Összehasonlító fül

A Kínai újévi drón show idén egészen elképesztőre sikerült. Nézd meg mit alkotnak a profik ha kezükbe akad néhány drón. Ígérjük leesik majd az állad! Egy igazán különleges beltéri drón show-t láthattok 88 drón részvételével. Ilyet még sosem láthattunk ez előtt!


ESC
search

Különleges drón show Kínában!

Elképesztő újévi műsort mutattak be Kínában drónok segítségével

A drónozás manapság még mindig aranykorát éli Kínában, így egyetlen nagyobb eseményről sem hiányozhatnak a kis repülő szerkezetek. Sok elképesztő show-t láthattunk már tőlük, de az idei újévi műsor abszolút egyedülálló a drón történelemben. Nézzétek meg ezt a különleges performanszt, és ámuljatok velünk együtt a drónok egyre fejlődő világán. 


Több mint 1 milliárd ember figyelte a svájci székhelyű Verity Studios által létrehozott beltéri drone show-t Kína központi televíziójának kínai újévi előadásában február 5-én. Ezzel történelmet írva a drónozásban, hiszen ilyen műsor drónok részvételével még nem készült a világon. 

 

A világ legnézettebb televíziós műsoraként száontartott műsorban az előadás során 88 darab microdrónt lehetett összeszámolni, melyek összehangolt koreográfia alapján tándoltak, a legnagyobb kínai zenei csillagok, a Sun Nan és Jason Zhang felett. A dallamok alatt a drónok a színpad hátsó részéről piros lámpákkal díszített „drone-jelmezekben” repültek mint a pillangók, melyeket a a virágzó cseresznyefáknak öltözött több mint 50 előadóművész kísért a még tökéletesebb végeredmény elérése érdekében.

 

“Ez a lenyűgöző teljesítmény bizonyítja, hogy milyen elképesztő tudás rejlhet még mindig a drónokban, melyek csak arra várnak hogy felfedezzék azokat. A drónok többek ebben a műsorban, mint csak a repülő fények. A fejlesztők megmutatták, hogy a jelmezek átalakíthatják ezt a technológiát mozgó szobrokká. Ez az első nagyszabású teljesítmény, amit a drón jelmezek valaha tettek, “mondta Raffaello D'Andrea, a Verity alapítója és az Amazon Robotics alapítója.

 

 

A programot Pereyre Léa készítette, a Verity tervezője, amelyet a vállalat a világ egyetlen drone jelmeztervezőjeként vitt véghez. 

“A Pereyre létrehozza a CAD-szoftver jelmeztervezését az anyagok lézervágása és a jelmezek összeszerelése előtt. A drónok speciális védőburkolatokkal rendelkeznek, amelyek előre definiált résszel rendelkeznek a jelmezelemek csatolásához. Ez a koncepció megkönnyíti a nagyszámú jelmezek gyors létrehozását és a drónok mozgóképekké, rekordokkal és akár karakterekkel való átalakítását is.” nyilatkozta a vállalat később.

 

Ázsia Keey Media termelési vállalat együttműködött a Verity-vel. „Amikor a drónok a színpad hátuljáról lebegtek, nagyon különleges pillanat volt. Élő szórakoztatásra specializálódunk, de még soha nem láttunk ilyet. Nagyon sok lehetőséget látunk ebben a technológiában a szórakozásért, és örülünk annak, hogy mi következik, ”mondta Keey Media szóvivője, Wan Li.

 

címkék:
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez