Összehasonlító fül

A drónozás világa egyre népszerűbb, éppen ezért neked is érdemes kicsit jobban megismerned ezt a színes, és elképesztő világot. 10 szuper tényt mutatunk melyeken keresztül Te is mindent megtudhatsz a manapság használatban lévő drónokról. Szerezd be a legjobb kiegészítőket a DroneXpertnél, ahol mindent megtalálhatsz amire a repüléshez szükséged lehe


ESC
search

Elképesztő tények a drónokról, melyeket érdemes megismerned!

Különleges tények, melyeket még garantáltan nem hallottál a drónokról!

A drónok manapság már elképesztő népszeűségne örvendenek. Ennek köszönhetően egyre többen választják magunak ezt a hobbit, azonban sokszor elfelejtkeznek az alapokról, és utána olvasás, utánajárás nélkül vetik bele magukat a repülésbe. Most olyan dróntényeket mutatunk, melyeket mindneképpen érdemes elolvasnod mielőtt repülésre adod fejed legújabb drónoddal, és még a tapasztalt pilótáknak is tartogatunk meglepetéseket. 


Szelfizés drónnal?

Sokan nem hittek benne, és csak reklám fogásnak vagy legendának hitték a hírt a szelfi drónról, de valóban létezik. Előnye hogy mindent tud amit egy rendes drón csak kicsiben, és az ára is igen kedvező, így a teljesen kezdők is minimális kockázat mellett próbálhatják ki ezt a csodás hobbit.

 

 


Mit szól a hideghez az akkumulátor?

Mivel a drónok akkumulátorai is LithiumIon akkumulátorok ezért nehezen viselik a hideget. A használati utasításban nem véletlenül van benne az ajánlott 0 fok feletti használat, mert ez alatt sajnos hajlamos a hírtelen merülésre az akkumulátor, ami nagy kockázatot jelenthet repülés közben. Mindenképpen érdemes szobahőmérséletű akkumulátorokkal megkezdeni a repülést a nagy hidegben, és a párás, csapadékos időjárást mindenképpen elkerülni.

 

Ismerd meg Te is a legismertebb drónokat


Elképesztő funkciók az akkumulátorokban

A DJI intelligens akkumulátorai egészen elképesztő funkciókkal rendelkeznek, hiszen képesek az aktuális töltöttségi szintről folyamatos információt adni repülés közben, ezzel segítve a repülés távolságának és idejének tervezését. Ezenkívül ha hosszú távon nem használjuk őket képesek lemeríteni magukat ezzel megvédve az akkumulátort a sérülésektől, ez körlbelül egy hét állás után kezdődik el, de mineképpen jó tudni, hogy a belső elektronika képes megvédeni a drága akkumulátorokat.  

 

 

Vajon tényleg képes automatikusan hazajönni?


Hihetetlennek hangzik elsőre,de a DJI drónok mindegyike rendelkezik automatikus hazatérés funkcióval, ami azt jelenti, hogy ha elveszti a jelet magától képes visszatérni a kiindulási pontra. Ez elképesztően nagy biztonság érzetet ad repülés, mert így nem kell félteni a drága játkszet attól, hogy elveszik a környéken, és ki lehet merészkedni messzebb is, és próbálgatni a drón és a távirányító határait. Ez is egy plusz adalék a biztonságos repüléshez!

 

4K felvételek a levegőben


A legújabb drónokban már alapfelszereltség a kamera, ráadásul sokszor jobb minősgben rögzítenek képet, mint mondjuk a család kameája. Elképesztő tény, de az elmúlt években kijövő drónok többsége már képes 4K minőségű felvételek rögzítésére, így sokkal szíesebb, és élesebb képeken örökíthetjük meg azt mit a drón a magasban lát!

 

Vajon tényleg mindent tudsz a drónozásról?

A DJI a vezető


A DJI egy közel 7 éve alakult cég, mely kifejezetten a drónok gyártására, fejlesztésére szakosodott. Rövid pályafutásuk alatt azonban a piac közel 70 %-ára tették rá a kezüket, ami egészen elképesztő. Mindez a magas minőségű gépeiknek, és a biztonságot garatáló rendszereiknek köszönhető. A fejlesztések pedig egyelőre nem állnak le, így valószínűleg egyre nagyobb szeletet metszenek ki ebből a ma még kicsinek számít, ám egyre növekvő piacból!

 

 

Nem mindenhol lehet repülni


Bár még eységes szabályozás nem született a drónok reptetésével kapcsolatban, bizonyos országokba még a drónok bevitelét is tiltják, és többynire örökre elkobozzák a reptéren a szerkezeteket. Ha Te nem akarsz így járni mindig tájékozódj az aktuális szabályokról!

 

KEvésbé ismert tények drónozóknak

címkék:
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez