Összehasonlító fül

Megérkezett a legújabb széria az Osmo-k között, a DJI Osmo Mobile 3! De vajon mit tud az elődjéhez képest, mennyiben jobb az új kamerastabilizátor? Mutatjuk az összehasonlítást!


search

DJI Osmo Mobile 3 vs DJI Osmo Mobile 2 – Mit kínál az új verzió elődjéhez képest?

DJI Osmo Mobile 3 összehasonlítás: mit tud a DJI Osmo Mobile 2-höz képest?

A dróntechnológia úttörőjeként híressé vált DJI idén augusztusban mutatta be nagysikerű okostelefon-stabilizátor sorozatuk legújabb verzióját, a DJI Osmo Mobile 3-at. Amikor egy termékvonal frissül, mindig jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon megéri-e az új modellre váltania a „régi” (ez esetben az Osmo Mobile 2) tulajdonosainak, vagy hogy melyiket válassza az, aki még most készül a vásárlásra.   Nos, a DJI Osmo Mobile 3 lényegében minden tekintetben beelőzi elődjét, de aki egy részletesebb összehasonlítást szeretne, annak íme a hosszú verzió:  


DJI Osmo Mobile 3 kontra DJI Osmo Mobile 2 – Kívülről

Sok más technológiai berendezéssel ellentétben, amelyek általában szinte teljesen megkülönböztethetetlenek egymástól, az Osmo Mobile 2 és az Osmo Mobile 3 között több szembetűnő különbségre is felfigyelhetünk.

 

Ezek közül a legjelentősebb ,hogy a DJI Osmo Mobile 3 egy összehajtható designt kapott, amivel a kínai gyártó első összehajtható stabilizátora lett. Hasonlóképpen a DJI más összehajtható termékeihez (itt természetesen a Mavic drónokra gondolunk) az Osmo Mobile 3 használaton kívül kevés helyet foglal, és bárhová könnyedén magaddal viheted.

 

285mm x 125mm x 103mm-es méreteivel az Osmo Mobile 3 ráadásul nem csak kisebb elődjénél (295mm x 113mm x 72mm) széthajtott állapotban, hanem 80 grammal könnyebb is (485 helyett csak 405). Összehatva az Osmo Mobile 3 csupán 157mm x 130mm x 46mm-nyi helyet foglal el. Mindez jó hír azoknak, akik szívesen viszik magukkal okostelefon-stabilizátorukat, de nem szeretnének ezért méretes, nehéz csomagokat cipelni.

 

Ha mindez nem lenne elég, ergonomikus kialakítása miatt az új Osmo Mobile-t tartani is kényelmesebb, amit első sorban a gumírozott markolatnak köszönhetünk.

 

A stabilizátor egy új telefontartót is kapott, aminek egyrészt csak a hossztengelyét kell kalibrálni, másrészt könnyebb rajta apró korrekciókat végezni a tökételes egyensúly érdekében.

 

Habár három generációba tellett, de a DJI végre észbe kapott, és az új design már nem takarja el az okostelefonok csatlakozóit, így akár használat közben is lehet tölteni a készülékeket, vagy akár külső mikrofont is csatlakoztathatunk hozzájuk. A DJI Osmo Mobile 3 ráadásul több eszközzel is kompatibilis, mint elődje, és az okostelefont is lehet tölteni róla.

 

DJI Osmo Mobile 3 kontra DJI Osmo Mobile 2 – Tudás

Tekintve hogy egy teljesen új termékről van szó, jogos az elvárás, hogy többet kell tudnia az elődjénél – és szerencsére az Osmo Mobile 3 funkciók frontján is előbbre lépett.

Az egyik legfontosabb újítás, hogy az új stabilizátor több intelligens felvételi módot kínál, ami még több kreatív mozgásteret biztosít a felhasználóknak.

 

Megvannak persze a mára már szabványossá vált TimeLapse, MotionLapse, HyperLapse, panoráma, és lassított felvételi módok, de az Osmo Mobile 3 még ennél is többet nyújt. Például megkapta a DJI Ronin sorozat Sport módját, amiben sokkal könnyebben követi a gyorsan mozgó alanyokat. Megemlíthetnénk még a Gesture Control (Kézmozdulatos irányítás) módot is, ami észleli, ha valaki a V jelet tartja fel az ujjaival, és egy rövid visszaszámlálást követően fényképet készít róla.

 

A DJI az ActiveTrack 3.0-ás verziójával is felruházta az Osmo Mobile 3-at, ami egy lényegesen kecsesebb alanykövetést biztosít felvételek közben. Ezt a funkciót a DJI képfelismerő és deep learning algoritmusai is erősítik, amelyekkel a készülék képes intelligensen követni a kiválasztott képalanyokat.

 

Mint említettük, az Osmo Mobile 3 az előző verzióhoz hasonlóan képes lassított felvételek készítésére, azonban akár immáron 240 FPS-sel is FullHD felbontásban, a 2-es verzió 120 FPS-e helyett. A HyperLapse felvételekhez pedig nem csak a háromtengelyes gimbalt, hanem elektronikus stabilizációt is alkalmaz a készülék, ami elképesztően stabil felvételekhez vezet.

 

A DJI Mimo alkalmazás legújabb verziója további funkciókkal bővíti az Osmo Mobile 3 egyébként is gazdag arzenálját. Például 13 előre programozott mozgási sablon közül választhatsz, amelyeket az alkalmazás és a stabilizátor együttes erővel „játszanak el” anélkül, hogy neked bármit csinálnod kéne ehhez. A Mimo végül automatikusan összeállít egy kis történetet a felvételekből, amit ez után már oszthatsz is meg a nagyvilággal.

 

Az „M” gomb új funkciókat kínál a stabilizátor vázán – ilyen a Quick Roll is, ami két gyors gombnyomásra álló helyzetből fekvőbe forgatja a telefont minden egyéb felhasználói beavatkozás nélkül – ez egy óriási kényelmi előrelépés az előző verzióhoz képest.

 

Az M gomb továbbá egy új készenléti (Standby) módot is képes aktiválni, amiben akkor is tudod használni okostelefonodat, ha a stabilizátort összehajtod. A gyorsmenü szintén ezzel a gombbal érhető el, ahol könnyedén váltohathatsz a felvételi módok között, és megtekintheted felvételeidet is – mindezt anélkül, hogy hozzá kéne érned a telefonhoz.

 

A DJI Osmo Mobile 3 továbbá a Bluetooth Low Energy 5.0 szabványt is támogatja, míg az Osmo Mobile 2-t csak BLE 4.0-án keresztül lehetett összekapcsolni az okostelefonokkal.

 

Az új Osmo Mobile egyedül üzemidejében nem különbözik elődjétől, azonban 15 óra egy töltésre valószínűleg mindenkinek bőven elegendő lesz. Érdemes megjegyezni, hogy az Osmo Mobile 3-at 2,5 óráig kell tölteni, hogy 100%-ra érjen, míg az Osmo Mobile 2 esetén ez csupán 2 órát vesz igénybe. Nem nagy ár az összes többi előnyért cserébe. Természetesen az üzemidő függ attól is, hogy töltöd-e telefonodat a stabilizátorról.

 

DJI Osmo Mobile 3 kontra DJI Osmo Mobile 2 – Csomagopciók

A DJI Osmo Mobile 3 meglepő módon alapból olcsóbb árat kapott, mint elődje, amikor a boltokba került. Az Osmo Mobile 3 továbbá két különböző csomagban vásárolható meg.

 

Az alapcsomag része maga a készülék, egy csuklópánt, egy tartótáska, egy töltőkábel, és egy pár csúszásgátló tapasz.

 

Akiknek még ennél is több kell, azoknak ott a „Combo” csomag, amiben minden benne van, ami az alapcsomagban is, plusz egy Osmo Grip Tripod (markolatállvány) és egy hordtáska is.
 

címkék:
DJI Osmo Mobile 3 stabilizátor Standard csomagban (2 év garanciával)

DJI Osmo Mobile 3 stabilizátor Standard csomagban (2 év garanciával) vásárl

35.990 Ft

Alakítsd át a világot! Az Osmo Mobile 3 az okostelefon kamerastabilizátorok legújabb...

Megtekintés
 
 
Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez