Összehasonlító fül

Habár madártávlatból valóban minden másmilyennek tűnik, ez még nem garantálja, hogy felvételeid leveszik majd az embereket a lábukról. Íme 5 tipp, a biztos sikerért.


ESC
search

5 egyszerű tipp a jobb drónfelvételekhez

Jobb drónfelvétel készítése

A levegőből minden más – sokakhoz hasonlóan te is bizonyára azért kezdtél el érdeklődni a drónok iránt, mert láttál néhány lenyűgöző légi felvételt, és te magad is kedvet kaptál hozzájuk.


Habár madártávlatból valóban minden másmilyennek tűnik, ez még nem garantálja, hogy felvételeid leveszik az embereket a lábukról. Az igazán hatásos képekhez és videókhoz rengeteg gyakorlásra és nem kevés technikai tudásra is szükség van. Mi azonban most nem szeretnénk ennyire túlkomplikálni a dolgokat, és inkább néhány nagyon alap gondolatra koncentrálunk csupán.

 

 

1. Nem éri meg rohanni

 

A drónreptetés mindaddig egyszerűnek tűnik, amíg az embernek nem kell egyszerre a repüléssel, az élőkép figyelésével, és a kompozíció beállításával foglalkoznia, miközben próbálja látóhatáron belül tartani drónját. Tény, ha csak repkedni szeretne egy kicsit az ember, akkor nem kell túl sok stresszre számítania, de érdemes mindig nyugodt és kimért állapotban felküldeni a masinát, ha látványos eredményekre vágysz.

 

Tökéletes drón légifelvétel

 

2. Ne indulj el terv nélkül

 

Ne számíts arra, hogy minden felvétel elsőre sikerül majd. Megfelelő tervezés hiányában a videóidban látszódni fog a sok váratlan, hirtelen mozdulat, amelyek a repülés közben meghozott döntésekből születnek. Minden felvételt érdemes annyira gondosan kigondolni előre, amennyire csak az idő és a körülmények engedik. A megtervezett felvételek sokkal gördülékenyebbek és filmszerűek lesznek.

 

Drón reptetés terv

 

3. Ne spórolj a felvett anyaggal

 

A videó rögzítés egyik alapszabálya – miszerint mindig érdemes többet felvenni, mint amennyit használni tervezel – a drónokra sokszorosan vonatkozik. Nincs is annál rosszabb, amikor egy szó szerint megismételhetetlen naplementéből hiányzik az a néhány másodperc, ami tökéletessé tenné a kész videót. A megoldás? Mindig rögzíts legalább 10-15 másodpercnyi videó anyagot a tervezett hossz előtt és után is. Ezzel biztosíthatod, hogy amikor a videók később összevágásra kerülnek, bőven elegendő mozgástered legyen a kívánt eredmény eléréséhez.

 

 

4. Gyakorlat teszi a mestert

 

A drónreptetés nem olyasmi, amibe az ember 5 perc alatt beletanul. A folyamatos ismételgetés azonban nem csak a kezdőknél mindennapos – a profi filmesek is addig próbálgatják a jeleneteket, míg el nem jutnak a tökéletes verzióig. Ugyan ez a helyzet a drónos felvételeknél. Ha többször is felveszel valamit, akkor később sokkal több verzió közül válogathatsz majd, amelyek között nagyobb eséllyel találsz majd olyat, ami megfelel a célnak.

 

Drón reptetés gyakorlás

 

5. Csak lazán

 

Amikor csak teheted, ne babráld a joystickeket, ugyanis minden apró mozdulat láthatóvá válik majd a videón, ezt pedig nem igazán lehet utólag kijavítani. Repülés közben csak akkor nyúlj az a joystickekhez, ha mozgatni szeretnéd a drónt.

 

Láthattad tehát, hogy nem kell megijedni a drónreptetéstől, csak ésszel kell hozzáállni az egészhez. Sose feledkezz meg a biztonságról sem! A fentiek észben tartásával garantáltan sokat javíthatsz videóid minőségén – és még csak technikai kifejezésekre sem volt hozzá szükség!

 

Ha érdekel a drónok világa, de félsz egyedül belevágni, ajánljuk figyelmedbe drón oktatásainkat!

 

Drón oktatás

címkék:
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez