Összehasonlító fül

Új információk csöpögnek a DJI háza tájáról: készülhetünk a DJI Mavic MINI megjelenésére? Az elképzelések alapján a Mavic Air-t,vagy a Sparkot válthatja le az új drón.


ESC
search

DJI Mavic Mini: új DJI üdvöske érkezik a piacra?

DJI Mavic MINI

Habár a DJI-t mindenki első sorban a dróntechnológia úttörőjeként ismerte meg, az elmúlt években meglehetősen nagy hangsúlyt fektettek a „szárazföldi” készülékek, névlegesen az Osmo, az Osmo Mobile, és az Osmo Action fejlesztésére. Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan egy újabb légi DJI termék hírei zengik majd be a világot, ugyanis az értesülések szerint a kínai cég egy új apró méretű drónon dolgozik, amit az internet csak „Mavic Mini” néven emleget.


A DJI Mavic sorozatának már jó néhány tagja van – ezeket tartják a cég középkategóriás készülékeinek, amelyek valahol a Spark és a Phantomok között helyezkednek el. A kiszivárogtatott, feltételezett információk alapján a DJI Mavic Mini a Mavic Airt vagy a Sparkot váltja majd le a piacon a kínai gyártó új belépő kategóriás, megfizethetőbb drónjaként.

 

UPDATE: A Mavic Mini megérkezett webáruházunkba! 

Kedves Olvasó! Az alábbi cikkünk archiv tartalom, amely a DJI Mavic Mini drón megjelenése előtt készült. Jelenleg a drón már megérkezett webáruházunkba, ahonnan azonnal, raktárról rendelheted meg, ingyenes szállítással. Kattints az alábbi képre a termékért! 

 

DJI Mavic Mini drón vásárlás

 

Mikor jön a DJI Mavic Mini?

A DJI Mavic Miniről kiszivárogtatott adatok egy OsitaLV  nevű Twitter felhasználótól érkeztek, már korábban is megbízható forrásnak bizonyult ilyen téren. OsitaLV szerint a Mavic Mini ára 399 dollárra becsülhető, ami így olcsóbb lenne, mint a jelenleg belépő kategóriát képviselő DJI Spark.

 

Arról viszont, hogy mikor érkezik a DJI Mavic Mini, még szóbeszéd sincs. Voltak, akik az augusztus 13-i DJI rendezvényre számítottak, de, mint utólag már tudjuk, az a DJI Osmo Action 3 bejelentéséről szólt.

 

A DJI továbbá nemrégiben bejelentette, hogy a légijármű-észlelő rendszere (ami az AirSense nevet viseli) „minden 250 gramm feletti DJI drónba” belekerül majd 2020 január 1-től, így elképzelhető, hogy a Mavic Minit sem láthatjuk majd egészen a következő esztendőig.

 

A DJI Mavic Mini kialakítása

Az eddig kiszivárogtatott képek szintén a már emlegetett (és általában megbízható) Twitter felhasználótól érkeztek, és egy vázlatszerű, valószínűleg 3D nyomtatással készült makettet ábrázolnak a DJI Mavic Miniről. A képek alapján az új drón (ha tényleg ilyen, vagy legalább hasonló lesz) a DJI Mavic 2 Pro összecsukható kialakításával érkezik majd.

 

Fontos tehát megjegyezni, hogy a képek nem egy végleges, kész terméket, hanem egy 3D-s nyomtatással legyártott vázlatos látványtervet ábrázolhatnak. Másképpen megfogalmazva: valószínűleg valahogy így néz majd ki az új DJI Mavic Mini.

 

A DJI Mavic Mini technikai specifikációi

A DRoneDJ szerint a Mavic Mininek egy 4K-s kamerája lesz. Nem kizárt, hogy ugyan az, ami az Osmo Pocket felvételeiért is felelős, a szóbeszéd szerint ugyanis egy 12 megapixeles, 1/2,3”-os CMOS szenzor kerül majd bele.

 

Ha tényleg az Osmo Pocket kameráját kapja a Mavic Mini, akkor 80°-os látószöge lesz, f/2.0-ás fényáteresztéssel, és 60 FPS-es 4K videóval, 100 Mbps tömörítéssel. Természetesen mindez csak szóbeszéd, de jó esély van rá.

 

A képek alapján a Mavic Minibe csak két akadályérzékelő szenzor kerül majd (egy előlre, és egy alulra), de természetesen ez még változhat a végleges verzióban.

 

OsitaLV szerint a Mavic Mini kibővített Wi-Fi kapcsolatra lesz majd képes, mint a Spark, ami csak 500 méteres hatótávot kínált. A Mini valószínűleg a Mavic Airéhez hasonló Wi-Fi tulajdonságokat fog kapni, ami 2 kilométeres hatótávot jelentene, valós idejű HD élő videókép közvetítésével.
 

címkék:
 
 
DJI Mavic MINI 2019. október 17.

DJI Mavic Mini: új DJI üdvöske érkezik a piacra?

Habár a DJI-t mindenki első sorban a dróntechnológia úttörőjeként ismerte meg, az elmúlt években meglehetősen nagy hangsúlyt fektettek a „szárazföldi” készülékek, névlegesen az Osmo, az Osmo Mobile, és az Osmo Action fejlesztésére. Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan egy újabb légi DJI termék hírei zengik majd be a világot, ugyanis az értesülések szerint a kínai cég egy új apró méretű drónon dolgozik, amit az internet csak „Mavic Mini” néven emleget.

DJI Osmo Mobile 3 összehasonlítás: mit tud a DJI Osmo Mobile 2-höz képest? 2019. október 17.

DJI Osmo Mobile 3 vs DJI Osmo Mobile 2 – Mit kínál az...

A dróntechnológia úttörőjeként híressé vált DJI idén augusztusban mutatta be nagysikerű okostelefon-stabilizátor sorozatuk legújabb verzióját, a DJI Osmo Mobile 3-at. Amikor egy termékvonal frissül, mindig jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon megéri-e az új modellre váltania a „régi” (ez esetben az Osmo Mobile 2) tulajdonosainak, vagy hogy melyiket válassza az, aki még most készül a vásárlásra.   Nos, a DJI Osmo Mobile 3 lényegében minden tekintetben beelőzi elődjét, de aki egy...

DJI Osmo Action: a GoPro Hero méltó ellenfele? 2019. szeptember 23.

DJI Osmo Action: a GoPro Hero méltó ellenfele?

A DJI 2019-ben mutatta be a DJI Osmo Actiont, megkísérelve ezzel azt, amit előtte oly sokan – megizzasztani a piac koronázatlan királyának tekintett GoPrót. Habár nem ez az első alkalom, hogy a két tech óriás összemérte erejét, míg a 2016 októberében piacra került GoPro Karma egy látványos bukás volt az amerikai cég számára, a kínai oldal most egy igazán versenyképes játékost indított az akciókamerák mezőnyében.

Egy kutatás szerint meglepően nehéz megsebesíteni valakit egy drónnal 2019. szeptember 23.

Egy kutatás szerint meglepően nehéz megsebesíteni...

A drón technológiával kapcsolatos beszélgetések során gyakran tapasztalhatjuk, hogy az emberek nem csak magánéletüket, hanem testi épségüket is féltik kedvenc repülő szerkezeteinktől. Természetesen mi magunk is számtalan cikkünkben nyomatékosítjuk, hogy egyetlen felvételért sem éri meg veszélyeztetni mások testi épségét (nem mellesleg törvényellenes is). Azonban egy nemrégiben összegezett kutatás szerint valójában rendkívül nagy kihívás lenne komoly sérüléseket okozni valakinek egy drónnal.


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient