Összehasonlító fül

Új információk csöpögnek a DJI háza tájáról: készülhetünk a DJI Mavic MINI megjelenésére? Az elképzelések alapján a Mavic Air-t,vagy a Sparkot válthatja le az új drón.


ESC
search

DJI Mavic Mini: új DJI üdvöske érkezik a piacra?

DJI Mavic MINI

Habár a DJI-t mindenki első sorban a dróntechnológia úttörőjeként ismerte meg, az elmúlt években meglehetősen nagy hangsúlyt fektettek a „szárazföldi” készülékek, névlegesen az Osmo, az Osmo Mobile, és az Osmo Action fejlesztésére. Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan egy újabb légi DJI termék hírei zengik majd be a világot, ugyanis az értesülések szerint a kínai cég egy új apró méretű drónon dolgozik, amit az internet csak „Mavic Mini” néven emleget.


A DJI Mavic sorozatának már jó néhány tagja van – ezeket tartják a cég középkategóriás készülékeinek, amelyek valahol a Spark és a Phantomok között helyezkednek el. A kiszivárogtatott, feltételezett információk alapján a DJI Mavic Mini a Mavic Airt vagy a Sparkot váltja majd le a piacon a kínai gyártó új belépő kategóriás, megfizethetőbb drónjaként.

 

UPDATE: A Mavic Mini megérkezett webáruházunkba! 

Kedves Olvasó! Az alábbi cikkünk archiv tartalom, amely a DJI Mavic Mini drón megjelenése előtt készült. Jelenleg a drón már megérkezett webáruházunkba, ahonnan azonnal, raktárról rendelheted meg, ingyenes szállítással. Kattints az alábbi képre a termékért! 

 

DJI Mavic Mini drón vásárlás

 

Mikor jön a DJI Mavic Mini?

A DJI Mavic Miniről kiszivárogtatott adatok egy OsitaLV  nevű Twitter felhasználótól érkeztek, már korábban is megbízható forrásnak bizonyult ilyen téren. OsitaLV szerint a Mavic Mini ára 399 dollárra becsülhető, ami így olcsóbb lenne, mint a jelenleg belépő kategóriát képviselő DJI Spark.

 

Arról viszont, hogy mikor érkezik a DJI Mavic Mini, még szóbeszéd sincs. Voltak, akik az augusztus 13-i DJI rendezvényre számítottak, de, mint utólag már tudjuk, az a DJI Osmo Action 3 bejelentéséről szólt.

 

A DJI továbbá nemrégiben bejelentette, hogy a légijármű-észlelő rendszere (ami az AirSense nevet viseli) „minden 250 gramm feletti DJI drónba” belekerül majd 2020 január 1-től, így elképzelhető, hogy a Mavic Minit sem láthatjuk majd egészen a következő esztendőig.

 

A DJI Mavic Mini kialakítása

Az eddig kiszivárogtatott képek szintén a már emlegetett (és általában megbízható) Twitter felhasználótól érkeztek, és egy vázlatszerű, valószínűleg 3D nyomtatással készült makettet ábrázolnak a DJI Mavic Miniről. A képek alapján az új drón (ha tényleg ilyen, vagy legalább hasonló lesz) a DJI Mavic 2 Pro összecsukható kialakításával érkezik majd.

 

Fontos tehát megjegyezni, hogy a képek nem egy végleges, kész terméket, hanem egy 3D-s nyomtatással legyártott vázlatos látványtervet ábrázolhatnak. Másképpen megfogalmazva: valószínűleg valahogy így néz majd ki az új DJI Mavic Mini.

 

A DJI Mavic Mini technikai specifikációi

A DRoneDJ szerint a Mavic Mininek egy 4K-s kamerája lesz. Nem kizárt, hogy ugyan az, ami az Osmo Pocket felvételeiért is felelős, a szóbeszéd szerint ugyanis egy 12 megapixeles, 1/2,3”-os CMOS szenzor kerül majd bele.

 

Ha tényleg az Osmo Pocket kameráját kapja a Mavic Mini, akkor 80°-os látószöge lesz, f/2.0-ás fényáteresztéssel, és 60 FPS-es 4K videóval, 100 Mbps tömörítéssel. Természetesen mindez csak szóbeszéd, de jó esély van rá.

 

A képek alapján a Mavic Minibe csak két akadályérzékelő szenzor kerül majd (egy előlre, és egy alulra), de természetesen ez még változhat a végleges verzióban.

 

OsitaLV szerint a Mavic Mini kibővített Wi-Fi kapcsolatra lesz majd képes, mint a Spark, ami csak 500 méteres hatótávot kínált. A Mini valószínűleg a Mavic Airéhez hasonló Wi-Fi tulajdonságokat fog kapni, ami 2 kilométeres hatótávot jelentene, valós idejű HD élő videókép közvetítésével.
 

címkék:
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez