Összehasonlító fül

Új információk csöpögnek a DJI háza tájáról: készülhetünk a DJI Mavic MINI megjelenésére? Az elképzelések alapján a Mavic Air-t,vagy a Sparkot válthatja le az új drón.


ESC
search

DJI Mavic Mini: új DJI üdvöske érkezik a piacra?

DJI Mavic MINI

Habár a DJI-t mindenki első sorban a dróntechnológia úttörőjeként ismerte meg, az elmúlt években meglehetősen nagy hangsúlyt fektettek a „szárazföldi” készülékek, névlegesen az Osmo, az Osmo Mobile, és az Osmo Action fejlesztésére. Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan egy újabb légi DJI termék hírei zengik majd be a világot, ugyanis az értesülések szerint a kínai cég egy új apró méretű drónon dolgozik, amit az internet csak „Mavic Mini” néven emleget.


A DJI Mavic sorozatának már jó néhány tagja van – ezeket tartják a cég középkategóriás készülékeinek, amelyek valahol a Spark és a Phantomok között helyezkednek el. A kiszivárogtatott, feltételezett információk alapján a DJI Mavic Mini a Mavic Airt vagy a Sparkot váltja majd le a piacon a kínai gyártó új belépő kategóriás, megfizethetőbb drónjaként.

 

UPDATE: A Mavic Mini megérkezett webáruházunkba! 

Kedves Olvasó! Az alábbi cikkünk archiv tartalom, amely a DJI Mavic Mini drón megjelenése előtt készült. Jelenleg a drón már megérkezett webáruházunkba, ahonnan azonnal, raktárról rendelheted meg, ingyenes szállítással. Kattints az alábbi képre a termékért! 

 

DJI Mavic Mini drón vásárlás

 

Mikor jön a DJI Mavic Mini?

A DJI Mavic Miniről kiszivárogtatott adatok egy OsitaLV  nevű Twitter felhasználótól érkeztek, már korábban is megbízható forrásnak bizonyult ilyen téren. OsitaLV szerint a Mavic Mini ára 399 dollárra becsülhető, ami így olcsóbb lenne, mint a jelenleg belépő kategóriát képviselő DJI Spark.

 

Arról viszont, hogy mikor érkezik a DJI Mavic Mini, még szóbeszéd sincs. Voltak, akik az augusztus 13-i DJI rendezvényre számítottak, de, mint utólag már tudjuk, az a DJI Osmo Action 3 bejelentéséről szólt.

 

A DJI továbbá nemrégiben bejelentette, hogy a légijármű-észlelő rendszere (ami az AirSense nevet viseli) „minden 250 gramm feletti DJI drónba” belekerül majd 2020 január 1-től, így elképzelhető, hogy a Mavic Minit sem láthatjuk majd egészen a következő esztendőig.

 

A DJI Mavic Mini kialakítása

Az eddig kiszivárogtatott képek szintén a már emlegetett (és általában megbízható) Twitter felhasználótól érkeztek, és egy vázlatszerű, valószínűleg 3D nyomtatással készült makettet ábrázolnak a DJI Mavic Miniről. A képek alapján az új drón (ha tényleg ilyen, vagy legalább hasonló lesz) a DJI Mavic 2 Pro összecsukható kialakításával érkezik majd.

 

Fontos tehát megjegyezni, hogy a képek nem egy végleges, kész terméket, hanem egy 3D-s nyomtatással legyártott vázlatos látványtervet ábrázolhatnak. Másképpen megfogalmazva: valószínűleg valahogy így néz majd ki az új DJI Mavic Mini.

 

A DJI Mavic Mini technikai specifikációi

A DRoneDJ szerint a Mavic Mininek egy 4K-s kamerája lesz. Nem kizárt, hogy ugyan az, ami az Osmo Pocket felvételeiért is felelős, a szóbeszéd szerint ugyanis egy 12 megapixeles, 1/2,3”-os CMOS szenzor kerül majd bele.

 

Ha tényleg az Osmo Pocket kameráját kapja a Mavic Mini, akkor 80°-os látószöge lesz, f/2.0-ás fényáteresztéssel, és 60 FPS-es 4K videóval, 100 Mbps tömörítéssel. Természetesen mindez csak szóbeszéd, de jó esély van rá.

 

A képek alapján a Mavic Minibe csak két akadályérzékelő szenzor kerül majd (egy előlre, és egy alulra), de természetesen ez még változhat a végleges verzióban.

 

OsitaLV szerint a Mavic Mini kibővített Wi-Fi kapcsolatra lesz majd képes, mint a Spark, ami csak 500 méteres hatótávot kínált. A Mini valószínűleg a Mavic Airéhez hasonló Wi-Fi tulajdonságokat fog kapni, ami 2 kilométeres hatótávot jelentene, valós idejű HD élő videókép közvetítésével.
 

címkék:
 
 
Drón filterek, szűrők 2020. január 08.

ND, UV, Polár – Minden, amit a drónkamerák szűrőiről...

A legszebb felvételeket szeretnéd elkészíteni? A drónkamera szűrők és filterek a legjobb barátaid lesznek! Csak győzz választani... de segítünk! Mutatjuk, mit kell tudnod a  drón filterekről!

Mavic Mini repülési távolság teszt 2019. december 27.

Mavic Mini repülési távolság teszt

Sokan kérdezik tőlünk, hogy mennyire használható a Mavic Mini, mennyit tud elmenni, mennyi a repülési távolsága? Wifis technológiájának köszönhetően vegyes információk keringenek a Neten. Láttunk magunk is videókat, olvastunk cikkeket, ahol több kilométert elment egy-egy Mavic Mini, de olyat is, amiben pár száz méter után szakadt a jel. De az ember legjobban csak a saját szemének hisz, így leteszteltük.   

Vásárolj nálunk min. 150 000 Ft értékben, és RELAX élménnyel ajándékozunk meg! 2019. december 20.

Vásárolj nálunk min. 150 000 Ft értékben, és RELAX...

Vedd meg új drónod, kiegészítőid nálunk most, és kezdd az új évet egy kiadós wellness-ezéssel! Kérd a vásárlás során a megjegyzés rovatban wellness ajándékutalványod! 

DJI Osmo Mobile 3 áttekintés 2019. december 18.

DJI Osmo Mobile 3: mit tud az új Osmo?

Ahogy teltek és múltak az évek, az okostelefonokba szerelt kamerák egyre jobb minőségű felvételeket kezdtek el kínálni. Egy jó ideje már szabvány a 4K felbontás a magas másodpercenkénti képkocka-szám, ráadásul a nagy dinamikatartomány is kezd elterjedni. A probléma csak az, hogy mindezt teljesen aláaknázzák a remegő, össze-vissza ugráló felvételek. Tény, hogy néhány okostelefon rendelkezik némi stabilizálással, de ez gyakran csak megpróbálja elfedni a hibákat, minthogy megelőzné őket. Itt lép a képbe...


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2020 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient