Összehasonlító fül

Kihívója akadt a GoPRO méltán híres akciókameráinak a DJI Osmo Action személyében. De mit is tud pontosan ez a gép, miben különbözik a GoPRO-tól? Mutatjuk!


ESC
search

DJI Osmo Action: áttekintés, specifikáció

DJI Osmo Action akciókamera vásárlás: áttekintés, specifikáció

Kihívója akadt a GoPRO méltán híres akciókameráinak a DJI Osmo Action személyében. De mit is tud pontosan ez a gép, miben különbözik a GoPRO-tól? Mutatjuk!


Az akciókamerák piacát hosszú éveken keresztül a méltán népszerű GoPro uralta, és habár itt-ott fel-fel bukkant néhány ígéretes alternatíva (és megannyi olcsó „koppintás”), egyetlen márka sem tudta azt a minőséget és sokoldalúságot kínálni, amit az amerikai cég már rég óta biztosított az adrenalin, és a különleges, immerzív felvételek szerelmeseinek.

 

Sokáig kellett tehát várniuk azoknak, akik egy igazán méltó versenytársra vágytak a GoPro Hero szériája mellé, de 2019 tavaszán DJI jóvoltából (egy másik márka, ami nem kíván részletes bemutatást) meg is kapták azt.

 

A DJI Osmo Action akciókamera előlapi kijelzője

A DJI Osmo Action első ránézésre sokban hasonlít a nagy múltú GoPro kamerákra, azonban közelebbről megvizsgálva máris észrevehetjük rajta legszembetűnőbb újítását: az előlapi képernyőt, ami egészen más célt szolgál, mint a Hero modellek kijelzője. A DJI Osmo Action 1,4”-os előlapi képernyője a videókompozíciót hivatott megkönnyíteni – segítségével a felhasználó folyamatosan láthatja, amit a kamera is rögzít, biztosítva ezzel, hogy mindig az legyen a képben, amit mi szeretnénk.

 

A DJI készüléke természetesen egy „rendes” hátsó (2,2”-os) képernyőt is kapott, ami a videók részletesebb visszanézésére is alkalmas.

 

 

Kattints a képre a DJI Osmo Action kamera vásárlásáért! 

 

A DJI Osmo Action váza, gombok és funkciók

Az Osmo Action vázán három fizikai gomb helyezkedik el (a GoPro által kínált 2 helyett), amelyek kifejezetten egyszerűvé teszik a menü navigációját és az általános kezelést – ezek fontos szempontok minden akciókamera számára, hiszen a felvételekre gyakran egy pillanat alatt kész kell legyünk, nehogy lemaradjunk róluk.

 

A DJI Osmo Action akciókamera teljesítménye

A DJI kínálata nem minden tekintetben előzi le legutóbbi GoPro Hero modellt – az amerikai cég többéves tapasztalata több helyen is érezhető, ha az ember egymás mellett használja a két kamerát. Videóminőség terén hasonló teljesítményt kapunk mindkét oldalról, ámbár a GoPro még mindig jobb HDR funkciókkal rendelkezik (a DJI hajlamos sötétebbre venni az árnyékos részeket). Természetesen 4K-ban is rögzíthetünk HDR videót a DJI készülékével, azonban csak 30 FPS mellett (HDR nélkül ez 60 FPS is lehet), és a magasabb dinamikáért a készülék RockSteady stabilizációs képességét is fel kell áldoznunk.

 

A GoPro tehát valamivel jobb videóminőséget kínál, illetve egy óriási látószögű SuperVeiw funkciót is. A DJI persze nem ül tétlenül, és nem egy firmware frissítést is kiadott már az Osmo Actionhöz, hogy versenyképesebbé tegye készülékét.

 

Akik igazán stabil felvételekre vágynak, azok rossz helyen keresgélnek az akciókamerák között. Mechanikus gimbaljának köszönhetően a DJI Osmo Pocket sokkal simább videófelvételeket kínál, és a forgatható kamera sem elhanyagolandó szempont. Persze ha inkább a hordozhatóság, a rögzíthetőség, és a tűrőképesség a szempont, akkor az Osmo Action egy lényegesen csábítóbb ajánlat, mint a Pocket, ráadásul a RockSteady stabilizáció sem utolsó benne.

 

Szóval kinek ajánljuk a DJI Osmo Actiont?

A DJI Osmo Action a megfelelő választás azoknak, akik számára fontos az egyszerű kezelhetőség, gyakran készítenek selfie videókat, és nem szeretnek sok időt pazarolni a menük navigálására. A készülék videóminősége és stabilizátora csupán enyhén marad el a továbbra is vezető GoPro mögött.
 

címkék:
 
 
 
DJI Mavic MINI 2019. október 17.

DJI Mavic Mini: új DJI üdvöske érkezik a piacra?

Habár a DJI-t mindenki első sorban a dróntechnológia úttörőjeként ismerte meg, az elmúlt években meglehetősen nagy hangsúlyt fektettek a „szárazföldi” készülékek, névlegesen az Osmo, az Osmo Mobile, és az Osmo Action fejlesztésére. Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan egy újabb légi DJI termék hírei zengik majd be a világot, ugyanis az értesülések szerint a kínai cég egy új apró méretű drónon dolgozik, amit az internet csak „Mavic Mini” néven emleget.

DJI Osmo Mobile 3 összehasonlítás: mit tud a DJI Osmo Mobile 2-höz képest? 2019. október 17.

DJI Osmo Mobile 3 vs DJI Osmo Mobile 2 – Mit kínál az...

A dróntechnológia úttörőjeként híressé vált DJI idén augusztusban mutatta be nagysikerű okostelefon-stabilizátor sorozatuk legújabb verzióját, a DJI Osmo Mobile 3-at. Amikor egy termékvonal frissül, mindig jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon megéri-e az új modellre váltania a „régi” (ez esetben az Osmo Mobile 2) tulajdonosainak, vagy hogy melyiket válassza az, aki még most készül a vásárlásra.   Nos, a DJI Osmo Mobile 3 lényegében minden tekintetben beelőzi elődjét, de aki egy...

DJI Osmo Action: a GoPro Hero méltó ellenfele? 2019. szeptember 23.

DJI Osmo Action: a GoPro Hero méltó ellenfele?

A DJI 2019-ben mutatta be a DJI Osmo Actiont, megkísérelve ezzel azt, amit előtte oly sokan – megizzasztani a piac koronázatlan királyának tekintett GoPrót. Habár nem ez az első alkalom, hogy a két tech óriás összemérte erejét, míg a 2016 októberében piacra került GoPro Karma egy látványos bukás volt az amerikai cég számára, a kínai oldal most egy igazán versenyképes játékost indított az akciókamerák mezőnyében.

Egy kutatás szerint meglepően nehéz megsebesíteni valakit egy drónnal 2019. szeptember 23.

Egy kutatás szerint meglepően nehéz megsebesíteni...

A drón technológiával kapcsolatos beszélgetések során gyakran tapasztalhatjuk, hogy az emberek nem csak magánéletüket, hanem testi épségüket is féltik kedvenc repülő szerkezeteinktől. Természetesen mi magunk is számtalan cikkünkben nyomatékosítjuk, hogy egyetlen felvételért sem éri meg veszélyeztetni mások testi épségét (nem mellesleg törvényellenes is). Azonban egy nemrégiben összegezett kutatás szerint valójában rendkívül nagy kihívás lenne komoly sérüléseket okozni valakinek egy drónnal.


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient