A drónozásban az a jó, hogy lassan már szinte minden területen használhatók. Még is az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő a drón sport, melyeket FPV versenyekként terjedtek el. Elképesztő világ a repülés, pláne ha ezt egy gyors repülő szerkezettel teheti meg az ember. Próbáljátok ki Ti is a drón versenyek különleges élményét.


ESC

FPV drón versenyek

Fedezd fel az FPV versenyek különleges világát

A digitális forradalom gyors mozgása életünk minden aspektusában az új sportág sportolóinak új hatalmas mezőt hoz létre tevékenységeik növelésére: FPV verseny. A Drone Racing izgalmas a versenytársak számára és nagyon vonzó mind a nyilvánosság, mind a médiumok számára.


Az FPV (First Person View) eszköz nem új. Az FPV versenyek teljesen más fogalomra épülnek. A versenyzőnek mindig legalább három motorral rendelkező multicopternek kell lennie, és 1 kg-nál nagyobb súlyt kell tartalmaznia az elemekkel együtt. Az optimalizált súlytényező az agilis és dinamikus versenyzők mozgását teszi lehetővé a levegőben. A hatalom és a manőverezhetőség fontos szempont, amikor egy többnyelvű gépet terveznek a versenyzéshez, miközben azt is törődni kell, és tisztességes mennyiségű büntetést kell tennie.

 

Próbáld ki az FPV versenyek elképesztő élményt

 

F9 - Ciam albizottság


A CIAM 2014-es plenáris ülése úgy döntött, hogy létrehoz egy UAV munkacsoportot, hogy készítsen jelentést a jelenlegi rendelkezésre álló technológia CIAM tevékenységeire gyakorolt ​​hatásának értékelésére, különös tekintettel a sporttevékenységre és az eseményekre. E jelentés alapján a CIAM 2015-ös plenáris ülésén úgy döntöttek, hogy szerveznek egy nemzetközi rendezvényszervezést a drónok számára. Küldetése szerint ez a csoport szabályokat javasol egy új „Radio Control Multi-rotor FPV Racing” (F3U osztály) ideiglenes osztályra, és vezessen be egy osztályba egy világbajnokságot, amely 2016-ra érvényes.

Ezeket a javaslatokat hivatalosan jóváhagyta a 2016-os CIAM plenáris ülés, amely szintén úgy határozott, hogy az FPV Racing és hasonló tevékenységek albizottságát hozza létre azonnali végrehajtással. 2018-ban a CIAM plenáris ülése úgy döntött, hogy új kategóriát hoz létre, különös tekintettel a drónokra. Így 2019. január 1-jétől az összes drónokkal kapcsolatos kérdés az F9-Drone Sport alatt lesz.

 

Szabályok

A Multi-rotor Drone Racing egymást követő versenyekből áll, amelyek több rádiós vezérlésű repülőgéppel (általában 4) együtt futnak egy versenypályán, amely lehet külső vagy beltéri.

Minden modell repülőgépet egy FPV pilóta üzemeltet, aki segíti a segítőt. Az FPV pilóta fülhallgatóval (vagy képernyővel) van felszerelve, hogy a modellt a valós időben továbbított kamera videoképéből próbálja ki. Az FPV Racing versenyt általában három szakaszban szervezik:

  • Minősítési szakasz, amely meghatározza a megszüntetési szakasz első fordulójának elhelyezését.
  • Eliminációs szakasz az egymást követő körökben az elődöntőkig.
  • Döntő a legjobb helyezett FPV pilótákkal az elődöntőben.

Az F9U osztály elektromos meghajtású, több rotoros (legalább három hajtott hajtóművel felszerelt repülőgép), amelyek maximális össztömege 1 kg. A versenyzők számától függően egy eseményt 1 vagy 2 napos formátumban (beleértve a gyakorlatot is) lehet futtatni.

 

 

Élvezd a verseny hangulatot drónokkal

 

Verseny helyszíne


Kültéri vagy beltéri hely (sportcsarnok, légi hangár, ...) lehetőség szerint felszerelve nagyközönséggel a nyilvánosság számára. A versenypálya esetében egy legalább 250 m-es, 180 mx 100 m-es téglalapon belül kifejlesztett méretet ajánlunk szabadtéri területen. A beltéri áramkörben legalább 80 m-es minimális méret ajánlott. Az áramkörnek olyan légkapukat kell tartalmaznia, amelyekkel keresztezhető, továbbá az akadályok (természetes vagy mesterséges) áthidalása vagy elkerülése.

 

Technikai felszerelés

  • Videóátviteli rendszer a fedélzeti kamerákhoz.
  • Rádiófrekvenciás felügyeleti rendszer (szkenner / spektrum analizátor).
  • Képernyő (k) a nézők számára a fedélzeti kamerák videóinak és az eredményeinek megjelenítéséhez.
  • Eseménykezelő szoftver (regisztráció, ütemezés, rajzok, eredmények és elhelyezés).
  • A nemzeti biztonsági előírásoktól függően egy könnyű védőhálóra lehet szükség a nézők elválasztásához.

 

 

címkék:
 
 
Film-szerű felvételek készítése drónnal 2019. április 11.

5 tipp a drónfelvételekhez, a filmszerű fotókhoz

Akár hobbi szinten, akár a megélhetésért dolgozol drónokkal, a lélegzetelállító felvételek készítéséért biztosan Te is rajongsz. Ha pedig szeretnéd, hogy a felvételeid egyedülállóan tökéletesek, filmszerűek legyenek, ezeket a tippeket érdemes megfogadnod! 

Fedezd fel az FPV versenyek különleges világát 2019. április 05.

FPV drón versenyek

A digitális forradalom gyors mozgása életünk minden aspektusában az új sportág sportolóinak új hatalmas mezőt hoz létre tevékenységeik növelésére: FPV verseny. A Drone Racing izgalmas a versenytársak számára és nagyon vonzó mind a nyilvánosság, mind a médiumok számára.

PRóbáld ki sportolás közben is kedvenc drónod DroneXpert.hu | 2019. április 04.

Drón sport közben? A lehető legjobb választás

A drónozás egyre szélesebb körben kezd elterjedni, minek köszönhetően egyre extrémebb felhasználási területeket találnak ezeknek a kis repülő szerkezeteknek. Ámuljatok velünk a legújabb extrém ötleteken. 

2018 legkiválóbb drón videói! DroneXpert | 2019. március 02.

NYC Drón Filmfesztivál Nyertesek

A drónozás a repülésen kívül a művészetről is szól, amit sokan olyan magas szinten művelnek a mindennapokban, hogy méltán érdemlik meg a filmes díjakat. A New York City Drone Filmfesztivál tavalyi nyertesei mind valami különlegeset és teljesen egyedülállót alkottak a magasban. Megmutatjuk a legjobb drónnal készül filmeket, ámuljatok rajtuk Ti is velünk. 


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient