Összehasonlító fül

A drón reptetéshez sok mindenre van szükséged, azonban vannak olyan kiegészítők, melyek elengedhetetlenek. Ha te is szeretnél biztonságban, a lehető legjobb repülést átéli, akkor ezeket a kiegészítőket ne hagyd ki, ugyan is nagyban megnövelhetik a repülés élményét, és sokat könnyíthetnek rajtad repülés közben.


ESC
search

A legfontosabb dróntartozékok, amikre minden pilótának szüksége van

Ismerd meg a leghasznosabb dróntartozékokat

Egy drón kiválasztása nem egyszerű feladat, de a legfontosabb kiegészítők és tartozékok felkutatása még a tapasztaltabb pilóták számára is komoly kihívást jelenthet, ami többek között a rengeteg opciónak és a hobbi relatív fiatalságának is köszönhető.   De miért is olyan fontosak ezek a kiegészítők? Mert gyakran a legapróbb dolgok (és azok hiánya) jelenthetik a különbséget egy élvezetes és egy stresszes reptetés között. A következőkben szeretnénk néhány tanácsot adni a leghasznosabb és legfontosabb drónkiegészítőkkel kapcsolatban, amelyek túlmutatnak a szokásos extra akkumulátorokon és propellereken (amelyek bizonyos csomagokban egyébként is járnak a drón mellé).


Pántok


A pántok pont olyan hasznosak, mint amennyire egyszerűek. A legtöbb távirányítón van egy kis rész, ahová az ilyen pántok csatlakozója akasztható be. Ha a te távirányítód nem ilyen, akkor érdemes valamilyen csináld magad megoldást keresni a problémára, hiszen mindig lesznek olyan helyzetek, amikor szükséged lesz mindkét kezedre, valamire, és nem mindig tudod majd hová letenni a távirányítót eközben (ami egyébként sem ajánlott, mert mindig jó, ha vész esetén kéznél van.)

 

 

Egy pánt segít, hogy az egység biztonságosan lógjon a nyakadból, mindig a szemed előtt legyen, és hogy szabadon használhasd mindkét kezed bármi másra.

 

Sokat javíthatnak a biztonságon a pántok

 

Helikopter leszálló


Ez az egyszerű kis kellék mindaddig vicces pénzkidobásnak tűnik, amíg nem télen vagy sáros időben kell a földre raknod vadonatúj, hófehér DJI Phatnomodat.

 

 

Amellett, hogy egy ilyen hordozható, szinte zéró súlyú és helyigényű leszálló platform jó gyakorlókellék a pontos landoláshoz, biztonságos és tiszta landolást biztosít a drón számára egyenetlen vagy piszkos talajon.

 

 

Érdemes műanyagból készült változatokat választani (a fa is megfelel, ámbár valamivel nehezebb lehet), mert a fém felületek hajlamosak bezavarni a GPS kalibrációnak.

 

Jobb egy ilyenre lerakni a drónt, mint csak úgy a porba

 

FPV szemüveg


Habár az FPV szemüvegek nem mindenhol engedélyezettek, ahol igen, ott elképesztően egyedi élményeket nyújthatnak a pilótáknak. A DJI drónokhoz egyértelműen a DJI Goggles használata ajánlott (azoknál a modelleknél, amelyek támogatják), de A Fat Shark is gyárt néhány igen figyelemreméltó szemüveget, amiket érdemes kipróbálni, ha az ember spórolni szeretne egy kicsit.

 

Az fpv szemüveg egy új világba kalauzolhat el

 

Egy asztal


Egy asztal, mint drónkiegészítő? Bizony – hasonlóképpen a hordozható leszállóhoz, egy hordozható asztal életmentő lehet, ha éppen nincs hová letenned drónodat. Ez különösen akkor kritikus szempont, ha a drón összeszerelést igényel, vagy külön táskában kell szállítani (lásd: DJI Phantomok). Egy összehajtható piknikasztal tökéletes erre a célra, csak ügyelj rá, hogy gond nélkül elbírja azt a súlyt, amit rá helyeznél.

 

 

Kábelek


Szerepük és fontosságuk talán egyértelmű, hiszen tudod jól, hogy szinte minden akkumulátorról működő eszközhöz szükséged van rájuk. Szerencsére a drónok, a telefonok és más hordozható eszközök csupán néhány szabványt alkalmaznak, de fontos, hogy fel legyél szerelve ezek használatára. A legelterjedtebb a Micro USB, amelyet az Apple Lightning és az USB-C követnek népszerűségi szempontból.

 

 

Drónvásárlás előtt mindig tájékozódj róla, hogy az adott készülék és annak gyári kiegészítői (távirányító, akkumulátortöltő-állomás, stb.) milyen kábeleket használnak, és szerezd be a megfelelő átalakító kábeleket saját eszközeidhez (számítógép, telefon, tablet, stb.), mert nem minden esetben tiszta, hogy mely termékekhez milyen kábeleket mellékel a gyártó.

 

Napellenző és ernyő


Akár esik, akár süt, nem csak saját magadat, de drága távirányítódat is érdemes megvédeni az elemektől. Az eső esetén ez egyértelmű, de mi a helyzet a napfénnyel? A válasz egyszerű: sok esetben rettenetesen nehéz kivenni, hogy mit is mutat a képernyő, ha a napsugarak visszatükröződnek róla. Egy ilyen napellenző/ernyő némi kézügyességgel és kreativitással akár egy erős kartonpapírból is készíthető, csak ne számíts rá, hogy túl sok összehajtogatást és elázást túlél majd.

 

 

Tartósabb verziók vásárolhatók a különböző távirányítókhoz, némelyik pedig több modellel is kompatibilis. Mielőtt tehát távirányítót vásárolnál drónodhoz, nézz utána, hogy mik a lehetőségek. Ha nem jársz sikerre, még mindig itt a kartonos megoldás.

 

A nap védő, vagy ernyő, a leghasznosabb az összes közül
 

címkék:
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez