Összehasonlító fül

Kevesen tudják, de a drónokkal nem csak repülni és filmezni lehet a magasban, hanem akár még táncolni is. A következő videók éke példái, hogy egy kis kreativitással mennyi mindent ki lehet hozni a drónokból. Elképesztő előadásokat láthatunk melyekben találhatunk olyat is amiben még magyarok is részt vettek! Ne hagyd ki ezt a mesés élmént!


ESC
search

4 elképesztő videón a drónok mesés tánca !

Hihetetlen mit ki nem képesek hozni a drónokból, ezekről az előadásokról ne maradj le!

A drónokat legtöbben csak repülésre, vagy különleges felvételek elkészítésére használjuk, azonban néhány művész, programozókkal karöltve képesek ebben a témakörben is újat alkotni. A gyönyörűen megkoreografált műsorokban olyan drón elemeket láthatunk, melyeket eddig még soha. Ezek a performanszok egyértelműen bebizonyítják mindenki számára, hogy a művészetekben is van helyük a drónoknak, még ha nem is a mindennapi formájukban. olyan alkotásokból szemezgetünk, melyek nem csak lenyűgözőek, de teljesen egyedülállóak is, ezért nem érdemes őket egy repülés rajongónak sem kihagyni. 


Elevenplay & Rhizomatiks - Árnyék


Mikkió a rendező és egyben koreográfus 2009-ben hozta létre az Elevenplay névre hallgató társulatát. Az Árnyék című előadásban a táncosok a reményt,  a világ új ábrázolását hozzák létre, összekeverve a virtuális világ és a realitás báját. A koncepció célja, hogy a drónok világát mint művészi médiumot felhasználja a szólásszabadság kibővítésére. A drónok világításának tökéletes szinkronjának programozását Daito Manabe a Rhizomatiks készítette .
 

 

 

2. Elevenplay tánca rabokkal


Az elevenplay igazán benne van a drónok felhasználásában, ha művészetről van szó. Az alábbi gyönyörű bemutató feltárja a test és a technológia közötti kapcsolatot és kölcsönhatást .
A kiállításon a 3 táncos Aya Koumen, Erisa Wakisaka és Kaori Yasukawa különböző hardverekkel és eszközökkel (például robotkarokkal és motorral vezérelt lebegő golyókkal) működik együtt, amivel mint a videón is látszik egészen elképesztő látványt hoznak létre. Ennek az előadásnak az egyik nagy különlegessége, hogy a drónok egy eszköz által nyomon követve képesek együtt mozogni a táncosokkal.
 

 

3. Sparked a Cirque Du Soleil előadásában

A Zürichi Egyetem Dinamikus Rendszereinek és Ellenőrző Intézetének (ETH Zürich) tudósai a Verity Studios és a Cirque du Soleil együtt dolgoztak, hogy létrehozzanak valami teljesen egyedülálló művészeti alkotást a drónok segítségével. A végeredmény magáért beszél, mellyel nem csak 860000 megtekintést sikerült eddig elérniük a legnagyobb videó megosztó oldalon, de még a New York-i Drone filmfesztiválon is sikerült megnyerniük a Featuring Drones kategória első helyét. A filmben minden valódi, így  a meggyújtott vizuális textúrák is valóságosak, nincsenek CGI vagy vezetékes, lassú vagy gyors előremozdítások, hogy javítsák a videón megjelenített képeket.
 

 

4. Dancing with Drones és a magyar csapat


A Drónok tánca a londoni koreográfus, Nina Kov és a COLLMOT Robotic Research Group (Eötvös Loránd Tudományegyetem) biológia fizika tanszékéhez tartozó startup cég együttműködésének eredménye. Itt meg kell jegyeznünk, hogy ehhez a magyar csapathoz köthető az a zseniális drónjáték is amit az augusztus 20-ai tűzijáték közben láthattunk, amivel az egész országot sikerült lenyűgözniük. A COLLMOT a kollektív mozgás komplex struktúráját és dinamikáját vizsgálja, beleértve az autonóm dronok kollektív mozgását is.

 


Ezt a projektet az európai ICT & ART Connect kezdeményezés támogatta , melynek célja az európai művészek és technológusok összefogása az új munkalehetőségek és együttműködések feltárására .
A Dancing with Drones célja, hogy közös alapot biztosítson a további tanulmányokhoz.
Itt nincsenek pilóták és előre programozott útvonalak a Dancing with Drones-ban , csak tánc és mozgás interakciók vannak a drónok és a táncosok között.

 


 

címkék:
 
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez