Összehasonlító fül

GoPRO HERO 7 kamerák elérhető áron a DroneXpert.hu webáruházában! A legújabb GoPRO kamerák és a hozzájuk tartozó kiegészítők megrendelhetőek raktárunkból!


search

Ossza meg!


GoPro HERO 7 kamerák és kiegészítőkA GoPro egy igen kellemetlen időszakon van túl – a Karma drón bukása után sokak bizalma megrengett az akciókamerák technológiájának amerikai úttörőiben, azonban a nagysikerű Hero-vonal hetedik generációjával sikerült újra felhívniuk magukra azoknak a figyelmét, akiknek top minőségre van szükségük.

 

Jó szokásukhoz híven a 7-edik generáció ismét egy hőshármas lett, tehát White, Silver, és Black verziók is kaphatók. A következőkben a Black változatról lesz szó!

 

A GoPro Hero 7 Black edition vásárlás: a funkciók

Habár sokakat csalódásként érhet, hogy az alapvető funkciók lényegében egy az egyben át lett emelve a Hero 6 Black edition modellből, a GoPro szándékosan nem nagyobb képkockasebességeket hajkurászik, mindinkább a felhasználói élményt szeretné javítani új funkciók hozzáadásával és a meglévők tökéletesítésével.

 

A GoPRO Hero 7 Black Edition-ban ugyan az a 12 megapixeles képérzékelő kapott helyet, előtte ugyan azzal a nagy látószögű objektívvel, és még a főbb videós funkciók (4K@60; 1080p@240) is az előző generáció hagyatékai.

 

Szóval akkor miért éri meg az új hősre, a GoPRO Hero 7 Black Edition-re váltani? Nos, íme néhány nagyon nyomós ok ehhez:

 

GoPRO Hero 7 Black Edition: HyperSmooth

Az egyik legjelentősebb újítás a HyperSmooth technológia, ami – a GoPro elmondása szerint – gimbalszerű stabilizációt kölcsönöz a videóknak. Hogy kinek mit jelent a „gimbalszerű”, azt mindenki döntse el magának, az azonban biztos, hogy a HyperSmooth hardveres és szoftveres hibrid stabilizációja nagyon hatékonyra sikeredett. Ez a funkció egyébként a felhasználók visszajelzései miatt jött létre (állítólag ez volt a legtöbbek által kért fejlesztés), szóval plusz pont a GoPrónak, hogy odafigyel arra, amit mondanak róluk.

 

A GoPro büszkén állítja, hogy ez minden idők legjobb vázon belüli kamerastabilizációs technológiája, és habár ez közel állhatott a valósághoz, azért az új DJI Osmo Actionnak is lenne ehhez egy-két szava. Az azonban mindenképpen dicséretes, hogy a HyperSmooth használata elvileg nem fogyaszt többet az akkumulátorból, mintha nem lenne bekapcsolva.

 

A HyperSmooth még 4K60 módban is működik, habár nem 4:3-as képaránynál. Szintén nem használhatjuk a stabilizációt 120 és 240 FPS-es felvétel mellett, habár 120 FPS-nél lehetőségünk van egy szabványos stabilizációt alkalmazni.

 

GoPRO Hero 7 Black Edition: TimeWarp

A TimeWarp egy másik új funkció a GoPRO Hero 7 Black Edition felületén. Ebben a felvételi módban a kamera a képkockánkénti timelapse rögzítést a HyperSmooth stabilizációval kombinálja (persze megvan még a „sima” timelapse is), ezzel egy stabilizált timelapse felvételt kínálva. Ez lényegében azt jelenti, hogy a sokkal szebb simább timelapse felvételeket készíthetünk, még akkor is, ha a kamera folyamatosan mozog (pl. ha kézben viszed magaddal, nem egy stabil felületre rögzítve).

 

GoPRO Hero 7 Black Edition: Hangjavítások

A hangos vezérlés természetesen szintén jelen van az új modellben, és 12 különféle parancsot képes felismerni, többek között a videó- és a képrögzítésre.

 

A hangminőség is javult – az új Hős nagyobb dinamikus tartományt képes rögzíteni, tisztább basszussal és középtónusokkal. A mikrofon új membránt kapott, aminek köszönhetően csökkenni fog a rázkódásokból adódó zaj, és ezzel egy időben még a gyengébb hangokat is képes érzékelni.

 

GoPRO Hero 7 Black Edition: Egyszerűbb fényképezés

Egy másik új opció a SuperPhoto, ami lényegében a témaérzékeny intelligens automata fotómódhoz hasonlítható egy hagyományos fényképezőn. A funkció automatikusan a témához igazítja a beállításokat, még azokat is, amiket nem biztos, hogy eszedbe jutna bekapcsolni az adott képhez.

 

Ha például a kamera azt látja, hogy a téma nagyon kontrasztos, automatikusan aktiválja a HDR módot, hogy több dinamikát rögzítsen. Ugyan így ha esetleg sötét a kép, akkor a zaj kiszűrése érdekében a készülék több képet rögzít egymás után, és ezek kiátlagolásával csökkenti a magas fényérzékenységből származó képzajt.

 

A GoPRO Hero 7 Black Edition-el a másik végletre is gondoltak – azokra, akik szeretik saját maguk finomhangolni a képek paramétereit, mielőtt rögzítenék azokat. Az expókompenzáció, az élesítés, az ISO érzékenység, a fehéregyensúly mind beállíthatók, és persze nyers képeket is rögzíthetünk a sima JPEG-ek helyett, ha maximális mozgástérre van szükségünk szerkesztés terén. A sorozatfelvétel maximum 30 képet készít másodpercenként.

 

GoPRO Hero 7 Black Edition: Élő közvetítések

A Hero 7 az első GoPro akciókamera, amiből közvetlenül lehet élő közvetítést sugározni Facebookra, YouTube-ra, és RTMP URL-t támogató platformokra.

 

A GoPro Hero 7 Black Edition felépítése és kezelése

A GoPRO Hero 7 Black Edition váza

A Hero 7 Black ugyan azt a szívós, javarészt gumírozott vázat kapta meg, mint elődje, azonban kétoldalt sokkal simább a felülete, és nem olyan „érdes”, mint az a 6-osé. Ez némileg változtat a modell megjelenésén is, de nem a külsőért veszi az ember ezeket a készülékeket.

 

Ami sokkal fontosabb, az a váz minősége, ami továbbra is ugyan olyan kiváló, mint amit az előző Herótól megszokhattunk. Habár a vázon található két ajtót (USB/HDMI és akkumulátor) kicsit nehézkes kinyitni, ezt csekély áldozat a készülék remek vízállóságáért cserébe. A GoPRO Hero 7 Black Edition víz alatti védőház nélkül 10 méterig képes biztonságosan alámerülni (akárcsak elődje).

 

A GoPRO Hero 7 Black Edition-hez egy kis műanyag keret is jár gyárilag, aminek a segítségével a kamera ráerősíthető egy állványhoz, hogy egy helyben maradjon, legyen szó egy asztalról, egy korlátról, vagy egy sisakról.

 

A GoPRO Hero 7 Black Edition rendszere és a felhasználói felülete

Akik korábban használták már a GoPro előző generációs akciókameráit, azokat egy teljesen új felhasználói felület fogad majd, amikor először bekapcsolják a GoPRO Hero 7 Black Editiont. A kijelzőn megjelenő kulcsfontosságú információk (képkockasebesség, felbontás, stb.) minimális helyet foglalnak el, és a különböző kijelzett mutatókat (például hogy mennyi szabad hely van még a memóriakártyán, vagy hogy hogy áll az akkumulátor) már világos háttér előtt is le lehet olvasni.

 

A GoPRO Hero 7 Black Edition viselkedése sokban hasonlít egy okostelefonéhoz: az érintőképernyőn különféle funkciók érhetők el egy egyszerű ujjelhúzással, például váltogatni lehet a különböző rögzítési módok között (ez továbbra is lehetséges a Mode gombbal is), és a rögzített feltételeket is gyorsan vissza lehet nézni így.

 

A felhasználói felület továbbá együtt forog a kamerával, tehát ha valaki álló felvételeket szeretne készíteni, akkor az könnyebben kezelheti majd az elforgatott készüléket is. Ezt kikapcsolhatod, ha úgy érzed, megzavarna a munkában, de a készülék nem annyira érzékeny, hogy minden apró mozdulatra elforgassa a kijelzőt. Egyébként ugyan arra a 2”-os méretre számíthatsz, mint az előző modellben, és habár általánosságban jól működik, néha nem ismeri fel az érintéseket.
 

 

Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez