Összehasonlító fül

Tény, hogy a drónozás felelősséget követel meg, hiszen bármikor bárkivel előfordulhatnak balesetek... De mennyire veszélyes valójában? Kutatással igazolták!


ESC
search

Egy kutatás szerint meglepően nehéz megsebesíteni valakit egy drónnal

Egy kutatás szerint meglepően nehéz megsebesíteni valakit egy drónnal

A drón technológiával kapcsolatos beszélgetések során gyakran tapasztalhatjuk, hogy az emberek nem csak magánéletüket, hanem testi épségüket is féltik kedvenc repülő szerkezeteinktől. Természetesen mi magunk is számtalan cikkünkben nyomatékosítjuk, hogy egyetlen felvételért sem éri meg veszélyeztetni mások testi épségét (nem mellesleg törvényellenes is). Azonban egy nemrégiben összegezett kutatás szerint valójában rendkívül nagy kihívás lenne komoly sérüléseket okozni valakinek egy drónnal.


A tanulmányt az Alliance for System Safety of UAS through Research Excellence (röviden ASSURE) készítette. Az ASSURE csapata elmondásuk szerint egy olyan szabványos módszert fejlesztett ki, amellyel felmérhetik a lehetséges sebesülések súlyosságát.

 

Az ASSURE sajtótájékoztatójából:

„Több mint 512 ütközési kísérletet és szimulációt végeztünk 16 különböző többrotoros és rögzített szárnyú sUAS-sal, illetve többféle objektummal és rakománnyal (akkumulátorok, fakockák, stb.), amelyek súlya 0,32 kilótól 5,9 kilóig terjedt. A kísérletezésben nehezebb sUAS-okat is felhasználtunk, bizonyos mérsékletekkel, hogy csökkentsük a sérülés esélyét, például ejtőernyők rögzítésével.

 

„A tanulmány során végzett sebesülési ütközések olyan irányított ütközések voltak, amelyek a legrosszabb eseteket idézték fel, olyan változók alkalmazásával, amelyek a legtöbb energiát képesek átadni egy embernek.”

 

„Ezek az eredmények megmutatták, hogy a legrosszabb esetek nagyon nehezen idézhetőek elő, még irányított tesztkörülmények között is.”

 

„A kutatási eredmények egy tisztább, tudományos alapokra helyezett képet biztosítanak az FAA-nak [Federal Aviation Administration] a lehetséges sérülésekről, illetve súlyosságukról.”

 

„A korábbi sérülési kísérletekből származó adatok alátámasztották felméréseinket, miszerint a régóta rendelkezésre álló halálozási adatok túlzottan konzervatívok voltak, és javarészt nem alkalmazhatók az elasztikusabb sUAS-okkal való ütközésekből származó sérülésekre.”

 

„További kísérletezésre volt szükség, hogy kifejlesszünk egy pontosabb, tanulmányos kísérleti metodológiát, amelyet az FAA, az sUAS gyártók, illetve kezelők is használhatnak a sérülések esélyének felmérésére.”

 

„Ezek az adatok, és az ASSURE program által folyamatosan végzett program segíthet informálni az UAS integrációk jövendőbeli biztonsági döntéseit Nemzeti Légi Rendszerünkben.”

 

Minden pilóta, akinek valaha puszta kézzel kellett elkapnia egy drónt, vagy véletlenül egy zuhanó szerkezet alá került nagyon is jól tudja, hogy igencsak kellemetlen sérüléseket lehet így szerezni. Azonban a kellemetlen sérülések szerencsére távol állnak a halálos balesetektől, és ezt remélhetőleg a kutatási eredményeknek köszönhetően a törvényhozók is felismerik majd.

címkék:
 
 
A legfontosabb drón kiegészítők 2019. november 21.

10 drónkiegészítő, amire minden pilótának szüksége van

Akár most tervezel drónt vásárolni magadnak, akár egy új készülék büszke tulajdonosa vagy, a megfelelő kiegészítők drasztikusan fokozhatják a drónreptetés örömeit számodra. A legtöbb drónhoz több tucatnyi kiegészítő létezik, amelyek vagy biztonságosabbá, kényelmesebbé teszik a reptetést, vagy éppen kibővítik felszerelésed funkcióit.

Drón építés: komplett útmutató, hogy megépíthesd saját drónod! 2019. november 21.

A komplett útmutató saját drónod megépítéséhez

Kész drón vagy inkább saját épített? Ha ezútóbbit választanád, abban is segítünk! Íme az ultimate útmutató saját drón építéséhez - ami segíteni fog az elindulásban!

DJI Mavic Mini drón 2019. november 21.

DJI Mavic Mini drón: Kicsi a bors, de legális

A DJI 2019-es nagy újítása, a DJI Mavic Mini drón már virtuális polcainkon várja a vásárlókat. De mit is tud ez az apró, ám annál ütősebb drón? Mutatjuk a főbb tudnivalókat!

A legjobb DJI drónok listája 2019. november 21.

A legjobb DJI drónok a piacon

Szeretnéd magad megajándékozni egy új drónnal – vagy éppen csak most kóstolnál bele a drónozás élményébe? Akár kezdőként, akár profiként vennéd kézbe a távirányítót, számos opció közül válogathatsz. Cikkünkben a legjobb DJI drónokat és azok főbb jellemzőit soroljuk fel, hogy kiválaszthasd a legjobbat magadnak!


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient