Az elmúlt időszak igazán eseménydús volt a DJI számára – megjelent a nagysikerű Mavic drón utódja, a cég nemrégiben bejelentette első akciókameráját (Osmo Mobile), és kaptunk egy olyan készüléket is, ami valószínűleg egy e két kategória közötti űrt hivatott kitölteni – ez lett a DJI Osmo Pocket.


ESC
search

Amit a DJI Osmo Pocketről tudni érdemes

DJI Osmo Pocket vásárlás tudnivalók

Az elmúlt időszak igazán eseménydús volt a DJI számára – megjelent a nagysikerű Mavic drón utódja, a cég nemrégiben bejelentette első akciókameráját (Osmo Mobile), és kaptunk egy olyan készüléket is, ami valószínűleg egy e két kategória közötti űrt hivatott kitölteni – ez lett a DJI Osmo Pocket.


Habár ránézésre leginkább egy akciókamerához hasonlít, és valóban rá lehet erősíteni akár egy kerékpáros sisakra is, egy teljesen más célt szolgáló termékről van szó. Az Osmo Pocket egy zsebre vágható kamerának készült, és az okostelefonokat tartó gimbalok, illetve a nagyobb, kamerával felszerelt Osmo termékek kisöccsének tekinthető.

 

A DJI Osmo Pocket lényege, hogy egy maroknyi, zsebben is elférő kialakításban kínál mechanikailag stabilizált, jó minőségű videót.

 

A DJI Osmo Pocket főbb tulajdonságai

Az Osmo Pocket használatakor egyértelművé válik, hogy a DJI nem ma kezdett el stabilizációs technológiákkal foglalkozni. Ez az aprócska kamera háromtengelyes mechanikus stabilizációt kínál, és 4K-s felvételek készíthetők vele 60FPS mellett (100 Mb/s tömörítéssel). Ilyen téren sokban hasonlít a Mavic 2 Próra, ami teljesítményében szintén ugyan ezt kínálja, habár a zsebgimbal 1/2,3”-os szenzora elé nem egy Hasselblad objektív került.

 

Az Osmo Pocket hátulján egy 1”-os képernyő kapott helyet, amin apró méretben ugyan, de láthatjuk azt, amit a kamera is lát, illetve ezen állíthatók be a különböző rögzítési opciók és a felvételeket is vissza lehet nézni rajta.

 

Íme a legfontosabb tudnivalók a DJI Osmo Pocketről vásárlás előtt:

•    Magasság: 101mm
•    Videó: 4K@60
•    Fénykép: 12MP
•    Kijelző: 2,54cm (1”)
•    Akkumulátor: durván 2 óra (4K@30 felvétel esetén)
•    Vízálló: csak a külön vásárolható speciális tokkal
•    ActiveTrack funkció: Van
•    FaceTrack funkció: Van
•    Timelapse / motionlapse funkció: Van
•    Automatikus panorámakép funkció: Van
 

Érdemes megjegyezni, hogy a továbbfejlesztett FaceTrack funkció habár képes megtalálni az arcokat a képen (és a kép közepén tartani azokat felvétel közben), valójában nem arcfelismerő technológiáról beszélünk.

 

Az élesebb szeműek észrevehették a képeken, hogy a képernyő alatt és a gombok felett van valami, ami nem illik a designba. Az a valami a DJI szerint egy úgynevezett Universal Port, vagyis univerzális csatlakozó – ezen keresztül csatlakoztathatjuk iPhone telefonjainkat és Androidot futtató USB-C készülékeinket is, amiket nagyobb képernyőkként használhatunk. Ehhez a DJI Mimo alkalmazásra lesz szükség, aminek használatával olyan funkciók is elérhetővé válnak, amikre az Osmo Pocket önmagában nem képes.

 

Az egyik ilyen funkció a Story mód, amiben kameramozgási sablonok vannak, amelyek segítségével egy rövid videós történetet lehet összeszerkeszteni. A másik a Pro mód, ami részletesebb kamerabeállításokat biztosít.
 

címkék:
 
 
 
DJI Osmo Action akciókamera vásárlás: áttekintés, specifikáció 2019. augusztus 14.

DJI Osmo Action: áttekintés, specifikáció

Kihívója akadt a GoPRO méltán híres akciókameráinak a DJI Osmo Action személyében. De mit is tud pontosan ez a gép, miben különbözik a GoPRO-tól? Mutatjuk!

10 drónkiegészítő, amire minden Mavic 2 pilótának szüksége van 2019. augusztus 07.

10 drónkiegészítő, amire minden Mavic 2 pilótának...

Ha DJI Mavic 2 drónnal repülsz, ezeket a kiegészítőket mindenképp érdemes megismerned - beszerezned! Tapasztalataink alapján egy ilyen szettek már bárhova elindulhatsz, a végeredmény csodás lesz.

Drón kamerák áttekintése: ezeket az értékeket érdemes ismerned kamerás drón vásárlása esetén! 2019. augusztus 07.

Minden, amit egy drón kameráiról tudni érdemes

Kétség sem férhet hozzá, hogy a drónozás során a legtöbb felhasználó elsődleges célja a lélegzetelállító légifelvételek készítése. Éppen ezért, a vásárlás során az egyéb paraméterek mellett a kamera specifikációját is érdemes tüzetesen átvizsgálni, hogy a vásárolt gép valóban tudja azt, amire hivatott! Segítünk egy kicsit eligazodni a drón kamerák világában, íme minden, amit tudnod érdemes a kamerás drónokról vásárlás előtt. 

A legjobb drónok 2019-ben: ezek a drón szériák hódítanak idén 2019. július 09.

A legjobb drónok 2019-ben: ezek a drón szériák...

Már javában tart a 2019-es év, és megvannak a statisztikák is: ezek a legjobb drónok idén, 2019-ben amit megvehetsz! Mutatjuk a legnépszerűbb, és a legjobb specifikációval rendelkező drónokat.


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient