Összehasonlító fül

Kihívója akadt a GoPRO méltán híres akciókameráinak a DJI Osmo Action személyében. De mit is tud pontosan ez a gép, miben különbözik a GoPRO-tól? Mutatjuk!


search

DJI Osmo Action: áttekintés, specifikáció

DJI Osmo Action akciókamera vásárlás: áttekintés, specifikáció

Kihívója akadt a GoPRO méltán híres akciókameráinak a DJI Osmo Action személyében. De mit is tud pontosan ez a gép, miben különbözik a GoPRO-tól? Mutatjuk!


Az akciókamerák piacát hosszú éveken keresztül a méltán népszerű GoPro uralta, és habár itt-ott fel-fel bukkant néhány ígéretes alternatíva (és megannyi olcsó „koppintás”), egyetlen márka sem tudta azt a minőséget és sokoldalúságot kínálni, amit az amerikai cég már rég óta biztosított az adrenalin, és a különleges, immerzív felvételek szerelmeseinek.

 

Sokáig kellett tehát várniuk azoknak, akik egy igazán méltó versenytársra vágytak a GoPro Hero szériája mellé, de 2019 tavaszán DJI jóvoltából (egy másik márka, ami nem kíván részletes bemutatást) meg is kapták azt.

 

A DJI Osmo Action akciókamera előlapi kijelzője

A DJI Osmo Action első ránézésre sokban hasonlít a nagy múltú GoPro kamerákra, azonban közelebbről megvizsgálva máris észrevehetjük rajta legszembetűnőbb újítását: az előlapi képernyőt, ami egészen más célt szolgál, mint a Hero modellek kijelzője. A DJI Osmo Action 1,4”-os előlapi képernyője a videókompozíciót hivatott megkönnyíteni – segítségével a felhasználó folyamatosan láthatja, amit a kamera is rögzít, biztosítva ezzel, hogy mindig az legyen a képben, amit mi szeretnénk.

 

A DJI készüléke természetesen egy „rendes” hátsó (2,2”-os) képernyőt is kapott, ami a videók részletesebb visszanézésére is alkalmas.

 

 

Kattints a képre a DJI Osmo Action kamera vásárlásáért! 

 

A DJI Osmo Action váza, gombok és funkciók

Az Osmo Action vázán három fizikai gomb helyezkedik el (a GoPro által kínált 2 helyett), amelyek kifejezetten egyszerűvé teszik a menü navigációját és az általános kezelést – ezek fontos szempontok minden akciókamera számára, hiszen a felvételekre gyakran egy pillanat alatt kész kell legyünk, nehogy lemaradjunk róluk.

 

A DJI Osmo Action akciókamera teljesítménye

A DJI kínálata nem minden tekintetben előzi le legutóbbi GoPro Hero modellt – az amerikai cég többéves tapasztalata több helyen is érezhető, ha az ember egymás mellett használja a két kamerát. Videóminőség terén hasonló teljesítményt kapunk mindkét oldalról, ámbár a GoPro még mindig jobb HDR funkciókkal rendelkezik (a DJI hajlamos sötétebbre venni az árnyékos részeket). Természetesen 4K-ban is rögzíthetünk HDR videót a DJI készülékével, azonban csak 30 FPS mellett (HDR nélkül ez 60 FPS is lehet), és a magasabb dinamikáért a készülék RockSteady stabilizációs képességét is fel kell áldoznunk.

 

A GoPro tehát valamivel jobb videóminőséget kínál, illetve egy óriási látószögű SuperVeiw funkciót is. A DJI persze nem ül tétlenül, és nem egy firmware frissítést is kiadott már az Osmo Actionhöz, hogy versenyképesebbé tegye készülékét.

 

Akik igazán stabil felvételekre vágynak, azok rossz helyen keresgélnek az akciókamerák között. Mechanikus gimbaljának köszönhetően a DJI Osmo Pocket sokkal simább videófelvételeket kínál, és a forgatható kamera sem elhanyagolandó szempont. Persze ha inkább a hordozhatóság, a rögzíthetőség, és a tűrőképesség a szempont, akkor az Osmo Action egy lényegesen csábítóbb ajánlat, mint a Pocket, ráadásul a RockSteady stabilizáció sem utolsó benne.

 

Szóval kinek ajánljuk a DJI Osmo Actiont?

A DJI Osmo Action a megfelelő választás azoknak, akik számára fontos az egyszerű kezelhetőség, gyakran készítenek selfie videókat, és nem szeretnek sok időt pazarolni a menük navigálására. A készülék videóminősége és stabilizátora csupán enyhén marad el a továbbra is vezető GoPro mögött.
 

címkék:
 
 
 
Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez