Összehasonlító fül

DJI Osmo Pocket vagy DJI Osmo Mobile 2 kamerastabilizátor? Összehasonlítottuk a két legjobb kamerastabailizátort a piacon, hogy könnyebben döntsd el, melyik a Neked való!


ESC
search

DJI Osmo Pocket vs. DJI Osmo Mobile 2 összehasonlítás: melyiket érdemes megvenned?

DJI Osmo Pocket vs. DJI Osmo Mobile 2 összehasonlítás

DJI Osmo Pocket vagy DJI Osmo Mobile 2 kamerastabilizátor? Összehasonlítottuk a két legjobb kamerastabailizátort a piacon, hogy könnyebben döntsd el, melyik a Neked való! Ismerd meg a legfontosabb különbségeket a két Osmo kamerastabilizátor között, és válaszd azt, amely éppen a Te igényeid szolgálja ki.


2018 egy nagyon izgalmas év volt a DJI számára – nem elég, hogy megjelent a nagysikerű Mavic drónok várva várt második generációja (méghozzá több modellel), a kínai cég bemutatta az Osmo Mobile telefonstabilizátor új verzióját, illetve a vadonatúj Osmo Pocket modellt is.

 

Mindkét készülék hasonló célokat szolgál, mégis egészen más irányból közelítik meg ezeket. A következőkben ezt a két nagyszerű opciót szeretnénk összehasonlítani, hogy a cikk végére érve pontosan tudd, hogy melyik számodra a tökéletes választás!

 

DJI Osmo Pocket

DJI Osmo Pocket

Vásárold meg ITT!

DJI Osmo Mobile 2

 

DJI Osmo Mobile 2

Vásárold meg ITT!

 

 

Alapvető különbségek a DJI Osmo Pocket és a DJI Osmo Mobile 2 kamerastabilizátorok között

Hordozhatóság – amiben egyértelműen a DJI Osmo Pocket nyert

116 grammos súlyával az Osmo Pocket kamerastabilizátor kétségtelenül óriási előnyt élvez hordozhatóság terén. Mint ahogy azt a termék neve is jelzi, a készüléket könnyedén zsebre (pocket) lehet vágni, és tényleg bárhová magaddal viheted. Az Osmo Mobile 2 ugyan valamivel nehezebb, de mindössze 485 grammjával ettől sem szakad meg az ember háta, ráadásul összehajtható kialakításának köszönhetően használaton kívül nem foglal túl sok helyet.

 

Önálló működés – ismét a DJI Osmo Pocket van előnyben

Itt ismét az Osmo Pocket viszi a pálmát, ugyanis az Osmo Mobile 2-vel ellentétben ez a készülék nem csupán egy 3 tengelyes mechanikus stabilizátort, hanem egy arra rögzített kamerát, illetve egy apró, de teljesen használható érintőképernyőt is tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy az Osmo Pocket minden külső eszköz nélkül, önmagában is képes felvételek rögzítésére, amelyek egy cserélhető memóriakártyára kerülnek rá.

 

Ez azonban még nem minden – az Osmo Pocket nem csak önmagában használható, hanem az univerzális csatlakozónak köszönhetően egy okostelefonnal szinkronban is. Az Osmo Pockethez csatlakoztatott okostelefon egyrészt egy sokkal nagyobb képernyőt kínál, másrészt a DJI Mimo alkalmazással szerkesztési és megosztási funkciók is elérhetővé válnak.

 

Ezzel szemben az Osmo Mobile 2 okostelefon nélkül csupán egy nagyon igényesen legyártott bot.

 

Csatlakozási opciók – a DJI Osmo Pocket ebben is rugalmasabb

Az Osmo Mobile 2 Bluetooth-on keresztül kommunikál a rá rögzített okostelefonnal. Habár a telefon + Osmo Mobile 2 kombináció Bluetooth nélkül is használható, sok funkció csak aktív Bluetooth kapcsolat mellett elérhető.

 

Az Osmo Pocket összes funkciója használható önmagában, telefonhoz csatlakoztatva pedig további opciók közül is választhatunk. Az Osmo Pocket az univerzális csatlakozón, Wi-Fin (10 méterig), és Bluetooth-on keresztül is képes kommunikálni a telefonnal.

 

Beállítások – a DJI Osmo Pocket egyszerűbb, de a DJI Osmo Mobile 2 sem vesz el sokkal több időt

Az Osmo Pocket pillanatok alatt bekapcsol, és használat előtt nem kell újrakalibrálni a stabilizátort. Amikor a telefont az univerzális csatlakozóval a Pockethez csatlakoztatjuk, akkor a DJI Mimo alkalmazás automatikusan elindul.

 

Az Osmo Mobile 2 csatlakoztatásához Bluetooth kapcsolatot kell létesíteni a két készülék között, és a gimbalt minden használat előtt ki kell egyensúlyozni. Mindez ugyan több lépés, de az Osmo Mobile 2 használata így is nagyon egyszerű.

 

Stabilitás – A két kamerastabilizátor ezúttal fej-fej mellett halad

Mindkét készülék stabilitásáról egy összetett háromtengelyes gimbal (mechanikus stabilizátor) gondoskodik – ebben a tekintetben nem igazán lehet nagy különbséget észrevenni a két opció között.

 

Képfelvétel – a Pocket önmagában szép felvételeket készít, de egy jó mobillal a Mobile 2 többet nyújt

Az Osmo Pocket beépített kamerája 12 megapixeles fényképeket, és 4K-s felbontású, 60FPS-es videókat képes rögzíteni (az utóbbit 100 Mbps bitrátával). A Pocket 80°-os betekintési szöget kínáló, f/2.0-ás fényerejű objektíve mögött egy 1/2,3”-os érzékelő bújik meg.

 

Az Osmo Mobile 2-nek nincs saját kamerája, így a képminőség attól a készüléktől függ majd, amelyet ráhelyezel. Érdemes megjegyezni, hogy míg az Osmo Pocket (kiváló, de nem cserélhető) kamerája idővel elavulhat, az Osmo Mobile 2-re bármikor rögzítheted az éppen legjobb képminőséget kínáló, legújabb generációs okostelefont.

 

Akkumulátor  – Az Osmo Mobile 2 többet bír

Egyteljesen feltöltött Osmo Pocket 140 percnyi videót képes rögzíteni (ha önmagában használod a készüléket), az akkumulátor pedig gyorstöltéssel 1 óra alatt eléri a 90%-ot. Ezzel szemben az Osmo Mobile 2 akár 15 órát is kibír teljesen feltöltve, ráadásul egy USB kábellel még a hozzá rögzített telefont is tudja tölteni, ha esetleg erre lenne szükség (ez persze csak opcionális, de ilyenkor nem lesz meg a 15 óra).

 

Mi a közös a DJI Osmo Pocketben és a DJI Osmo Mobile 2-ben?

A két készülék osztozik néhány népszerű funkción, így akiknek ezekre van szükség, azok számára bármelyik jó választás!

 

ActiveTrack – kövesd a kiszemelt célpontot a kamerastabilizátorral!

Az ActiveTrack technológia képes felismerni és nyomon követni egy kiválasztott alanyt felvétel közben. Ilyenkor a készülék kamerája úgy forog, hogy a kiválasztott dolgot mindig a képben tartsa.

 

Timelapse és motionlapse – varázslatos felvételek a kamerastabilizátorokkal

Ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy rögzítsd, majd felgyorsítva játszd vissza és szemléltesd az idő múlását. Ideális például egy naplemente, vagy egy forgalmas városi út nyüzsgésének bemutatására.

 

Panorámakép – egyik kamerastabilizátor sem hagy cserben

Panorámakép készítésekor több fénykép készül egymás után gyorsan, hogy egy sokkal nagyobb felbontású képet kapja arról, amit a kamera lát maga körül. Mindkét készülék képes 3x3-as panorámát, illetve 4 képes, 180°-os képet is készíteni.

 

A DJI Osmo Pocket sajátos funkciói

Nézzük meg, hogy mik azok a funkciók, amiket az Osmo Pocket kínál, és hiányoznak az Osmo Mobile 2-ből!

 

FPV mód – A DJI Osmo Pocket egyik nagy dobása

Az FPV (First Person View) mód lehetővé teszi, hogy legizgalmasabb pillanataidat saját szemszögedből kapd lencsevégre. FPV módban a kamera nincs egyetlen fix tengelyre lekorlátozva, hanem minden döntést és forgást követ, és ezzel igazán dinamikus felvételeket tesz lehetővé.

 

Ultraszéles látószög – A DJI Osmo Pocket többet mutat

Habár az Osmo Mobile 2-vel is készíthetsz szelfiket magadról és barátaidról (a ráerősített telefonnal), az Osmo Pocket erre igencsak rákontrázik, ugyanis ultraszéles látószögű képeivel sokkal többet rögzíthetsz környezetedről.

 

FaceTrack – A DJI Osmo Pocket a selfie-k királya

Az Osmo Pocketbe a FaceTrack funkció is belekerült, ami automatikusan felismeri az arcokat, amint azok a képbe kerülnek, és szükség esetén képes követni is azokat, hogy mindig képben maradjanak.

 

Kiegészítők  – A DJI Osmo Pocket rugalmasan kezeli a kiegészítőket

Az Osmo Pockethez számos hasznos kiegészítő megjelent már, amelyek segítenek megvalósítani kreatív ötleteidet. Ilyen például a vezeték nélküli modul, amely Bluetooth, és Wi-Fi csatlakozást és átvitelt biztosít, és lehetővé teszi a gimbal távvezérlését egy okostelefonról.

 

My Story és Story mód – a DJI Osmo Pocket a közösségi média bejegyzésekhez készült

A DJI Mimo alkalmazást azoknak szánja a cég, akik felvételeikkel egy történetet szeretnének elmesélni, és azokat megosztani ismerőseikkel. Ha telepítve van az okostelefonra, akkor a DJI Mimo alkalmazás automatikusan elindul, mint az Osmo Pocketet a telefonhoz csatlakoztatod, és különféle szerkesztési lehetőségeket kínál a rögzített anyagokhoz.

 

A My Story egy sajátos szerkesztői felületet kínál, többféle előre elkészített sablonnal. Ezekkel rengeteg időt spórolhatsz meg, és a percek alatt elkészült videókat máris megoszthatod ismerőseiddel a közösségi médián.

 

Szóval… Osmo Pocket vagy Osmo Mobile 2?

Az Osmo Mobile 2 kiváló azoknak, akik stabil fevételeket szeretnének készíteni okostelefonjukkal, és kétségtelen, hogy még hosszú éveken át releváns marad, elvégre a telefonok kamerájának minőségi folyamatosan fejlődik. Kreatív felvételi módjainak (ActiveTrack, Hyperlapse, stb.) köszönhetően az Osmo Mobile 2 rengeteg kreatív szabadságot biztosít, 15 óráig kitartó akkumulátora pedig garantáltan egész napra elegendő lesz.

 

Azok számára, akik egy egyedi szemszögből szeretnének felvételeket készíteni, az Osmo Pocket kiváló választás. Páratlan hordozhatóságával ötvözött stabilitása és képminősége biztosítja, hogy mindenről a lehető legjobb felvételek készüljenek. Az imént felsorolt egyedi funkciói már egyenként is elegendők lehetnek arra, hogy valaki ezt az opciót válassza!
 

 

címkék:
Válaszd a DJI Osmo mobile 2-t a tökéletes felvételekért

DJI Osmo Mobile 2 vásárlás azonnal raktárról, kedvező áron

44.490 Ft

A DJI új képstabilizátora a DJI Osmo mobile 2 tökéletes választás a videózás...

Megtekintés
DJI Osmo Pocket - Alkoss minőségit könnyedén

DJI Osmo Pocket kézi stabilizátor |DroneXpert

116.390 Ft

A DJI Osmo Pocket nem csak egy tökéletes stabilizátor. Sokkal több annál, hiszen egy mini...

Megtekintés
 
 
DJI Osmo Action: a GoPro Hero méltó ellenfele? 2019. szeptember 23.

DJI Osmo Action: a GoPro Hero méltó ellenfele?

A DJI 2019-ben mutatta be a DJI Osmo Actiont, megkísérelve ezzel azt, amit előtte oly sokan – megizzasztani a piac koronázatlan királyának tekintett GoPrót. Habár nem ez az első alkalom, hogy a két tech óriás összemérte erejét, míg a 2016 októberében piacra került GoPro Karma egy látványos bukás volt az amerikai cég számára, a kínai oldal most egy igazán versenyképes játékost indított az akciókamerák mezőnyében.

Egy kutatás szerint meglepően nehéz megsebesíteni valakit egy drónnal 2019. szeptember 23.

Egy kutatás szerint meglepően nehéz megsebesíteni...

A drón technológiával kapcsolatos beszélgetések során gyakran tapasztalhatjuk, hogy az emberek nem csak magánéletüket, hanem testi épségüket is féltik kedvenc repülő szerkezeteinktől. Természetesen mi magunk is számtalan cikkünkben nyomatékosítjuk, hogy egyetlen felvételért sem éri meg veszélyeztetni mások testi épségét (nem mellesleg törvényellenes is). Azonban egy nemrégiben összegezett kutatás szerint valójában rendkívül nagy kihívás lenne komoly sérüléseket okozni valakinek egy drónnal.

Megérkezett az ANAFI FPV verziója a Parrottól 2019. szeptember 02.

Megérkezett az ANAFI FPV verziója a Parrottól

A Parrot is csatlakozott az FPV-képes drónokat kínáló márkák táborához. A francia gyártó nemrégiben mutatta be az ANAFI FPV-t, ami egy ANAFI drónt, és egy FPV szemüveget is tartalmaz. Lássuk, hogy mire is számíthatnak a vásárlók az új csomagtól!

DJI Mavic 2 PRO drón vásárlás 2019. augusztus 30.

DJI Mavic 2 PRO drón vásárlás: csak profiknak!

A Mavic 2 Pro talán a legjobb példa arra, hogy miért a DJI-t tartják a világ vezető dróngyártójának. Az új modell egy remek minőségű kamerát kínál, természetesen a Mavic szériától megszokott kompaktsággal ötvözve. Az új gyártmánnyal a DJI olyat alkotott, amit néhány évvel ezelőtt még teljesen lehetetlennek hittünk: A Mavic 2 Pro egy 20 megapixeles, 1” szenzorral felszerelt Hasselblad kamerát kapott.


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient