Összehasonlító fül

A drónozás szerencsére már egyre elterjedtebb, ezért a nyaralás során sem hagyhatjuk otthon kedvenc repülő szerkezetünket. A levegőből minden város más arcát mutatja, így olyan élményekben, és látványban lehet részed, mint még soha. Idén te se hagyd otthon drónodat ha nyaralni mész! Összeszedtük Európa különleges helyeinek drónszabályait!


search

Ezeket az európai országokat érdemes meglátogatni egy drónnal a hátizsákodban

Elképesztő helyek Európában, melyeket fel kell fedezned drónoddal!

Európa egy színes, változatos kontinens, ahol tényleg mindenki találhat magának valamit, amibe egy életre beleszeret majd. A megszámlálhatatlan mennyiségű kastély, vár, templom és más történelmi jelentőségű épület, a hófödte hegyvidékek és a napsütötte tengerpartok miatt nem is csoda, hogy a világ minden sarkából látogatnak ide emberek fényképezőikkel és drónjaikkal, hogy megörökíthessék ezeket a természetes és mesterséges csodákat.


Lehet, hogy te is éppen ilyen utazásra készülsz valamelyik közeli országba, hogy életre szóló élményekkel és eszméletlen légi felvételekkel térhess haza. Mielőtt egyáltalán lefoglalnád a szállást és megrendelnéd a repülőjegyeket, először persze el kell döntened, hogy melyik európai országot szeretnéd meglátogatni drónoddal. A választék nagy, és habár minden országnak megvannak a maga szépségei, mi most szeretnénk néhányat külön kiemelni a sok közül!

 

 

Fontos – Mielőtt belekezdenénk…


Egy drón rengeteg újdonsült felelősséggel jár, többek között azzal is, hogy tisztában kell lenned a célországban érvényes, drónhasználatot szabályozó törvényekkel. Minden országban sajátos törvények élhetnek, ezért fontos, hogy időben tájékozódj ezekről. Nem mindegy például, hogy saját vagy üzleti (például reklám) célokra engeded fel drónodat a levegőbe, és hogy hol, milyen magasságban és milyen készülékkel teszed azt.

 

 

Mielőtt tehát útra kelnél, tájékozódj az adott ország törvényeivel kapcsolatban, hogy elkerüld a kellemetlen helyzeteket, és hogy ne cipeld magaddal feleslegesen készülékedet egy olyan helyre, ahol nem használhatod.

 

 

Skócia


Skócia első sorban lélegzetelállító, jellegzetes tájairól híres, így természetes, hogy listánkra is felkerült. Az ország tele van nyitott, lakatlan, mesébe illő vidékekkel, ahol úgy engedheted „szabadjára” drónodat, hogy ne kelljen aggódnod a tömegek, épületek és más akadályok miatt. Többek között érdemes ellátogatni a vadregényes Glen Roy természeti rezervátumba a Skót-felföldön, ahol végtelen zöld mezők és patakokkal csíkozott hegyek várnak, ameddig csak a szem ellát.

 

 

Ha Skóciába, vagy az Egyesült Királyság más részeibe készülsz drónoddal, akkor tanulmányozd át a Civil Aviation Authority (CAA) szabályzatát a repülő készülékekkel kapcsolatban.

 

Elképesztő felvételeket készíthetsz Skóciában

 

Spanyolország


Spanyolország szépségéről feleslegesen győzködnénk bárkit is – ennek a mediterrán országnak minden világjáró drónpilóta bakancslistáján ott a helye. Ami fontosabb, hogy szót ejtsünk néhány szabályról, ami a drónokra vonatkozik ezen a vidéken.

 

 

Spanyolországban kizárólag csak a 18. életévüket betöltöttek kezelhetnek drónt (bármilyen személyes vagy munkacélból), és csak érvényes engedély felmutatásával. Ezt mindenképpen érdemes előre elintézni a kellemetlenségek és az időpocsékolás elkerülése érdekében.

 

 

Svájc


Európai körutazásod során Svájc is az érintett országok listáján kell, hogy szerepeljen, ha másért nem, az Alpok itteni szakasza miatt mindenképpen. A szabadidős drónhasználat csak nap közben engedélyezett, habár többnyire egyébként is csak ilyenkor olyanok a fényviszonyok, hogy megérje a levegőbe emelni kamerával felszerelt készüléked.

 

Mesés tájakat fedezhetsz fel a levegőből Svájcban!

 

Olaszország


Borok, pizzák, ókori épületcsodák – Olaszország csodáinak listája hosszabb, mint amennyit itt fel tudnánk sorolni, szóval maradjunk a drónos témánál. A tésztaételek országban nincs szükség engedélyre a drónreptetéshez, de bizonyos szabályokra kötelezően oda kell figyelned. Nem repülhetsz tengerpartok, települések felett és repterek közelében, illetve vannak bizonyos szabályok a drón méretét illetően is. A szbályokat a DroneZine webhelyén (https://www.dronezine.it/) találod (olasz nyelven).

 

 

Görögország


Ha van még egy olyan ország Európában, aminek olyan régi és gazdag történelme és kultúrája van, mint Olaszországnak, az Görögország. Az itt életben lévő drónszabályokat a GCAA webhelyén (http://www.ypa.gr/en/) találod, ahol kötelezően regisztrálnod kell készülékedet, mielőtt bárhol, bármilyen céllal a levegőbe emelnéd azt. A regisztráció után érdemes magadhoz venni egy térképet a tiltott repülési zónákról – ha ezeket elkerülöd (és odafigyelsz mások épségére), akkor mesébe illő felvételeket készíthetsz majd.

 

A Görög kultúra felülnézetből is igazán lenyűgöző

 

Horvátország


A horvát drónreptetési szabályokkkal a helyi hatóságok webhelyén (http://www.ccaa.hr/english/naslovnica_1/) webhelyén ismerkedhetsz meg. Ha minden a helyén, akkor nincs más dolgod, mint valami gyönyörűt alkotni mindazzal a természetes és ember alkotta szépséggel, amiket szomszédunk kínál.

 

Ezt a mesés élményt te sem hagyhatod ki drónoddal!

 

Németország


Németország drónreptetési szabályzata eléggé összetett, ezért csak akkor indulj útnak ide, ha teljesen sikerült értelmezni őket. Az ország sűrűn lakott és rengeteg népes város és kisebb település található benne, a ritkásan lakott hegyvidékek tökéletes célponttá teszik minden dróntulajdonos számára!

 

Nem is gondolnánk, de <a class=Németország is tartogat különlegességeket!" src="/upload/userupload/2/images/aerial-view-3304282_960_720.jpg" style="width: 640px; height: 479px;" title="Németországot sem hagyhatod ki a drón felfedező túráról!" />

 

Norvégia


Norvégiába drónnal vagy anélkül is érdemes ellátogatni egyszer az életben, hiszen az északi fények olyan természeti csoda, amelyet kevés más országból csodálhat meg ilyen közelről az ember. Más országokhoz hasonlóan Norvégiában is vannak bizonyos előírások a drónok maximális súlyát illetően, és hogy milyen magasra, lehet reptetni őket. Az erre vonatkozó szabályokat a helyi hatóságok webhelyén (https://www.regjeringen.no/en/dep/sd/organisation/subordinate-agencies-and-enterprises/civil-aviation-authority---norway/id443418/) találod.

 

Fedezd fel Norvégia különleges helyszíneit is drónoddal!
 

címkék:
 
 
Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez