Összehasonlító fül

A DJI 2019-es nagy újítása, a DJI Mavic Mini drón már virtuális polcainkon várja a vásárlókat. De mit is tud ez az apró, ám annál ütősebb drón? Mutatjuk a főbb tudnivalókat!


ESC
search

DJI Mavic Mini drón: Kicsi a bors, de legális

DJI Mavic Mini drón

A DJI 2019-es nagy újítása, a DJI Mavic Mini drón már virtuális polcainkon várja a vásárlókat. De mit is tud ez az apró, ám annál ütősebb drón? Mutatjuk a főbb tudnivalókat!


DJI Mavic Mini drón – Első benyomások

A DJI Mavic Mini drón apró mérete, pontosabban pehelykönnyű súlya legfőbb jellemzője. A készülék mindössze 249 grammos, ami éppen, hogy az alatt a 250 grammos határérték alatt van, amitől felfelé már regisztrálni kell a drónokat a reptetéshez.

 

A jelenleg élő jogszabályok szerint tehát a készülék játékdrónnak minősül, azonban a besorolás, és a Mavic drónoktól megszokott összehajtható hordozhatóság senkit se tévesszen meg – ugyanis az új DJI Mavic Mini drón 30 perces repülési időt, 4 kilométerre közvetített HD videóképet, háromtengelyes gimbal stabilizációt kínál, méghozzá egy 2,7K-s felbontású kamerával felszerelve. A Mavic Minihez egy külön hozzá készített távirányító is beszerezhető, ami persze Android és iOS készülékekkel is használható.

 

Szóval mi az, amit a DJI kénytelen volt „kispórolni”? A 4K-s kamera, az akadályelkerülő rendszer, a hosszú hatótávolság, a kézmozdulatos irányítás, és az olyan fejlettebb kamerafunkciók, mint a panorámakép, az alanykövetés, a timelapse, és az optikai zoom.

 

Mindezek ellenére kétségtelen, hogy bőven lesz piaca ennek a készüléknek. A DJI az elmúlt néhány év alatt rengeteg új drónt készített, és ma már egy konkrét táblázat kell ahhoz, hogy az ember eldönthesse, hogy melyik is az ideális választás számára. A DJI nagyobb, drágább drónjai ráadásul sok olyan funkciót is kínálnak, amelyeket az átlagos hobbipilóta soha nem használna.

 

A DJI Mavic Mini drón teljesítménye

A DJI Mavic Mini drón kellően fürge, de persze nem egy versenydrón. Irányíthatósága is bőven elfogadható, de persze nem érződik olyan határozottnak, vagy nagy teljesítményűnek, mint egy Mavic 2 Pro – hiszen nem is az. Ennek ellenére se nem lassúnak, se nem gyengének nem lehetne nevezni. Összességében egy jól kiegyensúlyozott készülék, amit élvezet reptetni – mint ahogy azt a DJI összes többi Mavicjétől megszokhattuk. Csúcssebessége, ideális körülmények között, sport módban 45-47 kilométer per óra körül mozog.

 

Kis mérete ellenére a fokozottan szeles helyzetekben sem kell túlságosan félteni a DJI Mavic Mini drónt. Az aprócska drón meglepően határozottan képes manőverezni vagy egy helyben lebegni az őszi szélben, és a háromtengelyes gimbal gondoskodik róla, hogy a videó teljesen rezzenéstelen maradjon.
 

 

Az új DJI Mavic Mini drónhoz új alkalmazás is jár! 

A DJI Mavic Mini a DJI új pilótaalkalmazását, a DJI Fly-t használja. Ezt leginkább a már ismertebb DJI Go akadálymentesített változataként lehetne bemutatni, számos újítással. A biztonságosan berepülhető területek jobban integrálódtak az alkalmazásba, és több részletet kínálnak, mint a régebbi applikáció. A DJI jobb beépített támogatást kínál a közösségi alkalmazásához, a SkyPixelhez is.

 

Azonban az akadálymentesített DJI Fly-ból jó néhány funkció is hiányzik, amiket a Góban megszokhattunk, például a miniatűr térkép a képernyő alsó sarkában. Természetesen az alkalmazás még új, és megvan rá az esély, hogy a DJI idővel javítani, bővíteni fogja majd.

 

A DJI Mavic Mini drón kamerája

A 12 megapixeles 1/2,3”-os CMOS érzékelővel ellátott, 2,7K-s videó rögzítésére képes kamera ilyen áron meglepően jó minőséget kínál, és a dinamikus tartománnyal sincs gond, habár közvetlen napfény hatására a színek kifakulhatnak, de ezzel a Mavic Mini nincs egyedül.

 

Összességében a DJI Mavic Mini drónról…

Az új DJI Mavic Mini drón egy újabb telitalálat a kínai techvállalattól. Apró termete és pehelykönnyű súlya miatt páratlanul hordozható, ráadásul szinte bárhol a levegőbe ereszthető, és zárt terekben is könnyebb manőverezni vele (persze a drónpilótáktól elvárt kellő óvatossággal).

 

Sokaknak a DJI Mavic Mini lesz az első drónjuk, és jó eséllyel az egyetlen, amire valaha szükségük lesz. Azoknak viszont, akiknek nagyon fáj a 4K-s videó hiánya, a DJI Mavic Air jelentheti a megoldást.
 

 

címkék:
DJI Mavic Mini drón (2 év garanciával)

DJI Mavic Mini drón vásárlás (2 év garanciával) vásárlás, akció

113.990 Ft

FLY MORE COMBO CSOMAGBÓL KERÜL KIALAKITÁSRA.

Megtekintés
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez