Elképeszt showt képesek készíteni drónok közreműködésével, nézd meg Te is mindet! |DroneXpert

fooldal > 4 elképesztő videón a drónok mesés tánca !

DrónExpert

4 elképesztő videón a drónok mesés tánca !


2018/10/01

A drónokat legtöbben csak repülésre, vagy különleges felvételek elkészítésére használjuk, azonban néhány művész, programozókkal karöltve képesek ebben a témakörben is újat alkotni. A gyönyörűen megkoreografált műsorokban olyan drón elemeket láthatunk, melyeket eddig még soha. Ezek a performanszok egyértelműen bebizonyítják mindenki számára, hogy a művészetekben is van helyük a drónoknak, még ha nem is a mindennapi formájukban. olyan alkotásokból szemezgetünk, melyek nem csak lenyűgözőek, de teljesen egyedülállóak is, ezért nem érdemes őket egy repülés rajongónak sem kihagyni. 

Hihetetlen mit ki nem képesek hozni a drónokból, ezekről az előadásokról ne maradj le!

Elevenplay & Rhizomatiks - Árnyék


Mikkió a rendező és egyben koreográfus 2009-ben hozta létre az Elevenplay névre hallgató társulatát. Az Árnyék című előadásban a táncosok a reményt,  a világ új ábrázolását hozzák létre, összekeverve a virtuális világ és a realitás báját. A koncepció célja, hogy a drónok világát mint művészi médiumot felhasználja a szólásszabadság kibővítésére. A drónok világításának tökéletes szinkronjának programozását Daito Manabe a Rhizomatiks készítette .
 

  

2. Elevenplay tánca rabokkal


Az elevenplay igazán benne van a drónok felhasználásában, ha művészetről van szó. Az alábbi gyönyörű bemutató feltárja a test és a technológia közötti kapcsolatot és kölcsönhatást .
A kiállításon a 3 táncos Aya Koumen, Erisa Wakisaka és Kaori Yasukawa különböző hardverekkel és eszközökkel (például robotkarokkal és motorral vezérelt lebegő golyókkal) működik együtt, amivel mint a videón is látszik egészen elképesztő látványt hoznak létre. Ennek az előadásnak az egyik nagy különlegessége, hogy a drónok egy eszköz által nyomon követve képesek együtt mozogni a táncosokkal.
 

 

3. Sparked a Cirque Du Soleil előadásában

A Zürichi Egyetem Dinamikus Rendszereinek és Ellenőrző Intézetének (ETH Zürich) tudósai a Verity Studios és a Cirque du Soleil együtt dolgoztak, hogy létrehozzanak valami teljesen egyedülálló művészeti alkotást a drónok segítségével. A végeredmény magáért beszél, mellyel nem csak 860000 megtekintést sikerült eddig elérniük a legnagyobb videó megosztó oldalon, de még a New York-i Drone filmfesztiválon is sikerült megnyerniük a Featuring Drones kategória első helyét. A filmben minden valódi, így  a meggyújtott vizuális textúrák is valóságosak, nincsenek CGI vagy vezetékes, lassú vagy gyors előremozdítások, hogy javítsák a videón megjelenített képeket.
 

 

4. Dancing with Drones és a magyar csapat


A Drónok tánca a londoni koreográfus, Nina Kov és a COLLMOT Robotic Research Group (Eötvös Loránd Tudományegyetem) biológia fizika tanszékéhez tartozó startup cég együttműködésének eredménye. Itt meg kell jegyeznünk, hogy ehhez a magyar csapathoz köthető az a zseniális drónjáték is amit az augusztus 20-ai tűzijáték közben láthattunk, amivel az egész országot sikerült lenyűgözniük. A COLLMOT a kollektív mozgás komplex struktúráját és dinamikáját vizsgálja, beleértve az autonóm dronok kollektív mozgását is.

 


Ezt a projektet az európai ICT & ART Connect kezdeményezés támogatta , melynek célja az európai művészek és technológusok összefogása az új munkalehetőségek és együttműködések feltárására .
A Dancing with Drones célja, hogy közös alapot biztosítson a további tanulmányokhoz.
Itt nincsenek pilóták és előre programozott útvonalak a Dancing with Drones-ban , csak tánc és mozgás interakciók vannak a drónok és a táncosok között.

 


 Legfrissebb cikkek


Drónszabályok Spanyolországban
Hogyan szabad drónozni Spanyolországban? Milyen a Spanyol szabályozás Mallorca, Vagy a Kanári szigetek, Teneriffe, Gran Canaria, Barcelona, Ibiza, Lanzarotte vagy egyéb más Spanyol uticél esetén? Mutatjuk! 
DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD