Összehasonlító fül

Ha drónvásárláson gondolkodsz, minden bizonnyal Te is beleástad már magad a drónok világába. Hogy milyen drónt vegyél, azt csak Te tudod eldönteni igényednek megfelelően, azonban segítünk, hogy megértsd a drónok tulajdonságait, különbségeit! Olvasd el cikkünket, amiben segítünk kiválasztani a számodra tökéletes drónt!


ESC
search

Milyen drónt vegyek? Segítünk a választásban!

Segítünk kiválasztani, hogy milyen drónt érdemes venned!

Ha drónvásárláson gondolkodsz, minden bizonnyal Te is beleástad már magad a drónok világába. Hogy milyen drónt vegyél, azt csak Te tudod eldönteni igényednek megfelelően, azonban segítünk, hogy megértsd a drónok tulajdonságait, különbségeit! Olvasd el cikkünket, amiben segítünk kiválasztani a számodra tökéletes drónt! 


Mindössze néhány év kellett hozzá, de a fogyasztói drónok piaca olyannyira telítetté vált, hogy már a lehetséges opciók böngészgetése is meglepően kimerítő feladatnak bizonyulhat, ha az ember nem tudja pontosan, hogy mit is keres. Ha benned is felmerült a kérdés: „Milyen drónt vegyek?”, akkor mutatjuk a legfontosabb tényezőket, amelyeket mérlegelned érdemes vásárlás előtt! 

 

Léteznek kisméretű drónok, nagyméretű drónok, lassabb drónok, gyorsabb drónok, kis felbontással, nagyobb felbontással és így tovább – mintha csak Gombóc Artúrt hallgatnánk, amint azt sorolja, hogy milyen csokoládékat szeret – és akkor még nem is beszéltünk a megannyi speciális funkcióról, amit egyes modellek exkluzív módon kínálnak.

 

Ahhoz, hogy ki tudd választani magadnak a tökételes drónt és megválaszold a „Milyen drónt vegyek?” kérdést, először is tisztában kell lenned a szükségleteiddel, vagyis hogy mire használnád készülékedet. A következőkben néhány fontos szempontot sorolunk fel, amelyeken érdemes elgondolkodnod, hogy megkönnyítsd a választást!
 

„Milyen drónt vegyek?” – Olyat, ami passzol a tudásodhoz! 

Senki sem születik drónpilótaként, ezért fontos, hogy olyan készüléket válassz magadnak, ami passzol tudásodhoz. Léteznek egyszerűen és nehezebben reptethető drónok – mindez attól függ, hogy milyen kialakításúak, és milyen könnyített irányítási funkciókkal rendelkeznek.

 

Játékdrónok, kezdő drónok gyerekeknek és kezdőknek

Léteznek olyan drónok, amiket még egy gyerek is könnyedén reptethet, és vannak olyanok is, amikhez csak komoly előzetes tapasztalattal érdemes nyúlni. Választásodat tehát alapozd többek között arra is, hogy mennyire vagy jó drónpilóta.

 

Például ha egy gyereknek szeretnél drónt venni, akkor egy olcsó, strapabíró modellre lesz szükséged, ami kifejezetten biztonságos reptetéshez lett tervezve (például propellervédői vannak). Fontos az egyszerű manőverezhetőség is, hiszen egy gyereknek biztosan nem fog kézre állni rögtön a két joystickes irányítás.

 

Kattints ide, ha ilyen típusú drónt keresel: játék drónok

 

Belépő szintű drónok felnőtteknek, ha még csak próbálkozol

Ha egy felnőttnek, magadnak keresel belépő drónt, akkor vannak komolyabb kezdő opciók is, persze komolyabb árakon. Ezek intuitív reptetési élményt kínálnak, tehát könnyű manőverezni őket. 

 

A legjobb belépő szintű drónokhoz kattints ide: a legjobb drónok kezdőknek

 

A legjobb drónok haladóknak és profiknak

Ha drónprofi vagy, akkor értelemszerűen olyan modellre lesz szükséged, ami lehetővé teszi, hogy hasznosítsd tudásodat, vagy akár azt is, hogy még tovább fejlődj (habár ez utóbbi minden tudásszinten előnyös). Ebben az esetben viszont biztosak vagyunk benne, hogy már van sejtésed arról, hogy milyen drónt szeretnél – és a pontos típus kiválasztása már sokkal specifikusabb lesz.

 

„Milyen drónt vegyek?” – Olyat, ami azt csinálja, amire szükséged van! 

A drónok messze nem csak kisméretű repülő gépezetek, amiket egy távirányítóval vezérel valaki – ezeknek a készülékeknek elképesztően sok felhasználási módjuk van, és sok modellt általában egy bizonyos célra éleznek ki a fejlesztők, hogy tökéletesen megfeleljen tulajdonosa elvárásainak.

 

Vannak olyan modellek, amikkel látványos trükköket lehet csinálni a levegőben (tipp: ismerd meg a Walkera drónjait!), míg mások jó minőségű kép- és videófelvételek rögzítésére cserélik ezt a mozgékonyságot. Még az sem mindegy, hogy milyen képeket vagy videókat szeretnél készíteni, hiszen különböző drónok kamerái között is vannak jelentős különbségek, amik befolyásolhatják a döntésedet.

 

Például lehet, hogy zárt térben szeretnél repkedni drónoddal, és esetleg néhány trükköt is szeretnél betanulni. Ehhez értelemszerűen egy kicsi, mozgékony gépre lesz szükséged (tipp: ismerd meg a DJI Spark-ot!), amin valószínűleg nem igazán lesz jó minőségű (vagy bármilyen) kamera. Hasonlóképpen ha csodaszép légi felvételekre van szükséged, akkor egy nagyobb, kamerás drón lesz a jó választás számodra (tipp: ismerd meg a DJI Mavic 2 PRO és a DJI Mavic 2 ZOOM drónjait). Ha a készüléket munkára akarod használni (például esküvőfelvételekhez), akkor készülj fel rá, hogy az elfogadható minőségű videókat készítő drónokért jó mélyre kell a zsebedbe nyúlnod.

 

„Milyen drónt vegyek?” – Olyat, ami tudja a funkciókat amire szükséged van! 

Fontos az is, hogy egy drón képes legyen mindarra, amit elvársz tőle – ehhez át kell tanulmányoznod a készülék által kínált funkciók listáját. A különféle drónok megannyi hasznos funkciót kínálnak, és szinte minden modellben találsz valamit, ami miatt különbözik a többitől.

 

Beszéltünk már például arról, hogy vannak kamerás drónok, és hogy a kamerák között is sok különbség lehet, de ott van még például az is, hogy egy drónhoz milyen távirányító jár, vagy milyen lehet venni hozzá, illetve hogy lehet-e irányítani okostelefonnal vagy táblagéppel. A drónok abban is különbözhetnek egymástól, hogy mennyi összeszerelést igényelnek, miután kicsomagolod őket, és mielőtt repülhetnének. Nem árt elgondolkodni azon sem, hogy meddig bírja egy drón akkumulátora, mennyibe kerülnek a pótakkuk, és hogy lehet-e kapni hozzájuk többakkus töltőt az egyszerű és gyors töltéshez.

 

Itt is előjönnek a szükségleteid: olyan drón kellene, aminek nem árt, ha nekimegy néha egy-két dolognak? Esetleg olyanra van szükséged, ami képes az átlagnál több időt tölteni a levegőben? Esetleg szállítani szeretnél vele valamit, tehát legyenek erős motorjai? Gondolkodj el ezeken, hogy tovább szűkíthesd opcióidat!

 

„Milyen drónt vegyek?” – Ami ár/érték arányban a Te igényeidnek felel meg tökéletesen!

Az ár mindig szempont, amikor az ember ekkora kiadásra készül. Amikor drónt vásárolsz, nehéz lehet belőni egy ideális árat, amit még nem tartasz túl soknak egy készülékért, ugyanis szinte minden létező ártartományban rengeteg opciót találsz.

 

Persze az, hogy mennyit tudsz rászánni egy drónra mindenképpen korlátozza majd az opcióidat, és persze ott vannak még a korábban felsorolt szempontok is, amik tovább szűkítik a listát.

 

Azonban amint tudod, hogy nagyjából mennyit adnál egy drónért, elkezdhetsz az ár és a minőség egyensúlyán is gondolkodni, ami szintén befolyásolja majd a döntésedet. Lehet, hogy van két drón, amik megfelelnének neked, és az egyik olcsóbb, mint a másik, de gondolkodj el rajta, hogy a drágább nem-e kínál hosszabb megbízhatóságot és jobb általános minőséget, mint az olcsóbb alternatíva (például a felhasznált anyagok miatt). Persze lehet, hogy egy drágább drón nem teljesít az árakkal arányosan jobban, mint néhány alacsonyabban árazott opció.

 


 

címkék:
 
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez