Összehasonlító fül

A drón nyereményjáték egy barátságos, vidám küzdelem volt a like-ok ért, és egy ajándékcsomagért. Elképesztően sok fényképet kaptunk, és végül a szavazatok alapján kihirdettük egy csodás képpel nevező nyertest. Most a vele készült interjúnkat olvashatjátok a drónozásról, és még tippeket is ad a kezdőknek!


search

Interjú a drón fotó nyereményjáték egyik nyertesével!

A drónnyereményjáték nyertesével olvashattok interjút, akinek két képpel is sikerült nyernie!

Lezárult a drón fotó nyereményjátékunk, melynél arra kértünk titeket, hogy küldjetek be maximum 3 általatok a drónokról munka közben készített fotót. Elképesztően nagy számban érkeztek a kiválóbbnál kiválóbb képek , melyeknek mindegyikét öröm volt végignézni. Szoros volt a küzdelem a verseny végéig, mire ténylegesen kialakult egy élmezőny, azonban csak a legtöbb szavazatt kapó 3 nyerhette meg az ajándékcsomagot. Most a nyereményjáték egyik nyertesével beszélgetünk, Molnár István Dániellel, akinek két képpel is sikerült bekerülnie a legtöbb 3 like-ot kapó játékosok közé. Inerjúnkban elárult pár készítői titkot, és még a kezdő drónozóknak is szánt néhány jó tanácsot.


1.Mikor kezdtél el drónozni?

Az első drónomat 2018.  Augusztus végén szereztem, tehát még nagyon friss a dolog.

 


2. Honnan jött az ötlet, hogy belevesd magad ebbe a különleges hobbiba?


Mindíg is vonzott a filmezés világa. de konkrétabban olyan 7 évvel ezelőt. Nagyon sok GoPro-s videót láttam, néztem a nagy videó megosztó portálon, és lenyűgözött a látványvilág hogy mi mindent lehet kihozni egy kis kamerából. Olvasgattam, érdeklődtem hogy mi minden technikai eszköz kell egy ilyen videó elkészítéséhez és akkor találkoztam előszőr ezzel a fogalommal: DRÓN. Akkor elhatároztam hogy nekem lesz egy ilyen.

 

 

3. Milyen típusú drónnal repültél először?


Az első drón amivel repültem az a saját drónom, ez egy DJI MAVIC Pro gépezet.

 

 

4. Mit tanácsolnál a kezdő drónozóknak, így már tapasztalt fejjel?


Barokkos tulzás hogy tapasztalt vagyok. Nagyon is kezdő vagyok. Sokat kell még tanulnom, 
a drónokról és a film szakmában való felhasználhatóságukról.

 

 

5. Honnan merítesz ötletet a képeid elkészítéséhez?


Nem merítek azt hiszem. A képen szereplő téma az maga ami megihlet, és azt örökítem meg.

 


7. Milyen nehézségek voltak a kép készítése során?


Azon a képen amelyiken a keresztfiam látható a drónnal, ott nem volt nehézség. Éppen ismerkedett a gépezettel és arról készült pár fotó. Talán annyi nehézség volt benne hogy ki kellett választani a megfelelő képet. A többi képemnél volt nehézség mert elég nagy szélben dolgoztunk és emiatt többször lekellett tenni a drónt, le kellett állnunk.

 

 

8. Mit szeretsz legjobban a drónozásban?Mit szeretek?

 

Ez könnyű, azt hogy teljesült egy 7 éves vágyam.

 

Második nyertes képet itt láthatjátok!

 

 

Minden jelentkezőnek, és szavazónak nagyon köszönjük a részvételt, elképesztő minőségű és mennyiségű kép érkezett be határidőre. Köszönjük, hogy megosztottátok velünk ezeket a varázslatos képeket, és általatok elrepülhettünk mi is egy kicsit az ország szinte minden pontjára. A nyereményjáték ugyan lezárult, de a jövőben is tartogatunk nektek érdekességeket, és apró meglepetéseket. Akik most nem nyertek azok se csüggedjenek, hiszen már az önmagában egy nyeremény, hogy ilyen elképesztő felvételek születhettek.

címkék:
 
 
Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez