Összehasonlító fül

Már javában tart a 2019-es év, és megvannak a statisztikák is: ezek a legjobb drónok idén, 2019-ben amit megvehetsz! Mutatjuk a legnépszerűbb, és a legjobb specifikációval rendelkező drónokat.


ESC
search

A legjobb drónok 2019-ben: ezek a drón szériák hódítanak idén

A legjobb drónok 2019-ben: ezek a drón szériák hódítanak idén

Már javában tart a 2019-es év, és megvannak a statisztikák is: ezek a legjobb drónok idén, 2019-ben amit megvehetsz! Mutatjuk a legnépszerűbb, és a legjobb specifikációval rendelkező drónokat.


A drónreptetés ma már nem csak a kőgazdagok kiváltsága. Szinte minden árkategóriában találhatsz magadnak megfelelő készüléket, amivel megannyi boldog percet okozhatsz magadnak (és családodnak, vagy akár közönségednek is).

 

Vannak, akik csak egy repülő készüléket szeretnének irányítani, míg mások mutatós pillanatképeket, vagy beállított felvételeket szeretnének rögzíteni egy teljesen új szemszögből, esetleg egy légi versenypályán.

 

A különböző drónmodellek más és más előnyöket (és néha hátrányokat) kínálnak versenytársaikkal szemben. Vannak, amelyek kamerafronton verhetetlenek, míg mások fejlett akadályelkerülő rendszerrel teszik gondtalanná és biztonságosabbá a repülés élményét. A lehetséges funkciók listája hosszú: vannak különféle feltételi és repülési módok, és sokaknak az sem mindegy, hogy hogyan láthatják azt a képet, amit a drón kamerája eszközükre közvetít.

 

A megannyi lehetőség tengerében még akkor is nehéz lehet a választás, ha van egy fix kereted, amin belül költekeznél. Éppen ezért kiválogattuk a legjobb drónokat, amiket 2019-ben beszerezhetsz!

 

A legjobb drónok 2019-ben: DJI Mavic 2 Zoom viszi a prímet 

VÁSÁRLÁS

 

DJI Mavic 2 ZOOM specifikáció:

Súly: 905g

Méretek (összehajtva): 214 x 91 x 84mm

Távirányító: Van

Videó: 4K@30 FPS

Fénykép: 12MP

Akkumulátor: 31p

Hatótáv: 8km

Csúcssebesség: 72km/h

 

DJI Mavic 2 ZOOM pro és kontra:

Pozitívumok
•    Rendkívül kompakt
•    Optikai zoom
•    Tele szoftverfunkciókkal

Negatívumok
•    Nincs 4K@60 FPS
•    Kissé borsos ára van

 

A Mavic drónok második generációját 2018 vége felé mutatta be a DJI. A nagysikerű Mavic Pro utódai az előző modell minden pozitívumát megörökölték, ráadásul egy helyett két változat is a piacra került (ezekről lejjebb bővebben is szót ejtünk).

 

Az új Mavicek egyik leglátványosabb tulajdonsága, a hyperlapse funkció (egy mozgó timelapse felvétel), ami a levegőben még bámulatosabb lehet, mint a földön. A Mavic drónok (az összes Mavic drón) sajátossága, hogy rendkívül kompakt méretűre lehet összehajtani őket, az új modellek pedig kifejezetten halk propellereket kaptak, így a repülési élmény kevésbé zavarja a többi jelenlévő időtöltését (és a videófelvételeken sem olyan hangosak).

 

A Mavic 2 drónok rendkívül reszponzívak, és gyorsak, persze a sebességük attól is függ, hogy milyen módban használjuk őket. Külön előny, hogy az új generáció minden irányban (elől, hátul, alul, felül, és kétoldalt) rendelkezik akadályérzékelőkkel, így egy nagyon biztonságos repülési élményt kínálnak.

 

A Mavic 2 Pro és Mavic 2 Zoom valójában szinte komplett másai egymásnak, és kizárólag csak kamerafelszereltségükben különböznek. A Zoom modell objektíve veszteséges optikai nagyításra képes, míg a Pro modell profibb videós funkciókat kínál. Teljes összehasonlításunkból megtudhatod, hogy mik a legfontosabb különbségek a két modell között!

 

A legjobb drónok 2019-ben: DJI Spark még mindig nagyon népszerű

VÁSÁRLÁS

 

DJI Spark specifikáció

Súly: 300g    

Méretek: 143 x 143 x 55mm

Távirányító: Opcionális    

Videó: 1080p@30

Fénykép: 12MP    

Akkumulátor: 16p    

Hatótáv: 100m/2km (távirányítóval)

Csúcssebesség: 50km/h

 

DJI Spark pro és kontra:

Pozitívumok:
•    Elképesztően kompakt
•    Kézmozdulatokkal vezérelhető
•    A Quickshot módok kreatívabb felvételeket tesznek lehetővéNegatívumok:
•    Rövid repülési idő
•    Nagyon rövid röptávolság Wi-fi kapcsolat mellett
•    Nem jár hozzá távirányító gyárilag

 

Ha valaki kitűnő ár/érték arányt keres, akkor a Spark nagyon sok pontot kipipál a kívánságlistáról. A drón ugyan nem összehajtható, de nem is igazán van szüksége erre, mert még így is kényelmesen elfér az ember tenyerén.

 

A Spark egy nagyon okos kis készülék, ugyanis akár kézmozdulatokkal is vezérelhető (vagy persze okostelefonnal is), és egy tenyérről is képes a levegőbe emelkedni. A kézmozdulatok egy ideig szórakoztatók ugyan, de nem kínálnak nagyon mély, precíz navigációt – ahhoz mindneképpen az alkalmazásra lesz szükség.

 

A Spark legnagyobb hátrányai, hogy nem sokáig képes a levegőben maradni, és csupán FullHD (1080p) videófelbontást kínál (ami igazság szerint az emberek többségének bőven elegendő lesz). A csomagban távirányítót sem kapunk – ezt külön lehet (és érdemes is) megvásárolni a Sparkhoz, amit érdemes beleszámolni a tényleges árba.

 

A legjobb drónok 2019-ben: a DJI Mavic Air továbbra is hódít

VÁSÁRLÁS

 

DJI Mavic Air specifikáció:

Súly: 430g    

Méretek (összehajtva): 168 x 83 x 49mm

Távirányító: Van    

Videó: 4K@60FPS

Fénykép: 12MP

Akkumulátor: 21p

Hatótáv: 10km

Csúcssebesség: 68km/h

 

DJI Mavic Air pro és kontra:

Pozitívumok:

•    Hordozhatóság
•    4K@100 Mbps
•    Intelligens akadályelkerülés

 

Negatívumok:
•    Viszonylag rövid repülési idő

 

A DJI Mavic Air egy rendkívül jól összerakott, és elképesztően jól felszerelt drón, legalább is funkciók terén. A legtöbb embernek ez a tökéletes ár/érték arányú készülék, aminél többre valószínűleg sosem lesz szükségük. Intelligens akadályelkerülő rendszerének köszönhetően (az érzékelők előre, lefelé, és hátrafelé „látnak”), a drón nem csak figyelmezteti a pilótát a közelgő akadályról, hanem bizonyos esetekben képes automatikusan ki is kerülni azt (például ha egy fával, vagy fallal találja szemben magát).

 

Az Air nagyon kompakt, és még a távirányítóról is le lehet csavarni a joystickeket, hogy kevesebb helyet foglaljon a készülék mellett.

 

A nagy ész azonban gyorsan fel is éli az erőforrásokat, és az Air csupán 21 percig képes a levegőben maradni (ami realisztikusabb körülmények között 19-20 perc között mozog majd). Mint a legtöbb DJI drónt, az Airt is be lehet szerezni Fly More csomagban, amiben valójában olyan dolgok vannak, amikre minden komolyabb pilótának egyébként is szüksége lenne, szóval ezt érdemes belekalkulálni az árba.

 

A legjobb drónok 2019-ben: DJI Phantom 4 Pro+ V2.0 – a PH széria kedvelőinek

VÁSÁRLÁS

 

DJI Phantom 4 Pro+ V2.0 specifikáció

Súly: 1375    

Átmérő: 350mm (propellerek nélkül)

Távirányító: Van    

Videó: 4K@60FPS

Fénykép: 20MP

Akkumulátor: 25p

Hatótáv: 7km    

Csúcssebesség: 72km/h
                

DJI Phantom 4 Pro+ V2.0 pro és kontra

Pozitívumok:
•    Nagy képérzékelő
•    Alanykövetés


Negatívumok:
•    Lényegesen nagyobb méret, mint a többi DJI drón esetében
•    Mélyre kell nyúlni érte az ember zsebében

 

A Phantom 4 Pro V2.0 a legendás vonal legutóbbi tagja. Kialakításában habár nem olyan barátságos, mint az összehajtható drónok, ezt a flexibilitást stabil vázzal ellensúlyozza, így egy biztonságos választás bármelyik profi számára. Ha a méret (és a pénz) nem akadály, akkor ez a neked való drón.

 

A 4-es Phantom 2-es verziójú iterációja halk propellereket és OcuSync rádiós jelátvitelt kínál, ami 1080p-s videóközvetítést tesz lehetővé a drón és a pilóta távirányító készüléke között.

 

Érdemes megjegyezni, hogy aki jelenleg egy korábbi Phantom 4 Pro tulajdonosa, annak valószínűleg nem lesz szüksége váltásra, habár ha a legszebb felvételekre vágysz, akkor az 1”-os képérzékelő verhetetlen minőséget kínál.

 

A legjobb drónok 2019-ben: DJI Inspire 2, ha igazán erős gépre vágysz

VÁSÁRLÁS

 

DJI Inspire 2 specifikáció

Súly: 4000g

Méretek:  605mm átmérő

Távirányító: Van    

Videó: 5,2K@24

Fénykép: 20,8MP

Akkumulátor: ~25p

Hatótáv: 7km

Csúcssebesség: 94km/h
 

DJI Inspire 2 pro és kontra:

Pozitívumok:
•    Cserélhető objektíves kamerarendszer
•    Masszív váz és pótakkumulátor-rendszer
•    Két személy vezérelheti (egy pilóta, és egy operatőr)

 

Negatívumok:
•    Stúdiókra árazott készülék (ahogy a kiegészítők is)
•    A propellereket helyre kell igazítani
 

A DJI Inspire 2 javarészt az Inspire 1 designját örökölte meg, aminek köszönhetően a propellerek nem lógnak bele a felvételek többségébe (ez egy gyakori probléma az olcsóbb, például a Phantom modelleknél). A 2-es modell magnézium vázat kapott, ráadásul biztonsági redundancia is ügyel a készülékre.

 

Biztonsági redundancia alatt a dupla akkumulátort értjük, amiből mindkettő a készüléken kell legyen a repüléshez, és összesen 25 percig képesek a levegőben tartani az Inspire 2-t. Itt érdemes megjegyezni, hogy egy második akkumulátor szett tovább növelheti az egész csomag árát.

 

Az X4S kamera minősége a Phantoméhoz hasonlítható, míg az X5S nagyobb szenzorára micro 4/3-os zoom objektíveket is lehet rögzíteni. A probléma ezzel az opcióval az, hogy tovább csökkentik az egyébként sem fényes repülési időtartamot. Aki szeretné áthidalni ezt a problémát, annak bizony vállig a zsebébe kell nyúlnia a Zenmuse X7-es kameráért.

 

Az Inspire 2 természetesen temérdek funkcióval rendelkezik, köztük fejlett képalany-követéssel, és dupla operátoros móddal, ami lehetővé teszi, hogy a pilóta a készüléket, az operatőr pedig a kamerát kezelje anélkül, hogy két dologra kelljen figyelniük egyszerre.

 

A legjobb drónok 2019-ben: Ryze Tello – a kis kedvenc

VÁSÁRLÁS

 

DJI Tello specifikáció

Súly: 80g

Méretek (összehajtva): 98 x 93 x 41mm

Távirányító: Nincs    

Videó: 720p    

Fénykép: 5MP    

Akkumulátor: 13p    

Hatótáv: ~100m

Csúcssebesség:  29km/h
          

 

DJI Tello pro és kontra:

Pozitívumok:
•    Rendkívül baráti ár
•    Tökéletes házon belüli repülésre
•    Nagyszerű gyakorló eszköz programozóknak

 

Negatívumok:
•    Csak telefonra képes felvételeket rögzíteni, amikbe így a jelátviteli hibák is belekerülnek
•    A hatótáv a 100m-t is alig éri el
•    Egy helyben fixált, előre néző kamera

 

A Tello éppen annyira Ryze termék, mint amennyire DJI is. Ez a koprodukciós szerkezet egy igazi mérnöki minicsoda, ráadásul a többi itt felsorolt drónhoz képest szinte fillérekért be lehet szerezni. 720p-s videó, és 5 megapixeles fotófelbontása ellenére meglehetősen jó minőségű felvételeket készít, és mivel közvetlenül a távirányítóként használt telefonra rögzít, így azokat az ember azonnal meg is oszthatja a közösségi médián.

 

Az alacsony ár miatt azonban néhány igen alapvető funkciót kell nélkülöznünk, úgymint a GPS-t, a cserélhető akkumulátort, és többnyire csak telefonnal vezérelhető (hivatalos távirányító nem is igazán létezik hozzá). A videó stabilitásáról sem egy mechanikus gimball, hanem szoftveres megoldás gondoskodik, de ennek ellenére jó minőségre számíthatunk tőle (már az is valami, hogy ilyen áron stabilizált videót kapunk).

 

A Tello egyedi jellemzője, hogy szabadon programozható különféle mutatványok és egyéb manőverek elvégzésére. Remek kis készülék azoknak, akik még csak most ismerkednek a programozás világával, de a tapasztaltabb kódszövők is biztosan jól elszórakoznak majd vele.

 

A legjobb drónok 2019-ben:  Yuneec Typhoon H Plus, ha nem félsz kipróbálni valami újat

VÁSÁRLÁS

 

Yuneec Typhoon H Plus drón specifikáció

Súly: 1995g    

Méretek (összehajtva): 520 x 310mm

Távirányító: Van    

Videó: 4K@60FPS  

Fénykép: 20MP    

Akkumulátor: 28p    

Hatótáv: 1,6km    

Csúcssebesség: 49km/h
 

 

Yuneec Typhoon H Plus pro és kontra

Pozitívumok:
•    6 rotoros kialakítás
•    Intel érzékelők
•    Napellenző, extra akkumulátor és más kiegészítők gyárilag a dobozban

 

Negatívumok:
•    Hatótáv
•    Kényelmetlen távirányító
•    Az akkumulátorokon nincs kijelző

 

Listánk egyetlen olyan tagja, amit nem érintett a DJI keze, a Yuneec Typhoon H Plusnak komoly versenymezőnnyel kell megküzdenie a drópilóták forintjaiért. Szerencsére a Typhoon H Plus kamerája van olyan izmos, mint a Phantomé, ráadásul 4 helyett 6 rotor gondoskodik az irányításról és a váz stabilitásáról is (ennek köszönhetően a Typhoon H Plus még akkor is képes biztonságosan landolni, ha az egyik rotor valamilyen okból működésképtelenné válna a levegőben).

 

Az Intel számára nem újdonság az informatika, így nem kis dolog, hogy a Typhoon H Plus akadályérzékelőit a neves márka biztosította. Az alanykövető rendszer nagyon is figyelemre méltó, a távirányító kényelmetlen lehet ugyan, de egy 7 colos kijelző díszeleg rajta, és a dobozban még egy extra akkumulátor is helyet kapott, így az ember nem kap keveset a pénzéért.

 

A Yuneec drón hátránya DJI modellekkel szemben, hogy sokkal kisebb hatótávolságot kínál, ami néhányaknak kissé lelombozó lehet. A távirányító továbbá messze nem olyan barátságos (vagy kényelmes), mint a DJI drónoké. 
 

 

 

címkék:
DJI Inspire 2

DJI Inspire 2 vásárlás, akció

919.900

Előrendelhető!

Megtekintés
DJI Spark Fly More Combo

DJI Spark Fly More Combo vásárlás, akció

199.900

DroneXpert.hu a drónspecialista most kitalált neked egy remek akciót! Repülj gondtalanul és...

Megtekintés
Dji Mavic Air Fehér Szinben

Dji Mavic Air Fehér Szinben

244.900 Ft

Dji Mavic Air Fehér ,Fekete ,Piros Szinben

Megtekintés
Megérkezett az új selfi drón. Ismerjétek meg jobban a DJI Tello drón életérzést

DRONEXPERT - Végre megérkezett az új DJI Tello drón az első selfi drón! Ilyet még biztosan nem láttál!

33.490 Ft

A DJI Tello drón az új érdekesség a drón piacon. Ismerd meg Te is ezt a fantasztikus...

Megtekintés
DJI Phantom 4 PRO+ V2.0

DJI Phantom 4 PRO+ V2.0

649.900 Ft

A Phantom 4 Pro V2.0 és a Phantom 4 Pro+ V2.0 esetében a drón felépítése, kamerája teljesen...

Megtekintés
DJI Mavic 2 Zoom - a legújabb Mavic drón megérkezett webáruházunkba! Vásárold meg online még ma!

DJI Mavic 2 Zoom dron vásárlás | DroneXpert

384.900 Ft

A nyár végével két új DJI drónnak is örülhetünk, a DJI Mavic 2 Pro drónnal, a profiknak...

Megtekintés
Yuneec TYPHOON H Plus RTF drón | DroneXpert

Yuneec TYPHOON H Plus RTF drón | DroneXpert

559.900 Ft

• TYPHOON H alapjaira épült, továbbfejlesztett modell: nagyobb motorok, szélesebb karok...

Megtekintés
 
 
DJI Mavic MINI 2019. október 17.

DJI Mavic Mini: új DJI üdvöske érkezik a piacra?

Habár a DJI-t mindenki első sorban a dróntechnológia úttörőjeként ismerte meg, az elmúlt években meglehetősen nagy hangsúlyt fektettek a „szárazföldi” készülékek, névlegesen az Osmo, az Osmo Mobile, és az Osmo Action fejlesztésére. Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan egy újabb légi DJI termék hírei zengik majd be a világot, ugyanis az értesülések szerint a kínai cég egy új apró méretű drónon dolgozik, amit az internet csak „Mavic Mini” néven emleget.

DJI Osmo Mobile 3 összehasonlítás: mit tud a DJI Osmo Mobile 2-höz képest? 2019. október 17.

DJI Osmo Mobile 3 vs DJI Osmo Mobile 2 – Mit kínál az...

A dróntechnológia úttörőjeként híressé vált DJI idén augusztusban mutatta be nagysikerű okostelefon-stabilizátor sorozatuk legújabb verzióját, a DJI Osmo Mobile 3-at. Amikor egy termékvonal frissül, mindig jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon megéri-e az új modellre váltania a „régi” (ez esetben az Osmo Mobile 2) tulajdonosainak, vagy hogy melyiket válassza az, aki még most készül a vásárlásra.   Nos, a DJI Osmo Mobile 3 lényegében minden tekintetben beelőzi elődjét, de aki egy...

DJI Osmo Action: a GoPro Hero méltó ellenfele? 2019. szeptember 23.

DJI Osmo Action: a GoPro Hero méltó ellenfele?

A DJI 2019-ben mutatta be a DJI Osmo Actiont, megkísérelve ezzel azt, amit előtte oly sokan – megizzasztani a piac koronázatlan királyának tekintett GoPrót. Habár nem ez az első alkalom, hogy a két tech óriás összemérte erejét, míg a 2016 októberében piacra került GoPro Karma egy látványos bukás volt az amerikai cég számára, a kínai oldal most egy igazán versenyképes játékost indított az akciókamerák mezőnyében.

Egy kutatás szerint meglepően nehéz megsebesíteni valakit egy drónnal 2019. szeptember 23.

Egy kutatás szerint meglepően nehéz megsebesíteni...

A drón technológiával kapcsolatos beszélgetések során gyakran tapasztalhatjuk, hogy az emberek nem csak magánéletüket, hanem testi épségüket is féltik kedvenc repülő szerkezeteinktől. Természetesen mi magunk is számtalan cikkünkben nyomatékosítjuk, hogy egyetlen felvételért sem éri meg veszélyeztetni mások testi épségét (nem mellesleg törvényellenes is). Azonban egy nemrégiben összegezett kutatás szerint valójában rendkívül nagy kihívás lenne komoly sérüléseket okozni valakinek egy drónnal.


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient