Összehasonlító fül

A DJI eddigi termékmegjelenéseit elnézve egyre valószínűbb, hogy a közeljövőben számíthatunk egy új Phantom 5 modellre, méghozzá lehet, hogy az eddigi legjobb drónra.


ESC
search

Ilyen lesz a DJI Phantom 5

DJI Phantom 5

A DJI eddigi termékmegjelenéseit elnézve egyre valószínűbb, hogy a közeljövőben számíthatunk egy új modellre, méghozzá egy olyanra, amely nevében már nem a 4-es, hanem az 5-ös szám jelenik majd meg. A korábbi modellek többnyire az év vége vagy év eleje tájékán jelentek meg, így nincs kizárva, hogy az új Phantom 5 is ekkorra várható.


Azt még nem lehet tudni, hogy a DJI tervez-e új Phantomot kiadni, hiszen a legfrissebb modellek (Spark Mavic Pro, Phantom 4 Pro, Inspire 2) még mind viszonylag újaknak számítanak.

 

Jelenleg tehát többnyire csak találgathatunk azt illetően, hogy mire számíthatunk a DJI Phantom 5-ben, illetve hogy mikor érkezik.

 

 

Hogy néz majd ki az új DJI Phantom 5?

 

A Phantom 5 első ránézésre nem valószínű, hogy sokban különbözik majd elődjétől. A design eddig is bevált, és a különböző extrák csak tovább növelnék a modell súlyát, csökkentve ezzel a repülési időtartamot. A Phantom 4 abban különbözik a többi DJI terméktől, hogy ez az egyetlen modell, amely nem használ behajtható propellereket, ami remélhetőleg a Phatnom 5-tel változik majd a szállíthatóság szempontjából.

 

 

A Phantom 5 kamerája

 

A Phantom 4 kamerája hatalmas előrelépés volt – a Phantom 4K videót képes rögzíteni 60 FPS-sel, a megnövelt (1”) szenzorméretből származó képminőség ugrásról nem is beszélve.

 

Ekkora ugrás azonban nem valószínű a Phantom 5-ben – egy nagyobb szenzor és nagyobb videó felbontás lényegesen nagyobb feldolgozási sebességet követelne meg. A dinamikus tartomány és az ISO teljesítmény ettől függetlenül tovább javulhat majd. Állóképek tekintetében sem valószínű nagy ugrás a Phantom 4 jelenlegi 20 megapixeléhez képest.

 

Bizonyára mindenki örülne egy zoomolható kamerának, azonban az ilyen objektívek lényegesen nagyobb méretűek, mint a fix designok, ami a levegőben töltött idő kárára mehet.

címkék:
Akciós Apple iPad 128 GB WiFi + LTE Silver (2017) MP272

Apple iPad 128 GB WiFi + LTE Silver (2017) MP272 vásárlás, akció

179.900 Ft

Eladó Apple iPad-ek olcsón, akciósan a DroneXpert-nél, a készlet erejéig.

Megtekintés
Akciós Apple iPad 128 GB WiFi + LTE Gold (2017) MPG52

Apple iPad 128 GB WiFi + LTE Gold (2017) MPG52 vásárlás, akció

179.900 Ft

Eladó Apple iPad-ek olcsón, akciósan a DroneXpert-nél, a készlet erejéig.

Megtekintés
 
 
Dji Phantom 4 Pro Obsidian eladó 2017. október 25.

Ilyen lesz az új DJI Phantom 4 Pro Obsidian

A DJI 2017 szeptember elsején mutatta be a Phantom család legújabb tagját, a Phantom 4 Pro Obsidiant. A Phantom 4 Pro Obsidian a DJI tervei szerint minden piacon kapható drón teljesítményét meghaladja, de ez nem jelenti azt, hogy kizárólag csak a profik számára készült. Sokoldalúságának köszönhetően a hobbireptetőktől kezdve a nagyvállalati felhasználásig mindenki használhatja, és első sorban e tulajdonsága különbözteti meg jelenlegi versenytársaitól. 

Tovább

FLIR DUO drón hőkamera 2017. október 20.

A FLIR DUO a világ első akció hőkamerája

Eszedbe jutott már valaha, hogy milyen nagyszerű lenne hőkamerával végig pásztázni a környéket egy drónnal? Végre itt a lehetőség az új FLIR DUO hőkamerával, melyet október 18-án mutattak be.

Tovább

 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez