” timelapse is), ezzel egy stabilizált timelapse felvételt kínálva. Ez lényegében azt jelenti, hogy a sokkal szebb simább timelapse felvételeket készíthetünk, még akkor is, ha a kamera folyamatosan mozog (pl. ha kézben viszed magaddal, nem egy stabil felületre rögzítve).

 

GoPRO Hero 7 Black Edition: Hangjavítások

A hangos vezérlés természetesen szintén jelen van az új modellben, és 12 különféle parancsot képes felismerni, többek között a videó- és a képrögzítésre.

 

A hangminőség is javult – az új Hős nagyobb dinamikus tartományt képes rögzíteni, tisztább basszussal és középtónusokkal. A mikrofon új membránt kapott, aminek köszönhetően csökkenni fog a rázkódásokból adódó zaj, és ezzel egy időben még a gyengébb hangokat is képes érzékelni.

 

GoPRO Hero 7 Black Edition: Egyszerűbb fényképezés

Egy másik új opció a SuperPhoto, ami lényegében a témaérzékeny intelligens automata fotómódhoz hasonlítható egy hagyományos fényképezőn. A funkció automatikusan a témához igazítja a beállításokat, még azokat is, amiket nem biztos, hogy eszedbe jutna bekapcsolni az adott képhez.

 

Ha például a kamera azt látja, hogy a téma nagyon kontrasztos, automatikusan aktiválja a HDR módot, hogy több dinamikát rögzítsen. Ugyan így ha esetleg sötét a kép, akkor a zaj kiszűrése érdekében a készülék több képet rögzít egymás után, és ezek kiátlagolásával csökkenti a magas fényérzékenységből származó képzajt.

 

A GoPRO Hero 7 Black Edition-el a másik végletre is gondoltak – azokra, akik szeretik saját maguk finomhangolni a képek paramétereit, mielőtt rögzítenék azokat. Az expókompenzáció, az élesítés, az ISO érzékenység, a fehéregyensúly mind beállíthatók, és persze nyers képeket is rögzíthetünk a sima JPEG-ek helyett, ha maximális mozgástérre van szükségünk szerkesztés terén. A sorozatfelvétel maximum 30 képet készít másodpercenként.

 

GoPRO Hero 7 Black Edition: Élő közvetítések

A Hero 7 az első GoPro akciókamera, amiből közvetlenül lehet élő közvetítést sugározni Facebookra, YouTube-ra, és RTMP URL-t támogató platformokra.

 

A GoPro Hero 7 Black Edition felépítése és kezelése

A GoPRO Hero 7 Black Edition váza

A Hero 7 Black ugyan azt a szívós, javarészt gumírozott vázat kapta meg, mint elődje, azonban kétoldalt sokkal simább a felülete, és nem olyan „érdes”, mint az a 6-osé. Ez némileg változtat a modell megjelenésén is, de nem a külsőért veszi az ember ezeket a készülékeket.

 

Ami sokkal fontosabb, az a váz minősége, ami továbbra is ugyan olyan kiváló, mint amit az előző Herótól megszokhattunk. Habár a vázon található két ajtót (USB/HDMI és akkumulátor) kicsit nehézkes kinyitni, ezt csekély áldozat a készülék remek vízállóságáért cserébe. A GoPRO Hero 7 Black Edition víz alatti védőház nélkül 10 méterig képes biztonságosan alámerülni (akárcsak elődje).

 

A GoPRO Hero 7 Black Edition-hez egy kis műanyag keret is jár gyárilag, aminek a segítségével a kamera ráerősíthető egy állványhoz, hogy egy helyben maradjon, legyen szó egy asztalról, egy korlátról, vagy egy sisakról.

 

A GoPRO Hero 7 Black Edition rendszere és a felhasználói felülete

Akik korábban használták már a GoPro előző generációs akciókameráit, azokat egy teljesen új felhasználói felület fogad majd, amikor először bekapcsolják a GoPRO Hero 7 Black Editiont. A kijelzőn megjelenő kulcsfontosságú információk (képkockasebesség, felbontás, stb.) minimális helyet foglalnak el, és a különböző kijelzett mutatókat (például hogy mennyi szabad hely van még a memóriakártyán, vagy hogy hogy áll az akkumulátor) már világos háttér előtt is le lehet olvasni.

 

A GoPRO Hero 7 Black Edition viselkedése sokban hasonlít egy okostelefonéhoz: az érintőképernyőn különféle funkciók érhetők el egy egyszerű ujjelhúzással, például váltogatni lehet a különböző rögzítési módok között (ez továbbra is lehetséges a Mode gombbal is), és a rögzített feltételeket is gyorsan vissza lehet nézni így.

 

A felhasználói felület továbbá együtt forog a kamerával, tehát ha valaki álló felvételeket szeretne készíteni, akkor az könnyebben kezelheti majd az elforgatott készüléket is. Ezt kikapcsolhatod, ha úgy érzed, megzavarna a munkában, de a készülék nem annyira érzékeny, hogy minden apró mozdulatra elforgassa a kijelzőt. Egyébként ugyan arra a 2”-os méretre számíthatsz, mint az előző modellben, és habár általánosságban jól működik, néha nem ismeri fel az érintéseket.
 

 

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez