Összehasonlító fül

Akár hobbi szinten, akár a megélhetésért dolgozol drónokkal, a lélegzetelállító felvételek készítéséért biztosan Te is rajongsz. Ha pedig szeretnéd, hogy a felvételeid egyedülállóan tökéletesek, filmszerűek legyenek, ezeket a tippeket érdemes megfogadnod!


ESC
search

5 tipp a drónfelvételekhez, a filmszerű fotókhoz

Film-szerű felvételek készítése drónnal

Akár hobbi szinten, akár a megélhetésért dolgozol drónokkal, a lélegzetelállító felvételek készítéséért biztosan Te is rajongsz. Ha pedig szeretnéd, hogy a felvételeid egyedülállóan tökéletesek, filmszerűek legyenek, ezeket a tippeket érdemes megfogadnod! 


A drón felvételek készítése, bár kétség kívül szerintünk az egyik legszórakoztatóbb tevékenység, gyakran igen nehéz feladat. Harcolunk a széllel, limitált a repülési idő, és mire éppen beállítanánk a megfelelő szöget, gyakran már fel is villan az akksi lemerülését jelző ikon… Azért a nagyszerű felvételek elkészítése nem lehetetlen! 

 

Kerüld a hirtelen mozdulatokat drónoddal! 

Sok esetben – valószínűleg az idő rövidsége miatt – főként az újdonsült drónosok hajlamosak kapkodni. Az ide-oda mozgatott kamera, az éles fordulatok azt a reményt keltik, hogy gyorsabban megtaláljuk a megfelelő szöget – pedig gyakran ezek akadályozzák igazán azt, hogy észre vegyük a legszebb felvételi lehetőségeket! 


A kamera mozgatása inkább csak finomhangolásra alkalmas, a jó szöget a drónnal érdemes felvenni. Ha pedig meg van a megörökítendő pillanat – indulhat a felvétel – és ilyenkor még óvatosabban a mozgásokkal! 

 


Hagyd a drónt szárnyalni!

Drónnal csodálatos, nyugodt felvételeket készíthetünk a tájról, de csak akkor ha van ehhez türelmünk. A kapkodás, a gyors egymás utáni képek csak összezilálják a képet. Ha valóban szuper drónfilmet készülsz felvenni, és megtaláltad a tökéletes pontot, engedd a drónt repülni felette! Egy-egy vágás minimum 3 másodpercet dolgozzon fel, így kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lesz a végeredmény.

 

Merj közel repülni a szép dolgokhoz!

Természetesen csak akkor, ha már elég ügyesen kezeled a drónod – és ha semmilyen balesetveszélyt nem okozol neki. Ez az ötlet egyáltalán nem vonatkozik például az állatok filmezésére, akiket könnyen veszélybe sodorhatunk egy drónnal – hiszen a számukra idegen tárgy kifejezetten ijesztő lehet! 


Egy-egy szikla, vagy éppen épület azonban kifejezetten jól mutat, ha közelről filmezed – háttérben a panorámával.

 

Gyorsítsd fel a felvételt! 

Ahogy az első pontban írtuk, a gyors mozdulatok a felvételt könnyen tönkre tehetik – ám ha már kész a tökéletes film alapanyag, a gyorsítás nagyon is jót tud tenni neki. Főleg, ha effektként használod és csak bizonyos vágásoknál alkalmazod! 

 

Használd óvatosan az effekteket, filtereket! 

Csodálatos effektek léteznek, és akár több száz filterből is választhatunk. Ezek mindegyike nagyszerű, ha ésszel használjuk őket – de ahogy egy sima fotó készítésekor, úgy a drónfelvételekkor is érdemes ésszerűen bánni vele! 


A nyers verziót mindig mentsd el külön, és a felvételt a vágás után egy kis pihenővel, de még publikáció érdemes újra nézni – ekkor sokkal jobban fel fog tűnni, ha túltoltad a színezést, vagy túl sok az effekt. 

 

+1 tipp: Csak biztonságosan! 

Balesetek mindenhol előfordulnak, de a drónozás esetében ezek könnyen veszélyessé is válhatnak. A drónra, és környezetére is… A tapasztalt, profi drónosoknak ezt nem kell magyaráznunk, de gyakran egy-egy új belépő nem méri fel eléggé ezeket a veszélyeket. 

 

Ezért aztán minden drónos nevében kérünk, hogy csak olyan helyszínen, és csak olyan körülmények között drónozz, ahol biztos, hogy senkiben és semmiben nem tudsz kárt tenni! Még a legprofibb drónosok is elvesztik néha a jelet, még a legújabb drón is képes meghülyülni – erre pedig nekünk, drónpilótáknak kell felkészülni. 
 

címkék:
 
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez