Összehasonlító fül

A Parrot is csatlakozott az FPV-képes drónokat kínáló márkák táborához. A francia gyártó nemrégiben mutatta be az ANAFI FPV-t, ami egy ANAFI drónt, és egy FPV szemüveget is tartalmaz. Lássuk, hogy mire is számíthatnak a vásárlók az új csomagtól!


ESC
search

Megérkezett az ANAFI FPV verziója a Parrottól

Megérkezett az ANAFI FPV verziója a Parrottól

A Parrot is csatlakozott az FPV-képes drónokat kínáló márkák táborához. A francia gyártó nemrégiben mutatta be az ANAFI FPV-t, ami egy ANAFI drónt, és egy FPV szemüveget is tartalmaz. Lássuk, hogy mire is számíthatnak a vásárlók az új csomagtól!


Parrot ANAFI FPV: Áttekintés

Az FPV az egyre inkább sorozatnak tűnő ANAFI drónok legújabb modellje. Az ANAFI-vonal legutóbb egy hőkamerás modellel is bővült, így esélyes, hogy a gyártó többféle verziót is tervez készíteni a drónból.

 

Az ANAFI FPV csomag valójában egy „sima” ANAFI drón, egy hozzá tartozó FPV szemüveggel. Ha valaki esetleg nem tudná, az FPV (First Person VIew) szemüvegek lehetővé teszik a pilóta számára, hogy pontosan azt lássa szemei előtt, mint a drón is. Ez sokkal élvezetesebb és zavartalanabb repülési élményt kínál, mintha egy kijelzőn néznénk a drón által közvetített kameraképet.

 

Az FPV videót az ANAFI 180 fokban dönthető kamerája kínálja. Ha a pilóta a csomaghoz tartozó szemüveget használja reptetés közben, akkor ez meglehetősen nagy mozgásteret biztosít majd számára, a kreatív lehetőségek soráról nem is beszélve, pláne mindezt párosítjuk a drón 4K-s felbontású HDR videóival, vagy a 21 megapixeles fotókkal, a 3-tengelyes stabilizálásával, és persze 3-szoros zoom funkciójával.

 

Új külsőt kap a FreeFlight alkalmazás az FPV kompatibilitás érdekében

Az ANFI FPV egy „Cockpit” szemüveggel együtt érkezik, amelyet egy okostelefonnal kell párosítani. A szemüveg és a telefon közötti kommunikációt az új FreeFlight alkalmazás (6.6 verziótól kezdve) biztosítja.

 

Az új alkalmazás FPV felülete egy letisztult, átlátható HUD (heads-up display), ami egy immerzív, akadálymentes képet biztosít arról, amit a drón kamerája is lát. A különféle biztonsági, illetve lezárt légtérről szóló figyelmeztetések automatikusan megjelennek a felhasználói szemei előtt.

 

Az alap HUD különböző repülési mutatókat jelenít meg (sebesség, irány, magasság, stb.), de egyetlen kattintással a szemüvegen található gombon, és máris csak az FPV nézethesz szükséges információkra vált a rendszer, elrejtve ezzel a „felesleges” adatokat.

 

A szemüveg egyik ügyes funkciója, hogy drónodat akkor is láthatod, ha rajtad van a szemüveged. Ehhez „See-Through” nézetre kell váltani, ami a drón kameraképe helyett az okostelefon kameráját aktiválja, és mutatja annak képét a szemüvegben. A képen egy különleges átfedés is megjelenik, ami kijelzi, hogy pontosan hol is tartózkodik drónod. Ha az ANAFI-t nem látja a kamera, akkor egy nyíl megmutatja, hogy merre forogj, hogy „szem elé” kerüljön.

 

Légi fotók belső nézetben

Az ANAFI-ról persze egy első sorban fényképészetre kiélezett drón, azonban az FPV funkciók további kreatív lehetőségek előtt nyitnak kaput a pilóták számára.

 

Az, hogy a kamerakép közvetlenül a szemeid előtt jelenik meg nagyon precíz kompozíciót tesz lehetővé. A FreeFlight alkalmazás új verziójával az ANAFI lehetővé teszi, hogy külön állítsd be fényképes és videós paramétereidet.

 

A pilóták kézileg állíthatják be az ISO, a záridő, és a fehéregyensúly értékeket, illetve az expókompenzációt is, de még egy hisztorgram is megjeleníthető az élőképen az expozíció ellenőrzése céljából. A fényképészetben a drónhoz járó távirányító (Skycontroller 3) is segít.

 

Új repülési módok és előre programozott viselkedések

Habár a legnagyobb újítás kétségtelenül az FPV szemüveg, az ANAFI új szoftveres funkciókat is kapott, hogy a pilóták minél mélyebben kihasználhassák legújabb eszközüket.

 

Két új előre programozott „preset” került a drónba:
•    Cinematic: Ez a preset stabil, drámai felvételeket tesz lehetővé – lényegében mintha egy operatőrt ültetnének egy siklórepülőre, és adnának neki egy kamerát. A kamera vízszintes tengelye ilyenkor fix, és a drónnal együtt billen jobbra-balra.
•    Racing: A kamera vízszintes dőlése itt szintén a drón dőlésszögét követi, azonban ez a preset a stabil, „sima” felvételek helyett sokkal gyorsabb, akciószerű mozgásokhoz készült. Felvételek sokkal intenzívebbek és izgalmasabbak, amiben persze az ANAFI csúcssebességének is fontos szerepe van.

 

A drón egy új repülési módot is kapott – ez az Arcade. Arcade módban a drón folyamatosan repül előre, amerre éppen az orra mutat. A távirányító baloldali joystickje a kamerát irányítja, ami lehetővé teszi, hogy a pilóta bármilyen irányba nézelődhessen. A jobb joystick ilyenkor a drón irányításáért felel, tehát továbbra is lehet „kormányozni”.
 

címkék:
 
 
 
A legfontosabb drón kiegészítők 2019. november 21.

10 drónkiegészítő, amire minden pilótának szüksége van

Akár most tervezel drónt vásárolni magadnak, akár egy új készülék büszke tulajdonosa vagy, a megfelelő kiegészítők drasztikusan fokozhatják a drónreptetés örömeit számodra. A legtöbb drónhoz több tucatnyi kiegészítő létezik, amelyek vagy biztonságosabbá, kényelmesebbé teszik a reptetést, vagy éppen kibővítik felszerelésed funkcióit.

Drón építés: komplett útmutató, hogy megépíthesd saját drónod! 2019. november 21.

A komplett útmutató saját drónod megépítéséhez

Kész drón vagy inkább saját épített? Ha ezútóbbit választanád, abban is segítünk! Íme az ultimate útmutató saját drón építéséhez - ami segíteni fog az elindulásban!

DJI Mavic Mini drón 2019. november 21.

DJI Mavic Mini drón: Kicsi a bors, de legális

A DJI 2019-es nagy újítása, a DJI Mavic Mini drón már virtuális polcainkon várja a vásárlókat. De mit is tud ez az apró, ám annál ütősebb drón? Mutatjuk a főbb tudnivalókat!

A legjobb DJI drónok listája 2019. november 21.

A legjobb DJI drónok a piacon

Szeretnéd magad megajándékozni egy új drónnal – vagy éppen csak most kóstolnál bele a drónozás élményébe? Akár kezdőként, akár profiként vennéd kézbe a távirányítót, számos opció közül válogathatsz. Cikkünkben a legjobb DJI drónokat és azok főbb jellemzőit soroljuk fel, hogy kiválaszthasd a legjobbat magadnak!


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient