Kihívója akadt a GoPRO méltán híres akciókameráinak a DJI Osmo Action személyében. De mit is tud pontosan ez a gép, miben különbözik a GoPRO-tól? Mutatjuk!


ESC
search

DJI Osmo Action: áttekintés, specifikáció

DJI Osmo Action akciókamera vásárlás: áttekintés, specifikáció

Kihívója akadt a GoPRO méltán híres akciókameráinak a DJI Osmo Action személyében. De mit is tud pontosan ez a gép, miben különbözik a GoPRO-tól? Mutatjuk!


Az akciókamerák piacát hosszú éveken keresztül a méltán népszerű GoPro uralta, és habár itt-ott fel-fel bukkant néhány ígéretes alternatíva (és megannyi olcsó „koppintás”), egyetlen márka sem tudta azt a minőséget és sokoldalúságot kínálni, amit az amerikai cég már rég óta biztosított az adrenalin, és a különleges, immerzív felvételek szerelmeseinek.

 

Sokáig kellett tehát várniuk azoknak, akik egy igazán méltó versenytársra vágytak a GoPro Hero szériája mellé, de 2019 tavaszán DJI jóvoltából (egy másik márka, ami nem kíván részletes bemutatást) meg is kapták azt.

 

A DJI Osmo Action akciókamera előlapi kijelzője

A DJI Osmo Action első ránézésre sokban hasonlít a nagy múltú GoPro kamerákra, azonban közelebbről megvizsgálva máris észrevehetjük rajta legszembetűnőbb újítását: az előlapi képernyőt, ami egészen más célt szolgál, mint a Hero modellek kijelzője. A DJI Osmo Action 1,4”-os előlapi képernyője a videókompozíciót hivatott megkönnyíteni – segítségével a felhasználó folyamatosan láthatja, amit a kamera is rögzít, biztosítva ezzel, hogy mindig az legyen a képben, amit mi szeretnénk.

 

A DJI készüléke természetesen egy „rendes” hátsó (2,2”-os) képernyőt is kapott, ami a videók részletesebb visszanézésére is alkalmas.

 

 

Kattints a képre a DJI Osmo Action kamera vásárlásáért! 

 

A DJI Osmo Action váza, gombok és funkciók

Az Osmo Action vázán három fizikai gomb helyezkedik el (a GoPro által kínált 2 helyett), amelyek kifejezetten egyszerűvé teszik a menü navigációját és az általános kezelést – ezek fontos szempontok minden akciókamera számára, hiszen a felvételekre gyakran egy pillanat alatt kész kell legyünk, nehogy lemaradjunk róluk.

 

A DJI Osmo Action akciókamera teljesítménye

A DJI kínálata nem minden tekintetben előzi le legutóbbi GoPro Hero modellt – az amerikai cég többéves tapasztalata több helyen is érezhető, ha az ember egymás mellett használja a két kamerát. Videóminőség terén hasonló teljesítményt kapunk mindkét oldalról, ámbár a GoPro még mindig jobb HDR funkciókkal rendelkezik (a DJI hajlamos sötétebbre venni az árnyékos részeket). Természetesen 4K-ban is rögzíthetünk HDR videót a DJI készülékével, azonban csak 30 FPS mellett (HDR nélkül ez 60 FPS is lehet), és a magasabb dinamikáért a készülék RockSteady stabilizációs képességét is fel kell áldoznunk.

 

A GoPro tehát valamivel jobb videóminőséget kínál, illetve egy óriási látószögű SuperVeiw funkciót is. A DJI persze nem ül tétlenül, és nem egy firmware frissítést is kiadott már az Osmo Actionhöz, hogy versenyképesebbé tegye készülékét.

 

Akik igazán stabil felvételekre vágynak, azok rossz helyen keresgélnek az akciókamerák között. Mechanikus gimbaljának köszönhetően a DJI Osmo Pocket sokkal simább videófelvételeket kínál, és a forgatható kamera sem elhanyagolandó szempont. Persze ha inkább a hordozhatóság, a rögzíthetőség, és a tűrőképesség a szempont, akkor az Osmo Action egy lényegesen csábítóbb ajánlat, mint a Pocket, ráadásul a RockSteady stabilizáció sem utolsó benne.

 

Szóval kinek ajánljuk a DJI Osmo Actiont?

A DJI Osmo Action a megfelelő választás azoknak, akik számára fontos az egyszerű kezelhetőség, gyakran készítenek selfie videókat, és nem szeretnek sok időt pazarolni a menük navigálására. A készülék videóminősége és stabilizátora csupán enyhén marad el a továbbra is vezető GoPro mögött.
 

címkék:
 
 
 
DJI Mavic 2 PRO drón vásárlás 2019. augusztus 30.

DJI Mavic 2 PRO drón vásárlás: csak profiknak!

A Mavic 2 Pro talán a legjobb példa arra, hogy miért a DJI-t tartják a világ vezető dróngyártójának. Az új modell egy remek minőségű kamerát kínál, természetesen a Mavic szériától megszokott kompaktsággal ötvözve. Az új gyártmánnyal a DJI olyat alkotott, amit néhány évvel ezelőtt még teljesen lehetetlennek hittünk: A Mavic 2 Pro egy 20 megapixeles, 1” szenzorral felszerelt Hasselblad kamerát kapott.

DJI Osmo Action akciókamera vásárlás: áttekintés, specifikáció 2019. augusztus 14.

DJI Osmo Action: áttekintés, specifikáció

Kihívója akadt a GoPRO méltán híres akciókameráinak a DJI Osmo Action személyében. De mit is tud pontosan ez a gép, miben különbözik a GoPRO-tól? Mutatjuk!

10 drónkiegészítő, amire minden Mavic 2 pilótának szüksége van 2019. augusztus 07.

10 drónkiegészítő, amire minden Mavic 2 pilótának...

Ha DJI Mavic 2 drónnal repülsz, ezeket a kiegészítőket mindenképp érdemes megismerned - beszerezned! Tapasztalataink alapján egy ilyen szettek már bárhova elindulhatsz, a végeredmény csodás lesz.

Drón kamerák áttekintése: ezeket az értékeket érdemes ismerned kamerás drón vásárlása esetén! 2019. augusztus 07.

Minden, amit egy drón kameráiról tudni érdemes

Kétség sem férhet hozzá, hogy a drónozás során a legtöbb felhasználó elsődleges célja a lélegzetelállító légifelvételek készítése. Éppen ezért, a vásárlás során az egyéb paraméterek mellett a kamera specifikációját is érdemes tüzetesen átvizsgálni, hogy a vásárolt gép valóban tudja azt, amire hivatott! Segítünk egy kicsit eligazodni a drón kamerák világában, íme minden, amit tudnod érdemes a kamerás drónokról vásárlás előtt. 


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient