Összehasonlító fül

Ismerjétek meg a legújabb DJI drónokat, melyek elképesztő új funkciókat kaptak. A DJI Mavic 2 Pro drón a profiknak kedvez, új Hasselblad kamerájával, amivel még színesebb, és még élesebb felvételeket készíthetsz akár rossz fényviszonyok mellett is! Szerezd be a legújabb drónokat a DroneXpert kínálatából!


search

DJI Mavic 2 Pro drón és a Mavic 2 Zoom összehasonlítása

DJI Mavic 2 Pro drón a jövő profi szintű drónja

Augusztus végén végre megérkezett a DJI nagy bejelentése. Az új Mavic 2 sorozat két változatban készült: a DJI Mavic 2 Pro drón és a Mavic 2 Zoom, és a maguk nemében mind a két drón zseniális. Nem könnyű azonban eldönteni funkcióját tekintve melyik a jobb drón, és melyik lehet a tökéletes választás számunkra. Összehasonlítottuk a DJI jelenlegi két leghíresebb drónját, hogy megkönnyítsük a választást. Most kiderül hogy a DJI Mavic 2 Pro drón vagy a DJI Mavic 2 Zoom e a jobb választás számodra!


DJI Mavic 2 Pro drón és a Mavic 2 Zoom - Hasonlóságok


Már a legelején tisztáznunk kell, hogy sok funkciójukban a két drón a DJI Mavic 2 Pro drón és a Mavic 2 Zoom teljesen megegyezik, ilyen például a repülés teljesítménye. A maximális sebesség 72 km/h, és akár 31 percig repülhetnek egyetlen akkumulátorral, ami egészen új lehetőségek világát nyithatja meg a drónozok előtt. Ezenkívül mindkettő 4K videofelvételt készít 100 Mbps sebességgel. Ugyanolyan intelligens funkciókat tartalmaznak, mint a Hyperlapse és az ActiveTrack 2.0.. Utóbbi elképesztő fejlődésen ment keresztül, amivel végre valóban használható ActiveTrack funkciót kaptak a drónok. Mindkét modell óriási fejlesztéseket tartalmaz a Mavic Pro-hoz képest, ezért profiknak már kizárólag az új modellekben érdemes gondolkozniuk, hiszen minden a jobb felvételekért, és a kreatívabb videózásért fejlődött. 

 


DJI Mavic 2 Pro drón és a Mavic 2 Zoom – Elképesztő zoom funkció


Az új zoom objektívvel a kreatív lehetőségek végtelenek. Élvezd a 4x veszteségmentes zoomot Full HD videók készítésénél is, és járj közelebb a képhez biztonságos távolságból, mint eddig valaha. Nagy előnye, hogy úgy készíthetsz az élővilágról felvételeket közelről a Zoom funkció kihasználásával, hogy nem kell olyan közel menned a drónnal, hogy megzavard őket. A DJI Mavic 2 Pro drón és a Mavic 2 Zoom drón is elképesztő mennyiségű új kameramódot kapott, melyekkel már tényleg csak a kreativitásod szabhat határt az elképesztő felvételek készítésének. Azonban a DJI Mavic 2 Zoom modell egy különleges, drónoknál még eddig sosem látott kamera funkciót kapott, amit Dolly Zoom néven ismerhetnek már azok, akik jártasak egy kicsit a kamerák világában. A Vertigo hatásnak is hívott új felvételi mód más perspektívába helyezi a repülés közbeni filmezést.  Alapvetően ez egy vizuális hatás, ahol a fő téma ugyanaz marad, de a háttér szélesebb vagy szűkebb lesz. Ha különlegesebbé tennéd felvételeidet mindenképpen érdemes kipróbálnod egyszer ezt a szuper új drón kamera funkciót! A vadonatúj Super Resolution funkciót csak a Mavic 2 Zoom támogatja ez is egy nagy különbség a DJI Mavic Pro 2 drón funkcióihoz képest. 

 


DJI Mavic 2 Pro drón és a Mavic 2 Zoom – A Pro elképesztő funkciói


A DJI Mavic 2 drón nagy újítása a Hasselblad kamera 1 hüvelykes képérzékelővel, amivel egészen egyedülálló filmezési funkciókkal rendelkezik a drónpiacon. A Hasselbladdal együttműködve kifejlesztett DJI Mavic 2 Pro drón fényképezőgépe kiemelkedő minőségű és elképesztően részlet gazdag színekkel telített képeket kínál 20 megapixeles felbontásban. A nagyobb érzékelő és a 28 mm-es elsődleges lencse miatt az ISO akár 12800-ra is képes felmászni, ami sokkal nagyobb, mint a Zoom-verzió esetében. Az újonnan beállítható rekesz értékek miatt és a több szenzor kombinációjával az alacsony fényviszonyok között készített felvételek élesebbek és színesebbek lehetnek, mint valaha.

 

 

A színekről szólva, a Zoom változatától eltérően a Mavic 2 Pro HNCS (Hasselblad Natural Color Solution) technológiát használ a természetesebb és pontosabb színekért. Emellett támogatja a 10 bites Dlog-M színprofilt, amely nagyobb dinamikatartományt és mélyebb színeket generál mind a videók, mind az állóképek számára. A továbbfejlesztett színprofil révén a Mavic 2 Pro több mint 1 milliárd színt képes felvenni, míg a Zoom változat mindössze 16 millió színt rögzít. Ha nem csak a repülés számít a drónozásban, hanem a maga minőségű profi szintű felvételek készítése is előkelő helyen szerepel nálad, akkor érdemesebb lehet a DJI Mavic 2 Pro drón kipróbálása számodra, hiszen ezzel a kis repülő szerkezettel teljes valójában adhatod vissza a látottakat, elképesztő minőségben!

 

 

DJI Mavic 2 Pro drón és a Mavic 2 Zoom – Melyiket válaszd?


A Mavic 2 Pro drón lenyűgöző részleteket és tisztaságú képeket kínál, valamint HDR-videókat élénk színekkel, függetlenül attól, hogy mennyire világos vagy homályos a környezet. Azonban ha a nagy látószögű zoomolással és gyors fókusz funkcióval, vagy lélegzetelállító vizuális effektekkel rendelkező filmes videókat kedveled jobban, akkor a Mavic 2 Zoom lehet a megfelelő választás számodra. Válaszd bármelyiket is, biztos lehetsz benne, hogy minőségileg kifogástalan képeket készíthetsz majd velük, akár 8 km-es távolságból is, 31 perces repülési idővel, amik igazán elképesztő lehetőségeket engednek meg számodra. Videózz profin a levegőből a legújabb DJI Mavic 2 Pro drón vagy a Mavic 2 Zoom drónok egyikével. 

címkék:
 
 
Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez