Összehasonlító fül

Megérkezett a legújabb széria az Osmo-k között, a DJI Osmo Mobile 3! De vajon mit tud az elődjéhez képest, mennyiben jobb az új kamerastabilizátor? Mutatjuk az összehasonlítást!


ESC
search

DJI Osmo Mobile 3 vs DJI Osmo Mobile 2 – Mit kínál az új verzió elődjéhez képest?

DJI Osmo Mobile 3 összehasonlítás: mit tud a DJI Osmo Mobile 2-höz képest?

A dróntechnológia úttörőjeként híressé vált DJI idén augusztusban mutatta be nagysikerű okostelefon-stabilizátor sorozatuk legújabb verzióját, a DJI Osmo Mobile 3-at. Amikor egy termékvonal frissül, mindig jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon megéri-e az új modellre váltania a „régi” (ez esetben az Osmo Mobile 2) tulajdonosainak, vagy hogy melyiket válassza az, aki még most készül a vásárlásra.   Nos, a DJI Osmo Mobile 3 lényegében minden tekintetben beelőzi elődjét, de aki egy részletesebb összehasonlítást szeretne, annak íme a hosszú verzió:  


DJI Osmo Mobile 3 kontra DJI Osmo Mobile 2 – Kívülről

Sok más technológiai berendezéssel ellentétben, amelyek általában szinte teljesen megkülönböztethetetlenek egymástól, az Osmo Mobile 2 és az Osmo Mobile 3 között több szembetűnő különbségre is felfigyelhetünk.

 

Ezek közül a legjelentősebb ,hogy a DJI Osmo Mobile 3 egy összehajtható designt kapott, amivel a kínai gyártó első összehajtható stabilizátora lett. Hasonlóképpen a DJI más összehajtható termékeihez (itt természetesen a Mavic drónokra gondolunk) az Osmo Mobile 3 használaton kívül kevés helyet foglal, és bárhová könnyedén magaddal viheted.

 

285mm x 125mm x 103mm-es méreteivel az Osmo Mobile 3 ráadásul nem csak kisebb elődjénél (295mm x 113mm x 72mm) széthajtott állapotban, hanem 80 grammal könnyebb is (485 helyett csak 405). Összehatva az Osmo Mobile 3 csupán 157mm x 130mm x 46mm-nyi helyet foglal el. Mindez jó hír azoknak, akik szívesen viszik magukkal okostelefon-stabilizátorukat, de nem szeretnének ezért méretes, nehéz csomagokat cipelni.

 

Ha mindez nem lenne elég, ergonomikus kialakítása miatt az új Osmo Mobile-t tartani is kényelmesebb, amit első sorban a gumírozott markolatnak köszönhetünk.

 

A stabilizátor egy új telefontartót is kapott, aminek egyrészt csak a hossztengelyét kell kalibrálni, másrészt könnyebb rajta apró korrekciókat végezni a tökételes egyensúly érdekében.

 

Habár három generációba tellett, de a DJI végre észbe kapott, és az új design már nem takarja el az okostelefonok csatlakozóit, így akár használat közben is lehet tölteni a készülékeket, vagy akár külső mikrofont is csatlakoztathatunk hozzájuk. A DJI Osmo Mobile 3 ráadásul több eszközzel is kompatibilis, mint elődje, és az okostelefont is lehet tölteni róla.

 

DJI Osmo Mobile 3 kontra DJI Osmo Mobile 2 – Tudás

Tekintve hogy egy teljesen új termékről van szó, jogos az elvárás, hogy többet kell tudnia az elődjénél – és szerencsére az Osmo Mobile 3 funkciók frontján is előbbre lépett.

Az egyik legfontosabb újítás, hogy az új stabilizátor több intelligens felvételi módot kínál, ami még több kreatív mozgásteret biztosít a felhasználóknak.

 

Megvannak persze a mára már szabványossá vált TimeLapse, MotionLapse, HyperLapse, panoráma, és lassított felvételi módok, de az Osmo Mobile 3 még ennél is többet nyújt. Például megkapta a DJI Ronin sorozat Sport módját, amiben sokkal könnyebben követi a gyorsan mozgó alanyokat. Megemlíthetnénk még a Gesture Control (Kézmozdulatos irányítás) módot is, ami észleli, ha valaki a V jelet tartja fel az ujjaival, és egy rövid visszaszámlálást követően fényképet készít róla.

 

A DJI az ActiveTrack 3.0-ás verziójával is felruházta az Osmo Mobile 3-at, ami egy lényegesen kecsesebb alanykövetést biztosít felvételek közben. Ezt a funkciót a DJI képfelismerő és deep learning algoritmusai is erősítik, amelyekkel a készülék képes intelligensen követni a kiválasztott képalanyokat.

 

Mint említettük, az Osmo Mobile 3 az előző verzióhoz hasonlóan képes lassított felvételek készítésére, azonban akár immáron 240 FPS-sel is FullHD felbontásban, a 2-es verzió 120 FPS-e helyett. A HyperLapse felvételekhez pedig nem csak a háromtengelyes gimbalt, hanem elektronikus stabilizációt is alkalmaz a készülék, ami elképesztően stabil felvételekhez vezet.

 

A DJI Mimo alkalmazás legújabb verziója további funkciókkal bővíti az Osmo Mobile 3 egyébként is gazdag arzenálját. Például 13 előre programozott mozgási sablon közül választhatsz, amelyeket az alkalmazás és a stabilizátor együttes erővel „játszanak el” anélkül, hogy neked bármit csinálnod kéne ehhez. A Mimo végül automatikusan összeállít egy kis történetet a felvételekből, amit ez után már oszthatsz is meg a nagyvilággal.

 

Az „M” gomb új funkciókat kínál a stabilizátor vázán – ilyen a Quick Roll is, ami két gyors gombnyomásra álló helyzetből fekvőbe forgatja a telefont minden egyéb felhasználói beavatkozás nélkül – ez egy óriási kényelmi előrelépés az előző verzióhoz képest.

 

Az M gomb továbbá egy új készenléti (Standby) módot is képes aktiválni, amiben akkor is tudod használni okostelefonodat, ha a stabilizátort összehajtod. A gyorsmenü szintén ezzel a gombbal érhető el, ahol könnyedén váltohathatsz a felvételi módok között, és megtekintheted felvételeidet is – mindezt anélkül, hogy hozzá kéne érned a telefonhoz.

 

A DJI Osmo Mobile 3 továbbá a Bluetooth Low Energy 5.0 szabványt is támogatja, míg az Osmo Mobile 2-t csak BLE 4.0-án keresztül lehetett összekapcsolni az okostelefonokkal.

 

Az új Osmo Mobile egyedül üzemidejében nem különbözik elődjétől, azonban 15 óra egy töltésre valószínűleg mindenkinek bőven elegendő lesz. Érdemes megjegyezni, hogy az Osmo Mobile 3-at 2,5 óráig kell tölteni, hogy 100%-ra érjen, míg az Osmo Mobile 2 esetén ez csupán 2 órát vesz igénybe. Nem nagy ár az összes többi előnyért cserébe. Természetesen az üzemidő függ attól is, hogy töltöd-e telefonodat a stabilizátorról.

 

DJI Osmo Mobile 3 kontra DJI Osmo Mobile 2 – Csomagopciók

A DJI Osmo Mobile 3 meglepő módon alapból olcsóbb árat kapott, mint elődje, amikor a boltokba került. Az Osmo Mobile 3 továbbá két különböző csomagban vásárolható meg.

 

Az alapcsomag része maga a készülék, egy csuklópánt, egy tartótáska, egy töltőkábel, és egy pár csúszásgátló tapasz.

 

Akiknek még ennél is több kell, azoknak ott a „Combo” csomag, amiben minden benne van, ami az alapcsomagban is, plusz egy Osmo Grip Tripod (markolatállvány) és egy hordtáska is.
 

címkék:
Válaszd a DJI Osmo mobile 2-t a tökéletes felvételekért

DJI Osmo Mobile 2 vásárlás azonnal raktárról, kedvező áron

44.490 Ft

A DJI új képstabilizátora a DJI Osmo mobile 2 tökéletes választás a videózás...

Megtekintés
DJI Osmo Mobile 3 stabilizátor Standard csomagban (2 év garanciával)

DJI Osmo Mobile 3 stabilizátor Standard csomagban (2 év garanciával)

35.990 Ft

RAKTÁRON! Alakítsd át a világot! Az Osmo Mobile 3 az okostelefon kamerastabilizátorok...

Megtekintés
 
 
DJI Mavic MINI 2019. október 17.

DJI Mavic Mini: új DJI üdvöske érkezik a piacra?

Habár a DJI-t mindenki első sorban a dróntechnológia úttörőjeként ismerte meg, az elmúlt években meglehetősen nagy hangsúlyt fektettek a „szárazföldi” készülékek, névlegesen az Osmo, az Osmo Mobile, és az Osmo Action fejlesztésére. Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan egy újabb légi DJI termék hírei zengik majd be a világot, ugyanis az értesülések szerint a kínai cég egy új apró méretű drónon dolgozik, amit az internet csak „Mavic Mini” néven emleget.

DJI Osmo Mobile 3 összehasonlítás: mit tud a DJI Osmo Mobile 2-höz képest? 2019. október 17.

DJI Osmo Mobile 3 vs DJI Osmo Mobile 2 – Mit kínál az...

A dróntechnológia úttörőjeként híressé vált DJI idén augusztusban mutatta be nagysikerű okostelefon-stabilizátor sorozatuk legújabb verzióját, a DJI Osmo Mobile 3-at. Amikor egy termékvonal frissül, mindig jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon megéri-e az új modellre váltania a „régi” (ez esetben az Osmo Mobile 2) tulajdonosainak, vagy hogy melyiket válassza az, aki még most készül a vásárlásra.   Nos, a DJI Osmo Mobile 3 lényegében minden tekintetben beelőzi elődjét, de aki egy...

DJI Osmo Action: a GoPro Hero méltó ellenfele? 2019. szeptember 23.

DJI Osmo Action: a GoPro Hero méltó ellenfele?

A DJI 2019-ben mutatta be a DJI Osmo Actiont, megkísérelve ezzel azt, amit előtte oly sokan – megizzasztani a piac koronázatlan királyának tekintett GoPrót. Habár nem ez az első alkalom, hogy a két tech óriás összemérte erejét, míg a 2016 októberében piacra került GoPro Karma egy látványos bukás volt az amerikai cég számára, a kínai oldal most egy igazán versenyképes játékost indított az akciókamerák mezőnyében.

Egy kutatás szerint meglepően nehéz megsebesíteni valakit egy drónnal 2019. szeptember 23.

Egy kutatás szerint meglepően nehéz megsebesíteni...

A drón technológiával kapcsolatos beszélgetések során gyakran tapasztalhatjuk, hogy az emberek nem csak magánéletüket, hanem testi épségüket is féltik kedvenc repülő szerkezeteinktől. Természetesen mi magunk is számtalan cikkünkben nyomatékosítjuk, hogy egyetlen felvételért sem éri meg veszélyeztetni mások testi épségét (nem mellesleg törvényellenes is). Azonban egy nemrégiben összegezett kutatás szerint valójában rendkívül nagy kihívás lenne komoly sérüléseket okozni valakinek egy drónnal.


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient