Összehasonlító fül

Kevesen tudják, de a drónokat nem csak repülésre használhatjuk, de a művészetekben, is megállják a helyüket. Mivel egyre szélesebb körben használhatjuk kedvenc repülő szerkezeteinket, most megmutatjuk mik azok a z újabb területek, melyeken megállják a helyüket a drónok! Képedjetek el Ti is a drónok nyújtotta elképesztő lehetőségeken!


search

Drónozás – A szórakoztatás magas foka

Nézzétek meg a drónokat milyen széles körben lehet alkalmazni akár a mindennapokban is!

Ma már nincs olyan ember, aki nem hallott volna a drónokról, és arról az igen széles skáláról, ami azokat a tevékenységeket listázza, amikre a drónokat tökéletesen lehet használni. Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak az életünkben ezek a kis gépek, melyek sokszor könnyebbé teszik a mindennapjainkat, de a szórakoztatási faktorukról se feledkezzünk meg.


Drónok a mindennapokban


Mivel ezek a kis gépek egyre könnyebben irányíthatók, és egyre strapabíróbb kialakítással rendelkeznek, ezért az életünk egyre több területén vethetjük be őket, és hasznosíthatjuk tudásukat, ezzel megkönnyítve a munkánkat. A mezőgazdaság egyes területein már a DJI Inspire 1 drón megjelenése óta hasznosíthatjuk előnyeit a drónoknak, de mentési, és kutatási területeken is egyre népszerűbb az alkalmazásuk.

 

A legelterjedtebb kísérlet a mindennapi használatra, az amerikai származású oldalhoz, az Amazon nevéhez fűződik, ők ugyanis már nagyon hamar meglátták a potenciált a drónokban, és azóta folyamatosan azon kísérleteznek, hogyan lehetne a megrendelt árut drónok segítségével szállítani. Egyelőre még nincsenek értesülések a kísérletek sikerességéről, de már csak idő kérdése, hogy egy futár helyett egy drón csöngessen be hozzánk az interneten rendelt csomagunkkal. 

Elképesztő újítás az Amazonnál drónok felhasználásával


Drónok és a felhőtlen szórakozás


A drónok felhasználási területei egyre szélesebbek, és lassan tényleg az életünk minden részére bekúsznak ezzel, egyszerűbbé, és könnyebbé téve a mindennapjainkat. Azonban a szórakoztatási oldalról se feledkezzünk meg, hiszen ezek a kis gépek első körben a szórakoztatásért felelnek. Leginkább manapság még az átlagembernek nincsen szüksége a mindennapokban a drónokra, azonban annál inkább, ha egy jó kis kikapcsolódást, vagy hobbit keres magának.

 

A mai drónok még nem tudnak 100%-ig az életünk részévé válni, de így is előkelő helyen állnak a szórakoztatásban. Nincs is jobb stressz oldás annál, mint amikor egy ilyen kis géppel szabadon repülhetsz, és fedezheted fel a mesés természeti kincseket a levegőből, úgy ahogyan csak nagyon kevesen láthatják. A sebesség imádók is magukra találhatnak a drónozásban, hiszen nincs is annál jobb, mint amikor pár másodperc alatt több száz méterre kerül tőlük a drón, A profibb sebesség kergetők pedig, kipróbálhatják magukat akár még egy drón versenyen is, ami elképesztő élményt nyújthat. 

 

 

Drón művészet
 

Mivel most már lassan tényleg az élet összes területén helyet kérnek maguknak a drónok, így a művészet sem maradhat ki a sorból. A több száz drónból álló rajokakkal elképesztő művészeti elődásokra lehetnek képesek, melyek különlegessége, hogy a drónok megjelenése előtt ezeknek az elemeknek a kivitelezése szinte lehetetlen lett volna. Ezen okból történhetett meg idén nyáron Amerikában, hogy a szokásos július 4-i tűzijátékot drónokkal pótolták.

 

A kaliforniai Travis Légi bázison ugyanis tűzijáték helyett világító drónok feleltek a show-ért. Az Intel már többször bevetett, Shooting Star névre hallgató drónjaiból álló raja szolgáltatta a látványosságot a 75. születésnapját ünneplő légi bázison. Amellett, hogy nagyon környezetbarát helyettesítése a tűzijátéknak, nem zavarja meg az állatokat sem. De a lényeg, hogy elképesztő mennyire tökéletesen össze lehet hangolni akár több száz drónt is a levegőben. Reméljük, a jövőben még sok ehhez hasonló előadást láthatunk majd a világ különböző tájairól. 

 


 

címkék:
 
 
Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez