Összehasonlító fül

Érdeklődsz a drónok iránt? Szeretnél minőségi gépet olcsón? Kíváncsi vagy, milyen drón kiegészítők kaphatók készülékedhez? A DronExpert segítségedre lesz ebben!


ESC
search

Drón kiegészítők és alkatrészek

drón kiegészítők

Érdeklődsz a drónok iránt? Szeretnél minőségi szettet, vagy csak kíváncsi vagy, milyen drón kiegészítők kaphatók készülékedhez? Mutatjuk a legfontosabb drón kiegészítőket! 


Drón kiegészítők – A DronExpert tevékenysége

Cégünk, a DronExpert elsősorban DJI típusú drónokkal és kézi gimbalokkal foglalkozik, ezekhez kapható drón kiegészítők, alkatrészek és tartozékok találhatók meg webáruházunkban.

Cégünk tevékenységéhez ezen kívül szervesen hozzátartozik a drónok szervizelése és a drónok megfelelő működtetését elősegítő drónkezelői tanfolyam is. 

 

Drón kiegészítők – A DronExpert eszközkínálata

Milyen típusú drónokhoz kínálunk drón kiegészítőket?

A jelenleg kapható összes DJI drónhoz és más egyedi dróntípusokhoz egyaránt találsz kiegészítőket webáruházunkban. 

 

Bármilyen DJI drónt is vásárol az ember, a kínai gyártó mindegyik terméke rögtön használható a gyárilag mellékelt kellékekkel. Azonban ha szeretnéd a legtöbbet kihozni legújabb készülékedből, esetleg biztonságosabbá, kényelmesebbé kívánod tenni repülési élményedet, akkor számos, kifejezetten DJI drónokhoz készül kiegészítő közül válogathatsz.

 

De milyen kiegészítőkre lehet szüksége egy drónpilótának és egyáltalán melyik mire jó? A következő átfogó útmutatóban minden, DJI drónkiegészítőkkel kapcsolatos kérdésedre választ kapsz!
 

A legfontosabb DJI drónkiegészítők minden modellhez

Akkumulátorok – drón kiegészítő a hosszabb repülésért

A legtöbb drón 20-30 perc között képes a levegőben maradni, általában valamivel rövidebb ideig, mint amennyit a gyártó ígér. Hacsak nincsenek konkrét terveid arra, hogy mit, hol és hogyan szeretnél rögzíteni (és persze a körülmények is tökéletesen adottak), lényegesen több időre lesz szükséged, hogy megtaláld és megörökítsd egy adott környék legszebb látványait. A profik nem igazán mennek el otthonról 3-4 extra akkumulátor nélkül, és még a hétköznapi reptetőknek sem árt, ha van 1-2 plusz egység a táskájukban, hogy tovább élvezhessék repülő kamerájukat. Ajánlott rögtön a drónnal párban megrendelni őket.

 

Propellerek – pótalkatrész drónokhoz

A propellerek a drónok leggyakrabban megsérülő alkatrészei. Akármilyen óvatos is az ember, előbb-utóbb nekiütközik majd valaminek és ilyenkor (vagy az ütközéstől, vagy a zuhanást követő becsapódástól) a propellerek könnyedén megrepedhetnek, eltörhetnek vagy elferdülhetnek. Mivel soha nem szabad sérült propellerekkel repülni, jó, ha van néhány az ember táskájában az ilyen esetekre (főleg, hogy viszonylag olcsón beszerezhetők). Hasonlóképpen az akkumulátorokhoz, ezeket is érdemes rögtön a drónnal együtt megrendelni.

 

Propellervédők – drón kiegészítő a biztonságért

A legtöbb drónhoz kaphatók propellervédők, amik nem csak a készüléket, hanem az „áldozatokat” is segítenek megvédeni egy-egy óvatlan ütközés esetében. Ezek csupán néhány grammal növelik a készülék súlyát, ami elhanyagolható ár az extra biztonságért cserébe. Minden kezdő pilótának erősen ajánlott!

 

Akkumulátor töltő hub – drón kiegészítő a gyorsabb töltésért

Az újdonsült drónpilóták hamar megtapasztalják, hogy a drónreptetés elengedhetetlen előfeltétele az akkumulátor(ok) feltöltése. Ha több egységet is vásároltál készülékedhez (ami mindenképpen jó ötlet), akkor egy akkutöltő hubbal elkerülheted, hogy órákat kelljen várnod, míg egyenként feltöltöd őket.

 

Hordtáskák – drón kiegészítő, ami kötelező, ha magaddal vinnéd géped

Habár a DJI legtöbb drónja (a Mavic család tagjai) meglepően kompaktra hajtható össze, mégis érdemes egy kifejezetten nekik készített táskában hordozni őket a karcolások és egyéb sérülések elkerülése végett. Mutatósak, praktikusak, biztonságosak – kell ennél több?

 

Memóriakártyák – drón kiegészítő a problémamentes felvételekért

A memóriakártyák minden valamirevaló drón elengedhetetlen kiegészítői. Számos oka van annak, amiért az ember több ilyen kártyával is felszerelkezik, mielőtt repteni indul. Először is, az ilyen kártyák tárhelye véges. Ha van elegendő akkumulátorod, akkor idővel meg fognak telni és ilyenkor kénytelen leszel kicserélni őket egy üresre. Ezen kívül előfordulhat az is, hogy elfelejted magaddal vinni egyik kártyádat, vagy letörölni róla a korábbi felvételeket – ilyenkor életet menthet, ha van 1-2 üres a zsebedben.

 

Leszállózóna (landing pad) – drón kiegészítő a tiszta landolásért

Sajnos semmi sem garantálja, hogy drónodat egy tökéletesen tiszta, stabil felületről emelheted a levegőbe. Ilyen esetekben sokat segíthet egy kifejezetten drónokhoz kialakított, összehajtható (tehát helytakarékos) leszállózóna (vagy „landing pad”), amit a földre téve egy tiszta felületet biztosíthatsz a felszálláshoz. A DJI drónokhoz akár rögzíthető landing padeket is beszerezhetsz, amelyek szeles időben is képesek egy helyben maradni a fel- és leszálláshoz.

 

Napellenző – drón kiegészítő a jól látható képért

Habár a napfény hasznos, amikor tiszta, jó minőségű felvételeket szeretnél rögzíteni, ha a távirányító kijelzőjére süt rá, rögtön az ellenségeddé válik. Éppen ezért ajánlott kéznél tartani egy napellenzőt, amivel közvetlen napfényben is láthatóvá teheted képernyődet. Ez a telefon/táblagép akkumulátorát is kíméli majd, hiszen nem kell majd a legnagyobbra felhúznod a fényerejüket. Általában ezek is összehajthatók, így nem foglalnak sok helyet (és nem is valami súlyosak).

 

DJI Goggles – drón kiegészítő, ha FPV-re vágysz

A DJI Goggles a DJI legtöbb új drónjával (pl. Mavicek, Inspire, Phantomok) kompatibilis és bámulatos FPV repülési élményt nyújt a pilóták számára. Bizonyos drónmodellek még a Head Tracking módot is támogatják, ami lehetővé teszi, hogy a pilóta a feje mozgatásával irányítsa a drónt. A DJI Goggles FPV szemüveg egy profi kiegészítő, ami persze ennél jóval több élvezetes funkciót kínál (pl. filmnézésre és játékra is használható) és nem feltétlenül csak DJI drónokkal csatlakoztatható (habár más márkájú drónoknál nem garantált az összes funkció).

 

Autós akkutöltő – drón kiegészítő, utazóknak

Egy autóban használható akkutöltő lehetővé teszi, hogy drónjaidat akár út közben is tölthesd, rengeteg időt megtakarítva ezzel. Ezzel a kiegészítővel kényelmesen töltheted a drónok vagy a távirányítók akkumulátorát is. A DJI márkás autós töltői túlmelegedési és feszültségvédelemmel rendelkeznek, amik rögtön leállítják a töltést, ha túlságosan lecsökken az akku a feszültsége, vagy túlmelegszik az autó cigarettagyújtója.

 

 

 

címkék:
 
 
Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez