A DJI Mavic sorozat két új üdvöskéje, a Mavic 2 Zoom és a Mavic 2 PRO igazi sztár darabok a drónok között. De mi a különbség pontosan a kettő között? Mutatjuk a leglényegesebb különbségeket, hogy könnyebb legyen a választás!


ESC
search

DJI Mavic 2 Pro és DJI Mavic 2 Zoom összehasonlítás – Mit kínálnak, és miben különböznek?

DJI Mavic 2 Pro és  DJI Mavic 2 Zoom összehasonlítás

A DJI Mavic sorozat két új üdvöskéje, a Mavic 2 Zoom és a Mavic 2 PRO igazi sztár darabok a drónok között. De mi a különbség pontosan a kettő között? Mutatjuk a leglényegesebb különbségeket, hogy könnyebb legyen a választás! 


Amikor a DJI 2016-ban piacra dobta az eredeti Mavic modellt, egy új fejezetet nyitottak a fogyasztói drónok történelmében. A forradalmi kialakítású, összehajtható repülő készülék nagyszerű videóminőséget biztosított, és sokkal hordozhatóbb volt, mint bármelyik ilyen képességű drón.

 

Két később eljött az új generáció ideje, és 2018-ban megjelent az új Mavic 2 Pro, és beszédes nevű testvére, a Mavic 2 Zoom. Az új drónok sokban hasonlítottak mind egymáshoz, mind az eredeti Mavichez, így a következőkben szeretnénk közelebbről is egy pillantást vetni rájuk, hogy megmutassuk, milyen újdonságokat nyújt a két új modell!

 

DJI Mavic 2 PRO

Kattints ide a vásárlásért! 

DJI Mavic 2 ZOOM

Kattints ide a vásárlásért! 

 


DJI Mavic 2 Pro és  DJI Mavic 2 Zoom összehasonlítás

Főbb tulajdonságok és funkciók a DJI Mavic 2 PRO és ZOOM esetében

Fontos megjegyezni, hogy a Mavic 2 Pro és Mavic 2 Zoom egyedül a kamera tekintetében különbözik egymástól – minden nem kamerával kapcsolatos jellemzőjük szó szerint ugyan az. A következőkben elhangzottak tehát mindkét drónra vonatkoznak, kivéve ha a kameráról van szó (erről lejjebb bővebben is beszámolunk)!

 

A Mavic 2-es drónok nem ütnek el annyira az első Mavictól, legalább is ha a repülési jellemzőkről van szó. Az új modellek 31 percig képesek a levegőben maradni a korábbi 29 helyett, és 65 km/h helyett 72 km/h-val közlekednek csúcssebesség mellett. Természetesen a DJI nem ezek miatt alkotta meg a Mavicek második generációját – az igazán izgalmas különbségekért azonban részletesebb vizsgálatra lesz szükség!

 

A Mavic 2-esekbe belekerült az új ActiveTrack 2.0-ás technológia, aminek segítségével a drónok képesek gondtalanul követni kiválasztott célpontjukat, természetesen pontosabban és biztosabban, mint az előző verzió esetén. Az új Mavicek megkapták az OcuSync 2.0-át is, amivel kiváló minőségű, FullHD élő videóképet képesek közvetíteni a pilótához.

 

Szintén nagyon fontos előrelépés, hogy a 2-es generáció sokkal jobban odafigyel a körülötte lévő dolgokra: míg az előző Mavic csak a vele szemben található akadályokat volt képes érzékelni, addig az új drónok elöl, hátul, alul, felül, és kétoldalt is rendelkeznek akadályérzékelőkkel (az egész vázon összesen 10 darabbal).

 

Vázminőség és tartósság – melyik a strapabíróbb: a Mavic 2 ZOOM vagy a PRO?

A DJI nem változtatott meg mindent az előző Mavichez képest, ami a váz felépítésének és minőségének szempontjából nem is rossz dolog. Az előző generációs modell kiválóan lett összerakva, és ezt az előnyös tulajdonságot az új drónok is megörökölték.

 

Első ránézésre nehéz is lenne megkülönböztetni őket közös felmenőjüktől: a 2-es Mavicek csupán nagyobbak és valamivel nehezebbek, mint az eredeti sztár, és persze ott vannak a közelebbről szembetűnő akadályérzékelők is. Talán említésre sem méltó, de az új Mavicek is ugyan azt az összehajtható, hordozható kialakítást kínálják, amiért az első modell olyan népszerű és sikeres lett.

 

Az akkumulátor – melyik bírja jobban: a Mavic 2 ZOOM vagy a PRO?

A DJI elmondása szerint az új Mavic drónok 29 percig képesek egy helyben lebegni, de ha folyamatosan 25 km/h-val reptetik őket, akkor két extra percet is ki lehet hozni belőlük – így jön ki a reklámozott 31 perces repülési idő. Természetesen ezek az időtartamok csak tökéletesen optimális körülmények között lesznek tapasztalhatók, tehát a szabadban szinte soha. Ennek ellenére egy stabil 28 percre azért lehet számítani, ami nem áll messze a DJI állításától, és bizonyos esetekben tényleg kihozható belőlük akár 30 perc is.

 

Az újratöltési idő 45-50 perc teljesen lemerült állapotból 100%-ra, habár a teljes feltöltés nem feltétlenül ajánlott.

 

Irányítás és önállóság – melyiket könnyebb irányítani: a Mavic 2 ZOOM-ot vagy a PRO-t?

Ha valaki reptetett már első generációs Mavic drónt (vagy bármilyen DJI drónt), akkor annak nagyon ismerős lesz a levegőbe emelnie az új Maviceket. A Mavicek reptetése mindig is öröm volt, és az új modellek is páratlanul jól irányíthatók. Még azok is hamar hozzászokhatnak, akik sosem kezeltek semmilyen DJI drónt korábban. A DJI pilótaszoftvere kiválóan használható, és tökéletes összhangban van a kézi vezérlőegységgel, ami igazi élménnyé teszi a reptetést.

 

Persze az élményhez nagyban hozzájárul az új mindenirányú akadályelkerülő rendszer is, amivel sokkal magabiztosabban lehet repkedni (persze az odafigyelésből nem érdemes engedni). A DJI szoftvere sípolni kezd és jelez, ha akadály közeleg, de még ha ennek ellenére tovább is repülsz, a drón magától lefékez majd, hogy elkerülje az ütközést. Érdemes megjegyezni, hogy ezt csak az előre, hátra, felfelé, és lefelé néző érzékelők támogatják – az oldalsó akadályérzékelők csak akkor aktívak, ha az ActiveTrack funkciót használjuk.

 

Természetesen nem lehetetlen, de elég nehéz nekimenni valaminek az új Mavicekkel, ami mindenképpen pozitívum.

 

Kamera és kiegészítők: a fő különbség a Mavic 2 ZOOM és PRO között

A Mavic 2 Pro egy Hasselblad kamerával rendelkezik, amelyben egy 1”-os Sony CMOS képérzékelő dolgozik, az objektív fényáteresztése (f-száma) pedig állítható. Ezzel szembe a Zoom modell egy kisebb, 1/2,3”-os érzékelőt kapott, az objektív pedig kétszeres optikai nagyításra (24-48mm) képes, minőségvesztés nélkül.

 

Habár első ránézésre egy zoomkamera tűnhet a jobb opciónak, akik valamivel jobban értenek a digitális képrögzítéshez jól tudják, hogy egy nagyobb (1”) képérzékelő, és egy variálható blendéjű Hasselblad objektív sokkal vonzóbb ajánlat. A kis szenzorméret a nagy látószög, és a távoli témák miatt a variálható blende csak a fényáteresztés miatt jelentős, de még így is nagy előnyt jelent azoknak, akik komolyan szeretnének a légi képalkotással foglalkozni.

 

Egy másik jelentős különbség, hogy a 10 bites Dlog-M profilnak köszönhetően a Pro modell több mint egymilliárd színt képes rögzíteni, ami lényegesen több, mint a Zoom 16 millió színe, és az egyértelmű választás a profi videográfusok számára.

 

Amiben a Zoom modell tagadhatatlanul erősebb, az értelemszerűen az optikai Zoom funkció, ami teljes mértékben hiányzik Pro testvéréből. A Zoom kétszeres optikai nagyításra képes 4K-s felbontásban, azonban ha hajlandóak vagyunk feláldozni a felbontásból, akkor 1080p-s felvétel esetén a kétszeres optikai zoomra még további kétszeres digitális zoomot is alkalmazhatunk, ráadásul minőségromlás nélkül (ami a digitális zoomoknál ritkaság).

 

Melyiket válaszd: a Mavic 2 ZOOM-ot, vagy a PRO-t?

Szóval melyik a neked való ezek közül? Nos, figyelembe véve, hogy a két drón kizárólag csak a kamera tekintetében különbözik egymástól, így azt kell eldöntened, hogy a maximális videóminőség, vagy a a kreatív zoomolási lehetőség a fontosabb számodra!

címkék:
 
 
DJI Mavic 2 PRO drón vásárlás 2019. augusztus 30.

DJI Mavic 2 PRO drón vásárlás: csak profiknak!

A Mavic 2 Pro talán a legjobb példa arra, hogy miért a DJI-t tartják a világ vezető dróngyártójának. Az új modell egy remek minőségű kamerát kínál, természetesen a Mavic szériától megszokott kompaktsággal ötvözve. Az új gyártmánnyal a DJI olyat alkotott, amit néhány évvel ezelőtt még teljesen lehetetlennek hittünk: A Mavic 2 Pro egy 20 megapixeles, 1” szenzorral felszerelt Hasselblad kamerát kapott.

DJI Osmo Action akciókamera vásárlás: áttekintés, specifikáció 2019. augusztus 14.

DJI Osmo Action: áttekintés, specifikáció

Kihívója akadt a GoPRO méltán híres akciókameráinak a DJI Osmo Action személyében. De mit is tud pontosan ez a gép, miben különbözik a GoPRO-tól? Mutatjuk!

10 drónkiegészítő, amire minden Mavic 2 pilótának szüksége van 2019. augusztus 07.

10 drónkiegészítő, amire minden Mavic 2 pilótának...

Ha DJI Mavic 2 drónnal repülsz, ezeket a kiegészítőket mindenképp érdemes megismerned - beszerezned! Tapasztalataink alapján egy ilyen szettek már bárhova elindulhatsz, a végeredmény csodás lesz.

Drón kamerák áttekintése: ezeket az értékeket érdemes ismerned kamerás drón vásárlása esetén! 2019. augusztus 07.

Minden, amit egy drón kameráiról tudni érdemes

Kétség sem férhet hozzá, hogy a drónozás során a legtöbb felhasználó elsődleges célja a lélegzetelállító légifelvételek készítése. Éppen ezért, a vásárlás során az egyéb paraméterek mellett a kamera specifikációját is érdemes tüzetesen átvizsgálni, hogy a vásárolt gép valóban tudja azt, amire hivatott! Segítünk egy kicsit eligazodni a drón kamerák világában, íme minden, amit tudnod érdemes a kamerás drónokról vásárlás előtt. 


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient