Összehasonlító fül

Próbáld ki a DJI SPARK drón és kiegészítők egyikét, és kezdőként gyakorold be biztonsáogsan a repülés minden alapmozdulatát. A tökéletes kezdő szintű DJI SPARK drón és kiegészítők használatával mindent megtanulhatsz a drónozásról, amitől gyorsan profi szintű pilótává válhatsz. Szerezd be a DJI SPARK drón és kiegészítők egyikét a DroneXpertnél!


search

Ossza meg!


DJI SPARK drón és kiegészítők


DJI SPARK drónok és kiegészítők

DJI SPARK drónok és kiegészítők

A DJI SPARK drónok és kiegészítők lehetőséget biztosítanak számodra, hogy mindent begyakorolhass biztonságos környezetben a drónozás alapjairól. a legjobb kezdő drón a piac, mellyel könnyedén begyakorolhatod a drónozás alapmozdulatait! Szerezd be DJI SPARK drónok és...


DJI Spark drón specifikáció: amit a DJI Sparkról tudni érdemes

A DJI 2018 nyarán mutatta be minden idők egyik legizgalmasabb drónját, a DJI Sparkot, amire maximálisan illik a „kicsi a bors, de erős” (vagy legalább is okos) mondás. Nézzük, hogy mit is kínál a kínai szupercég egyik legapróbb készüléke.

 

A DJI Spark drón specifikáció: Egy rövid áttekintés

A DJI egészen elkápráztatott bennünket a Sparkkal. Nem elég, hogy az egész akkora, mint egy közepes méretű szendvics (összehajtva csupán 17cm), a készülék tele van hasznosabbnál hasznosabb funkciókkal, amiket sokkal nagyobb, drágább rokonaitól örökölt meg.

 

Aprócska termetén kívül mindenképpen említést érdemelnek az intelligens repülési módok, amiket a Spark kapott. A DJI-tól megszokott alapvető repülési módokon kívül olyan funkciókat is használhatunk, mint a Rocket, a Dronie, a Helix, vagy a Circle (ezekről lentebb bővebben is beszélünk majd). Mindezek mellett kézmozdulatokkal is irányítható, de ez már csak a hab a tortán.

 

A Spark továbbá akadályelkerülő rendszerrel is rendelkezik – jó látni, hogy egy biztonsági funkcióért nem kell prémiumot fizetni a DJI-nál. Habár a Spark akadályérzékelő és –elkerülő felszereltsége nem olyan átfogó, mint a nagyobb modelleké, mindenképpen segít megelőzni néhány csúnya balesetet, aminek egyébként szerviz, vagy csere lenne a vége.

 

Ha valamiben elmarad a Spark nagyobb társaitól, az kétségtelenül a kamera. Habár a 12 megapixeles felbontású érzékelő a legtöbbeknek bőven elegendő lesz, videók terén sajnos mellőznünk kell a 4K-s felbontást, és FullHD-ban is csak legfeljebb 30 FPS mellett rögzíthetjük légi felvételeinket. Azonban akinek ez is elegendő, az minden bizonnyal elégedettel értesül majd róla, hogy a DJI Spark kamerájának stabilitásáról egy kéttengelyes mechanikus gimbal gondoskodik, ami szintén egy olyan extra, amit az ember a nagyobb drónoktól várna el (habár azoknak többnyire háromtengelyes szerkezetük van).

 


Az egek kecses teknőse: DJI Spark drón

A DJI-tól megszokhattuk, hogy igen strapabíró készülékekhez adja a nevét, és szerencsére ez alól a Spark sem kivétel. Rövid karjainak és nem kitüremkedő kamerájának köszönhetően kevés dolog áll ki a szerkezet vázából, ami eltörhetne egy-egy kevésbé szerencsés manőver esetében. Értelemszerűen senki ne repüljön fele egy falnak vagy egy faágnak, de egy pár apróbb koccanást és néhány méteres zuhanást jó eséllyel túl fog élni. Legsebezhetőbb részei a propellerek, de szerencsére ezek a legolcsóbban és legegyszerűbben cserélhető dolgok is a drónon.

 

A DJI bebizonyította, hogy a „kínai” már jó ideje nem feltétlenül az „bóvli” szinonimája.

 

Na persze meg kell jegyeznünk, hogy nem a Spark az egyetlen aprócska drón a piacon. A Yuneec Breeze például csak éppen, hogy nagyobb nála, és vannak még a Spakrnál is kompaktabb készülékek is. Azonban nehéz lenne még egy olyan drónt találni, ami ennyi funkciót kínál ekkora méret mellett.

 

A Spark továbbá egy cserélhető felső lemezzel érkezik, aminek egyetlen egy szerepe van: lehetővé teszi, hogy más színben emelkedhessen a levegőbe a készülék. A DJI-tól nem megszokott, hogy különböző színekben kínálja drónjait, de mivel ez semmit nem gyengít a készüléken (csupán több opciót kínál), így mindenképpen egy pozitívumnak tekinthető.

 

Akkumulátor és töltés a DJI Spark drónok esetében

A DJI szerint a Sparkból 16 percnyi repülést lehet kisajtolni, amennyiben a készüléket 100%-ra töltjük, és optimális körülmények között reptetjük. Sajnos a valóságban ritkák az optimális körülmények, és egy átlagos reptetés során durván 13 percre lehet számítani tőle. Ha valamiben, akkor ebben tényleg veri a Spark a versenytársakat: a Yuneec Breeze például csak 11 percet kínál, a Sparknál is kisebb Hover Camera Passport pedig mindössze 9-et. Egy extra akkumulátorral ez az idő persze megduplázható, de számolni kell a cserével.

 

Egy akkumulátor durván 45 percet kell, hogy 0-ról 100%-ra töltődjön, azonban ha már az első alacsony töltési figyelmeztetésnél landolsz vele, akkor 30-35 perc is elég lesz neki.

 

A DJI nem a teljesítményen spórolt a Spark esetében

A Spark papíron nem sokban különbözik versenytársaitól, azonban a levegőben már teljesen más a helyzet. Habár szavakkal nehéz elmagyarázni, hogy milyen érzés reptetni egy készüléket, legyen elég annyi, hogy a DJI-tól DJI minőséget kapunk, akár egy Phantomot, akár egy Mavicet, akár egy Sparkot eresztünk a levegőbe.

 

A Spark irányítása pont olyan reszponzív és precíz, amilyennek egy ilyen márkás drónnak lennie kell. Kis mérete ellenére rendkívül stabil is, még az enyhe szellőben sem inog meg (habár ebben a gimbal is sokat segít). Amint az ember elengedi a joystickeket, a Spark rögtön megáll egy helyben, mintha a levegőbe szögezték volna – és nem is mozdul sehová, amíg nem utasítják erre.

 

A kis drón egy másik említésre méltó tulajdonsága a DJI minőségű akadályelkerülő rendszere. A pazar irányításon kívül ez is olyasmi, amivel a Spark a porban hagyja hasonló méretű versenytársait. A gyártó szerint a biztonsági rendszer 4,8 méterre „lát”, tehát nem olyan messzire, mint a DJI drágább drójnai, de sok esetben (és persze kellő pilótafigyelemmel) ez is elég lehet néhány csúnyább ütközés elkerüléséhez.

 

Ha mindez nem lenne elég meggyőző, ott vannak még a DJI Spark különleges intelligens repülési módjai is. Az alapvető TapFly és ActiveTrack mellett a drón olyan gyárilag programozott manőverekre képes, amelyek lehetővé teszik az egészen filmszerű kameramozgásokat, ráadásul mindenféle speciális drónpilóta-képzés nélkül.
 

 

Ezek a módok a következők:

•    Rocket: A drón gyorsan emelkedni kezd, miközben a kamerája lefelé néz.
•    Dronie: A drón hátrafelé, felfelé kezd emelkedni, miközben kamerája a kiválasztott alanyon marad.
•    Circle: A drón körözni kezd, és kamerájával egy fix pontot néz.
•    Helix: A drón spirálszerűen, egy középponttól kifelé kezd el körözni.
 

Mindez a 4K-ért cserébe… A DJI Spark drónok egyetlen hátránya

A Spark talán egyetlen hátránya, hogy nem képes 4K-s videófelvételeket rögzíteni, mint nagyobb, drágább rokonai. Ez bizonyos téren érthető, elvégre ha 4K-ban is tudna videózni, elhappolná a vásárlókat a drágább Mavic Air elől.

 

12 megapixeles 1/2,3”-os érzékelője csupán 1080p-s videózásra képes, legfeljebb 30 FPS mellett. Érdemes megjegyezni, hogy a hasonló kaliberű, és már emlegetett Yuneec Breeze és a Hover Camera Passport mind kínálnak 4K-s felvételeket.
 

DJI Spark ár: Egy különleges drón

A DJI folyamatosan ontja jobbnál jobb termékeit – ez mára megszokottá vált. Az azonban még tőlük is egyedi, hogy olyan apró drónt dobjanak piacra, mind a DJI Spark drón, amely bátran versenyezhet magasabb kategóriákkal is.

A DJI Spark árban jóval versenytársai alatt áll, de fel van szerelve minden olyan opcióval és technológiával, amelyet a nagyobb márkatársai is tudnak. A mechanikus gimbal hasonló elven működik, mint a Phantom 4 széria, vagy még inkább a Mavic Pro esetében, az automatikus hazatérés GPS alapon pedig segíti az irányítást és kezelést.

 

 

DJI Spark ár: Elfér a farzsebedben

A DJI elmondása szerint a Spark remek útitárs lehet kirándulás, túrázás vagy nyaralás alkalmával, hiszen úgy tud távolról fotókat készíteni önmagáról és a családjáról, barátairól az ember, hogy nem kell erre a feladatra harmadik felet megkérni, és a csomagban tényleg nem foglal sok helyet a Spark. Na meg az sem elhanyagolható szempont, hogy ezzel olyan szemszögből lehet megtekinteni a helyeket, amire drón nélkül biztosan nem lenne mód. És ha mobilt vagy tabletet használ kontrollerként a tulajdonosa, akkor akár már a felvétel mentését követően lehet az anyagokat szerkeszteni vagy vágni, valamint akár az azonnali megosztásra is van mód. A DJI Spark ára meg sem közelíti a mai divatos okostelefonok árát, így annak is bátran ajánljuk, aki nem feltétlenül profi drónos, de szívesen veszi magát körül a technológia ipar újdonságaival.

 

Összegezve: DJI Spark drón specifikáció

Ha a 4K-s felbontás hiánya nem kizáró ok, akkor a Spark egy rendkívül jól felszerelt, apró termetű drón, ami tökéletes választás lehet olyan kezdők számára, akik csak most ismerkednek a drónreptetéssel, és nem szeretnének súlyosabb összegeket áldozni első készülékükre. Kitűnő irányításával, intelligens repülő módjaival, strapabíró felépítésével, és két tengelyen (mechanikusan) stabilizált kamerájával a DJI Sparkra nehéz nemet mondani!

 

Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez