Összehasonlító fül

A legújabb speciális drónokkal már nem csak repülni és mesés felvételeket lehet készíteni, hanem akár ég életet is lehet menteni velük. Nézd meg listánkat, melyben bemuatjuk milyen széles körben lehet alkalmazni a drónok legújabb generációit! Fedezd fel a repülés világát, és lásd meg a drónozás elképesztő szépségeit!


ESC
search

Életmentés drónnal?- Az első ötletek nagyon biztatók!

Lásd meg a csodát a drónozás világában különleges felhasználási területeik megismerésével.

A drónok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban, és szerencsére egyre többen kezdenek el azon gondolkozni, mire lehetne ezeket az apró repülő szerkezeteket használni a szórakozáson, és a filmezésen kívül. Megmutatjuk milyen hasznos ötletek születtek az elmúlt években, és szavazhattok arról, szerintetek melyiknek kellene megvalósulnia!


A drónozás évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egész világon, és szerencsére ez az őrület mára elérte hazánkat is. A mai napig sok ellenzője van a drón reptetésnek, azonban egyre többen kezdenek el azon gondolkozni, hogyan lehetne a mindennapokban hasznosítani a drónokat. A kétkedők is megnyugodhatnak, ugyanis az Európai parlament éppen egységes dróntörvény kidolgozásán munkálkodik, aminek segítségével visszaszoríthatók lesznek a jövőben a visszaélések, és a bűncselekmények, melyeket drónokkal követnének el. Így nagy erőbedobással gondolkodhatunk azon, milyen jó ügyekben lehetnek segítségünkre a drónok.

 


Legtöbben egyelőre még csak a filmezési funkcióit használják a drónoknak, ennek köszönhetően ma már egy kis film sem készülhet el mesés drónfelvételek nélkül. Emellett pedig tökéletes kikapcsolódást jelent a mindennapokban, hiszen a repülés amellett, hogy elképesztő szabadság érzetet ad, az élmény amikor a környéket a levegőből csodálhatjuk meg felejthetetlen.

 


Az Országos Mentőszolgálat forradalmi ötlete


Csató Gábor a szervezet főigazgatója pár napja egy sajtótájékoztató elmondta, külföldi példák alapján elkezdenek egy új drónokkal végrehajtott életmentési módszer kidolgozásán. Az alapötlet szerint az utcai rosszullétek esetében a helyszínre juttatnának egy drón segítségével egy defibrillátort, amivel még a mentők kiérkezése előtt elkezdhetnék a sürgős újraélesztést. A drón 3-4 perc alatt a helyszínre tudja vinni a defibrillátort. Az előzetes felmérések szerint ezeknek a drónoknak, körülbelül 10 Km-es hatótávja lenne, és így 3-4 darabbal a teljes fővárost sikerülne lefedniük. Bár még a szabályozási rendszer hiányzik, de a technika adott, így hamarosan elkezdődhetne az életmentés egy drón segítségével. 

 

Eltűnt emberek keresése

Egyre többször fordul elő, hogy az eltűnések során bevetik a drónokat is, ami nem véletlen, a drónok ugyanis sokkal könnyebben, és gyorsabban mozognak, mint bármilyen másik jármű, és sokkal közelebb képesek a fákhoz repülni mint a helikopterek, ezért tökéletesen megfelelnek az erdős területek átvizsgálásához. Egyes információk szerint már Magyarországon is alkalmazzák a drónokat ilyen célokra.

 

Állatvilág és a drónok

Az állatvilágot kutatók is rájöttek a drónok nagy előnyére, mégpedig hogy általuk úgy vizsgálhatják a levegőből az állatpopulációkat, és a vízi élőlényeke, hogy nem avatkoznak bele a környezetbe, és így nem zavarják meg az állatok természetes élőhelyét. Sok kísérlet zajlik a mai napig ebben a témakörben, és köztük vannak sikeresebbenk mondhatók is, így például sikeresen tudtak követni, és vizsgálni bálnákat az óceánban anélkül, hogy közelebb kellett volna merészkedniük a kutatóknak. Elképesztő lehetőségek rejlenek a drónokban, a vízállók pedig igazi úttörők ebben a kategóriában, hiszen a nyílt vizen a legnehezebb hozzá férni beavatkozás nélkül az állatokhoz.

 

 

Amazon drón kísérlet


A drónoknak egyre nagyobb szerep jut az életünkben, ezért sem meglepő a sok kísérletezés, amivel hasznos munkára szeretnénk őket fogni. Az egyik nagyon híres teszt az Amazon nevéhez fűződik, ugyanis a multinacionális cég kipróbálta lehetséges e a drónokkal a csomagokat házhoz szállítani. Egyelőre még kiforratlan kicsit az ötlet, azonban a próbálkozás jó. A drónok sebességüknek köszönhetően tökéletesen alkalmasak nagyobb utak megtételére, és legtöbbször jobban is járunk, ha csak a drón megy, mivel a levegőben nem kell a dugókkal megküzdeniük, így nagy előnyük, hogy mindenhova sokkal gyorsabban képesek eljutni mint az emberek. Ráadásul ebben az esetben sokkal olcsóbban lesznek majd képesek kiszállítani a csomagokat, mint egy futár cég. 

 


Kátyúzás drónokkal

A különleges forradalminak számító ötlet, a mindennapjainkba hozhatna változást, és a kátyúk eltűntetésében lenne nagy szerepe. A mai drónok még nem képesek nagyobb súlyok szállítására, de ha a fejlesztések a tervek szerint alakulnak, akkor képesek lehetnek a kátyúk eltűntetésére is. A tervek szerint napközben kerülne sor a gödrök kijelölésére, és az anyag igény megjelölésére, majd az éjszaka leple alatt, drónokkal aszfaltot fecskendeznének a kátyúkba ezzel orvosolva a problémát. Nagyszabású ötlet, de ha sikerül egyre nagyobb szerep juthat a drónoknak a mindennapokban, és egyre szélesebb körben terjedhetnek el. 

 


Kína forradalmasítja a postai felhasználást


A kínaiak egészen jók abban, hogy minél több területen bevonják a mindennapi mukavégzésbe a drónokat. Így kerülhetett sor a postai levél küldés drónosítására. Ebben a projektben egyértelműen arról van szó, hogy szerintük sokkal könnyebb, gyorsabb, és ne utolsó sorban olcsóbb kiszállítani a könnyebb levél küldeményeket, melynek első próbáját megtekinthetietek az alábbi videón. Egészen logikus ötlet, de nem biztos, hgy valaha is sikeres a postai küldemények kiszállítása drónok segítségével, mindenesetre próbálkozásból nincs hiány.

címkék:
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez