Akár hobbi szinten, akár a megélhetésért dolgozol drónokkal, a lélegzetelállító felvételek készítéséért biztosan Te is rajongsz. Ha pedig szeretnéd, hogy a felvételeid egyedülállóan tökéletesek, filmszerűek legyenek, ezeket a tippeket érdemes megfogadnod!


ESC

5 tipp a drónfelvételekhez, a filmszerű fotókhoz

Film-szerű felvételek készítése drónnal

Akár hobbi szinten, akár a megélhetésért dolgozol drónokkal, a lélegzetelállító felvételek készítéséért biztosan Te is rajongsz. Ha pedig szeretnéd, hogy a felvételeid egyedülállóan tökéletesek, filmszerűek legyenek, ezeket a tippeket érdemes megfogadnod! 


A drón felvételek készítése, bár kétség kívül szerintünk az egyik legszórakoztatóbb tevékenység, gyakran igen nehéz feladat. Harcolunk a széllel, limitált a repülési idő, és mire éppen beállítanánk a megfelelő szöget, gyakran már fel is villan az akksi lemerülését jelző ikon… Azért a nagyszerű felvételek elkészítése nem lehetetlen! 

 

Kerüld a hirtelen mozdulatokat drónoddal! 

Sok esetben – valószínűleg az idő rövidsége miatt – főként az újdonsült drónosok hajlamosak kapkodni. Az ide-oda mozgatott kamera, az éles fordulatok azt a reményt keltik, hogy gyorsabban megtaláljuk a megfelelő szöget – pedig gyakran ezek akadályozzák igazán azt, hogy észre vegyük a legszebb felvételi lehetőségeket! 


A kamera mozgatása inkább csak finomhangolásra alkalmas, a jó szöget a drónnal érdemes felvenni. Ha pedig meg van a megörökítendő pillanat – indulhat a felvétel – és ilyenkor még óvatosabban a mozgásokkal! 

 


Hagyd a drónt szárnyalni!

Drónnal csodálatos, nyugodt felvételeket készíthetünk a tájról, de csak akkor ha van ehhez türelmünk. A kapkodás, a gyors egymás utáni képek csak összezilálják a képet. Ha valóban szuper drónfilmet készülsz felvenni, és megtaláltad a tökéletes pontot, engedd a drónt repülni felette! Egy-egy vágás minimum 3 másodpercet dolgozzon fel, így kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lesz a végeredmény.

 

Merj közel repülni a szép dolgokhoz!

Természetesen csak akkor, ha már elég ügyesen kezeled a drónod – és ha semmilyen balesetveszélyt nem okozol neki. Ez az ötlet egyáltalán nem vonatkozik például az állatok filmezésére, akiket könnyen veszélybe sodorhatunk egy drónnal – hiszen a számukra idegen tárgy kifejezetten ijesztő lehet! 


Egy-egy szikla, vagy éppen épület azonban kifejezetten jól mutat, ha közelről filmezed – háttérben a panorámával.

 

Gyorsítsd fel a felvételt! 

Ahogy az első pontban írtuk, a gyors mozdulatok a felvételt könnyen tönkre tehetik – ám ha már kész a tökéletes film alapanyag, a gyorsítás nagyon is jót tud tenni neki. Főleg, ha effektként használod és csak bizonyos vágásoknál alkalmazod! 

 

Használd óvatosan az effekteket, filtereket! 

Csodálatos effektek léteznek, és akár több száz filterből is választhatunk. Ezek mindegyike nagyszerű, ha ésszel használjuk őket – de ahogy egy sima fotó készítésekor, úgy a drónfelvételekkor is érdemes ésszerűen bánni vele! 


A nyers verziót mindig mentsd el külön, és a felvételt a vágás után egy kis pihenővel, de még publikáció érdemes újra nézni – ekkor sokkal jobban fel fog tűnni, ha túltoltad a színezést, vagy túl sok az effekt. 

 

+1 tipp: Csak biztonságosan! 

Balesetek mindenhol előfordulnak, de a drónozás esetében ezek könnyen veszélyessé is válhatnak. A drónra, és környezetére is… A tapasztalt, profi drónosoknak ezt nem kell magyaráznunk, de gyakran egy-egy új belépő nem méri fel eléggé ezeket a veszélyeket. 

 

Ezért aztán minden drónos nevében kérünk, hogy csak olyan helyszínen, és csak olyan körülmények között drónozz, ahol biztos, hogy senkiben és semmiben nem tudsz kárt tenni! Még a legprofibb drónosok is elvesztik néha a jelet, még a legújabb drón is képes meghülyülni – erre pedig nekünk, drónpilótáknak kell felkészülni. 
 

címkék:
 
 
 
DJI Osmo Pocket vs. DJI Osmo Mobile 2 összehasonlítás 2019. június 18.

DJI Osmo Pocket vs. DJI Osmo Mobile 2 összehasonlítás:...

DJI Osmo Pocket vagy DJI Osmo Mobile 2 kamerastabilizátor? Összehasonlítottuk a két legjobb kamerastabailizátort a piacon, hogy könnyebben döntsd el, melyik a Neked való! Ismerd meg a legfontosabb különbségeket a két Osmo kamerastabilizátor között, és válaszd azt, amely éppen a Te igényeid szolgálja ki.

DJI Mavic 2 Pro és  DJI Mavic 2 Zoom összehasonlítás 2019. június 17.

DJI Mavic 2 Pro és DJI Mavic 2 Zoom összehasonlítás –...

A DJI Mavic sorozat két új üdvöskéje, a Mavic 2 Zoom és a Mavic 2 PRO igazi sztár darabok a drónok között. De mi a különbség pontosan a kettő között? Mutatjuk a leglényegesebb különbségeket, hogy könnyebb legyen a választás! 

Segítünk kiválasztani, hogy milyen drónt érdemes venned! 2019. május 24.

Milyen drónt vegyek? Segítünk a választásban!

Ha drónvásárláson gondolkodsz, minden bizonnyal Te is beleástad már magad a drónok világába. Hogy milyen drónt vegyél, azt csak Te tudod eldönteni igényednek megfelelően, azonban segítünk, hogy megértsd a drónok tulajdonságait, különbségeit! Olvasd el cikkünket, amiben segítünk kiválasztani a számodra tökéletes drónt! 

DJI Osmo Pocket vásárlás tudnivalók 2019. május 24.

Amit a DJI Osmo Pocketről tudni érdemes

Az elmúlt időszak igazán eseménydús volt a DJI számára – megjelent a nagysikerű Mavic drón utódja, a cég nemrégiben bejelentette első akciókameráját (Osmo Mobile), és kaptunk egy olyan készüléket is, ami valószínűleg egy e két kategória közötti űrt hivatott kitölteni – ez lett a DJI Osmo Pocket.


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient