Összehasonlító fül

A drónozásban az a jó, hogy lassan már szinte minden területen használhatók. Még is az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő a drón sport, melyeket FPV versenyekként terjedtek el. Elképesztő világ a repülés, pláne ha ezt egy gyors repülő szerkezettel teheti meg az ember. Próbáljátok ki Ti is a drón versenyek különleges élményét.


ESC
search

FPV drón versenyek

Fedezd fel az FPV versenyek különleges világát

A digitális forradalom gyors mozgása életünk minden aspektusában az új sportág sportolóinak új hatalmas mezőt hoz létre tevékenységeik növelésére: FPV verseny. A Drone Racing izgalmas a versenytársak számára és nagyon vonzó mind a nyilvánosság, mind a médiumok számára.


Az FPV (First Person View) eszköz nem új. Az FPV versenyek teljesen más fogalomra épülnek. A versenyzőnek mindig legalább három motorral rendelkező multicopternek kell lennie, és 1 kg-nál nagyobb súlyt kell tartalmaznia az elemekkel együtt. Az optimalizált súlytényező az agilis és dinamikus versenyzők mozgását teszi lehetővé a levegőben. A hatalom és a manőverezhetőség fontos szempont, amikor egy többnyelvű gépet terveznek a versenyzéshez, miközben azt is törődni kell, és tisztességes mennyiségű büntetést kell tennie.

 

Próbáld ki az FPV versenyek elképesztő élményt

 

F9 - Ciam albizottság


A CIAM 2014-es plenáris ülése úgy döntött, hogy létrehoz egy UAV munkacsoportot, hogy készítsen jelentést a jelenlegi rendelkezésre álló technológia CIAM tevékenységeire gyakorolt ​​hatásának értékelésére, különös tekintettel a sporttevékenységre és az eseményekre. E jelentés alapján a CIAM 2015-ös plenáris ülésén úgy döntöttek, hogy szerveznek egy nemzetközi rendezvényszervezést a drónok számára. Küldetése szerint ez a csoport szabályokat javasol egy új „Radio Control Multi-rotor FPV Racing” (F3U osztály) ideiglenes osztályra, és vezessen be egy osztályba egy világbajnokságot, amely 2016-ra érvényes.

Ezeket a javaslatokat hivatalosan jóváhagyta a 2016-os CIAM plenáris ülés, amely szintén úgy határozott, hogy az FPV Racing és hasonló tevékenységek albizottságát hozza létre azonnali végrehajtással. 2018-ban a CIAM plenáris ülése úgy döntött, hogy új kategóriát hoz létre, különös tekintettel a drónokra. Így 2019. január 1-jétől az összes drónokkal kapcsolatos kérdés az F9-Drone Sport alatt lesz.

 

Szabályok

A Multi-rotor Drone Racing egymást követő versenyekből áll, amelyek több rádiós vezérlésű repülőgéppel (általában 4) együtt futnak egy versenypályán, amely lehet külső vagy beltéri.

Minden modell repülőgépet egy FPV pilóta üzemeltet, aki segíti a segítőt. Az FPV pilóta fülhallgatóval (vagy képernyővel) van felszerelve, hogy a modellt a valós időben továbbított kamera videoképéből próbálja ki. Az FPV Racing versenyt általában három szakaszban szervezik:

  • Minősítési szakasz, amely meghatározza a megszüntetési szakasz első fordulójának elhelyezését.
  • Eliminációs szakasz az egymást követő körökben az elődöntőkig.
  • Döntő a legjobb helyezett FPV pilótákkal az elődöntőben.

Az F9U osztály elektromos meghajtású, több rotoros (legalább három hajtott hajtóművel felszerelt repülőgép), amelyek maximális össztömege 1 kg. A versenyzők számától függően egy eseményt 1 vagy 2 napos formátumban (beleértve a gyakorlatot is) lehet futtatni.

 

 

Élvezd a verseny hangulatot drónokkal

 

Verseny helyszíne


Kültéri vagy beltéri hely (sportcsarnok, légi hangár, ...) lehetőség szerint felszerelve nagyközönséggel a nyilvánosság számára. A versenypálya esetében egy legalább 250 m-es, 180 mx 100 m-es téglalapon belül kifejlesztett méretet ajánlunk szabadtéri területen. A beltéri áramkörben legalább 80 m-es minimális méret ajánlott. Az áramkörnek olyan légkapukat kell tartalmaznia, amelyekkel keresztezhető, továbbá az akadályok (természetes vagy mesterséges) áthidalása vagy elkerülése.

 

Technikai felszerelés

  • Videóátviteli rendszer a fedélzeti kamerákhoz.
  • Rádiófrekvenciás felügyeleti rendszer (szkenner / spektrum analizátor).
  • Képernyő (k) a nézők számára a fedélzeti kamerák videóinak és az eredményeinek megjelenítéséhez.
  • Eseménykezelő szoftver (regisztráció, ütemezés, rajzok, eredmények és elhelyezés).
  • A nemzeti biztonsági előírásoktól függően egy könnyű védőhálóra lehet szükség a nézők elválasztásához.

 

 

címkék:
 
 
Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez