Összehasonlító fül

Az elmúlt időszak igazán eseménydús volt a DJI számára – megjelent a nagysikerű Mavic drón utódja, a cég nemrégiben bejelentette első akciókameráját (Osmo Mobile), és kaptunk egy olyan készüléket is, ami valószínűleg egy e két kategória közötti űrt hivatott kitölteni – ez lett a DJI Osmo Pocket.


ESC
search

Amit a DJI Osmo Pocketről tudni érdemes

DJI Osmo Pocket vásárlás tudnivalók

Az elmúlt időszak igazán eseménydús volt a DJI számára – megjelent a nagysikerű Mavic drón utódja, a cég nemrégiben bejelentette első akciókameráját (Osmo Mobile), és kaptunk egy olyan készüléket is, ami valószínűleg egy e két kategória közötti űrt hivatott kitölteni – ez lett a DJI Osmo Pocket.


Habár ránézésre leginkább egy akciókamerához hasonlít, és valóban rá lehet erősíteni akár egy kerékpáros sisakra is, egy teljesen más célt szolgáló termékről van szó. Az Osmo Pocket egy zsebre vágható kamerának készült, és az okostelefonokat tartó gimbalok, illetve a nagyobb, kamerával felszerelt Osmo termékek kisöccsének tekinthető.

 

A DJI Osmo Pocket lényege, hogy egy maroknyi, zsebben is elférő kialakításban kínál mechanikailag stabilizált, jó minőségű videót.

 

A DJI Osmo Pocket főbb tulajdonságai

Az Osmo Pocket használatakor egyértelművé válik, hogy a DJI nem ma kezdett el stabilizációs technológiákkal foglalkozni. Ez az aprócska kamera háromtengelyes mechanikus stabilizációt kínál, és 4K-s felvételek készíthetők vele 60FPS mellett (100 Mb/s tömörítéssel). Ilyen téren sokban hasonlít a Mavic 2 Próra, ami teljesítményében szintén ugyan ezt kínálja, habár a zsebgimbal 1/2,3”-os szenzora elé nem egy Hasselblad objektív került.

 

Az Osmo Pocket hátulján egy 1”-os képernyő kapott helyet, amin apró méretben ugyan, de láthatjuk azt, amit a kamera is lát, illetve ezen állíthatók be a különböző rögzítési opciók és a felvételeket is vissza lehet nézni rajta.

 

Íme a legfontosabb tudnivalók a DJI Osmo Pocketről vásárlás előtt:

•    Magasság: 101mm
•    Videó: 4K@60
•    Fénykép: 12MP
•    Kijelző: 2,54cm (1”)
•    Akkumulátor: durván 2 óra (4K@30 felvétel esetén)
•    Vízálló: csak a külön vásárolható speciális tokkal
•    ActiveTrack funkció: Van
•    FaceTrack funkció: Van
•    Timelapse / motionlapse funkció: Van
•    Automatikus panorámakép funkció: Van
 

Érdemes megjegyezni, hogy a továbbfejlesztett FaceTrack funkció habár képes megtalálni az arcokat a képen (és a kép közepén tartani azokat felvétel közben), valójában nem arcfelismerő technológiáról beszélünk.

 

Az élesebb szeműek észrevehették a képeken, hogy a képernyő alatt és a gombok felett van valami, ami nem illik a designba. Az a valami a DJI szerint egy úgynevezett Universal Port, vagyis univerzális csatlakozó – ezen keresztül csatlakoztathatjuk iPhone telefonjainkat és Androidot futtató USB-C készülékeinket is, amiket nagyobb képernyőkként használhatunk. Ehhez a DJI Mimo alkalmazásra lesz szükség, aminek használatával olyan funkciók is elérhetővé válnak, amikre az Osmo Pocket önmagában nem képes.

 

Az egyik ilyen funkció a Story mód, amiben kameramozgási sablonok vannak, amelyek segítségével egy rövid videós történetet lehet összeszerkeszteni. A másik a Pro mód, ami részletesebb kamerabeállításokat biztosít.
 

címkék:
 
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez