Összehasonlító fül

Megjelent a DJI új FPV szemüvege a DJI Goggles Racing Edition. A Dronexpert webshopjában megvásárolhatod te is! Az korábban is népszerű DJI Goggles, már nem az egyetlen FPV szemüveg a kínai...


search

DJI Goggles Racing Edition

DJI Goggles Racing Edition

Az korábban is népszerű DJI Goggles, már nem az egyetlen FPV szemüveg a kínai dróngyártó cég kínálatában. A DJI Goggles Racing Edition (azaz „versenyverzió”) egy újratervezett FPV eszköz a mattfekete váztól kezdve a piros bőrrel bevont, kényelmet biztosító bélésig.


A DJI Goggles RE – mint ahogy azt neve is egyértelműen jelzi – kifejezetten versenyző drónpilóták számára készült. Kompatibilis az OcuSync Videóátviteli Modullal és a nagy teljesítményű kamera modulokkal, amelyek együttes erővel biztosítják a digitális videójelet a drón és a szemüveg között akár 7 kilométeres távolságból is, mindössze 50 ms-es késéssel.

OcuSync Videóátviteli Modul


A DJI Goggles szélsebesen, tisztán és páratlan stabilitású videóképet biztosít a pilóták számára. Az OcuSync Videóátviteli Modul 2,4 és 5,8 GHz-es kétsávos videóátvitelt tesz lehetővé 7 kilométeres távolságról, 50 ms-es késéssel.

A számos korszerű funkcióval (például 1280x960-as HD átvitel és automatikus FHSS átvitellel) felszerelt modul számos többrotoros és fix szárnyú repülő szerkezettel is használható.

Kamera Modul


A DJI Goggles RE-vel kompatibilis DJI OcuSync Camera egy 1/3”-os képérzékelőt használ, ami jóval nagyobb képátviteli felbontást tesz lehetővé, mint a legtöbb jelenleg kapható analóg FPV szemüveg. A kamera továbbá global shuttert használ, drasztikusan csökkentve ezzel az úgynevezett rolling shutter hatást (amely a gyors jobbra-balra mozgásnál torzíthatja a videóképet). 148°-os látószügű objektívje széles, de természetes képet biztosít.

Irányítás


A DJI Goggles Racing Edition feldolgozórendszerének köszönhetően nincs szüksége jelvevő egységre. Egy a felhasználók akár egy másik márkájú távirányítóval is közvetlenül irányíthatják versenydrónjaikat.

Head Tracking Gimbal módban a pilóták a kamera stabilizátorát egyszerűen fejük mozgatásával is irányíthatják.

Az alapvető repülési információk, például az átviteli felbontás, az akkumulátor töltöttsége és a jelerősség mind megjelennek a kijelzőn.

Az SMA támogatásnak köszönhetően a DJI Goggles RE nem csak digitális, hanem analóg jel átvitelére is képes.

Kompatibilitás


A DJI Goggles RE kompatibilis a DJI Mavic Pro, DJI Spark, DJI Phantom 4 és DJI Inspire 2 drónokkal is. Az új DJI Goggles RE-ben minden benne van, amit az eredeti DJI Goggles felhasználói megismerhettek, beleértve a repülési beállítások irányításának lehetőségét, a Head Tracking módot és minden mást is.
 

Szerző: Dronexpert

címkék:
 
 
Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez