Összehasonlító fül

A drón nyereményjáték egy barátságos, vidám küzdelem volt a like-ok ért, és egy ajándékcsomagért. Elképesztően sok fényképet kaptunk, és végül a szavazatok alapján kihirdettük egy csodás képpel nevező nyertest. Most a vele készült interjúnkat olvashatjátok a drónozásról, és még tippeket is ad a kezdőknek!


ESC
search

Interjú a drón fotó nyereményjáték egyik nyertesével!

Különleges interjú a nyereményjáték nyertesével!

Lezárult a drón fotó nyereményjátékunk, melynél arra kértünk titeket, hogy küldjetek be maximum 3 általatok a drónokról munka közben készített fotót. Elképesztően nagy számban érkeztek a kiválóbbnál kiválóbb képek , melyeknek mindegyikét öröm volt végignézni. Szoros volt a küzdelem a verseny végéig, mire ténylegesen kialakult egy élmezőny, azonban csak a legtöbb szavazatt kapó 3 nyerhette meg az ajándékcsomagot. Most a nyereményjáték egyik nyertesével beszélgetünk, Réti Mártonnal, aki elárult pár készítői titkot, és még a kezdő drónozóknak is szánt néhány jó tanácsot.


1. Mikor kezdtél el drónozni? 

Két évvel ezelőtt kezdtem el űzni ezt a fajta hobbit.


 
 
2. Honnan jött az ötlet, hogy belevesd magad ebbe a különleges hobbiba?


Nagyon sok helyen láttam, hogy milyen szép felvételeket csinálnak a drónokkal és én is szerettem volna hasonlóakat készíteni az én városomról és azokról a helyekről amerre éppen járok.

 


 
3. Milyen típusú drónnal repültél először?


Először egy nagyon pici quadcopterrel. Ezen még nem volt kamera sem és a drón mérete nem volt nagyobb 5cm-nél. Ezzel a pici drónnal tanultam meg az alap irányításokat.

 


 
4. Mit tanácsolnál a kezdő drónozóknak, így már tapasztalt fejjel?


Talán azt hogy ne féljenek venni egy ilyen csodamadarat.
Aztán ha már megvették engedjék szabadon a fantáziájukat és készítsenek szebbnél-szebb felvételeket.

 


 
5. Honnan merítesz ötletet a képeid elkészítéséhez?


 Amikor kimegyek repülni mindig azt adott helyszínen jönnek az ötleteim teljesen spontán.
Aztán van amikor sikerül megvalósítani amit szeretnék és sokszor kudarcba fullad a reptetés.

 


 
6. Milyen nehézségek voltak a kép készítése során?

 

Nehézségek nem igazán voltak mert próbáltunk spontán fényképeket készíteni mivel nekem azok szoktak a legjobban sikerülni.

 


 
7. Mit szeretsz legjobban a drónozásban?
Azt hogy bármikor láthatom felülről az egész világot és a repülésemnek csak az akkumulátor és a hatótávolság szab határt.

 

 

Minden jelentkezőnek, és szavazónak nagyon köszönjük a részvételt, elképesztő minőségű és mennyiségű kép érkezett be határidőre. Köszönjük, hogy megosztottátok velünk ezeket a varázslatos képeket, és általatok elrepülhettünk mi is egy kicsit az ország szinte minden pontjára. A nyereményjáték ugyan lezárult, de a jövőben is tartogatunk nektek érdekességeket, és apró meglepetéseket. Akik most nem nyertek azok se csüggedjenek, hiszen már az önmagában egy nyeremény, hogy ilyen elképesztő felvételek születhettek.

címkék:
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez