Összehasonlító fül

Akár hobbi szinten, akár a megélhetésért dolgozol drónokkal, a lélegzetelállító felvételek készítéséért biztosan Te is rajongsz. Ha pedig szeretnéd, hogy a felvételeid egyedülállóan tökéletesek, filmszerűek legyenek, ezeket a tippeket érdemes megfogadnod!


ESC
search

5 tipp a drónfelvételekhez, a filmszerű fotókhoz

Film-szerű felvételek készítése drónnal

Akár hobbi szinten, akár a megélhetésért dolgozol drónokkal, a lélegzetelállító felvételek készítéséért biztosan Te is rajongsz. Ha pedig szeretnéd, hogy a felvételeid egyedülállóan tökéletesek, filmszerűek legyenek, ezeket a tippeket érdemes megfogadnod! 


A drón felvételek készítése, bár kétség kívül szerintünk az egyik legszórakoztatóbb tevékenység, gyakran igen nehéz feladat. Harcolunk a széllel, limitált a repülési idő, és mire éppen beállítanánk a megfelelő szöget, gyakran már fel is villan az akksi lemerülését jelző ikon… Azért a nagyszerű felvételek elkészítése nem lehetetlen! 

 

Kerüld a hirtelen mozdulatokat drónoddal! 

Sok esetben – valószínűleg az idő rövidsége miatt – főként az újdonsült drónosok hajlamosak kapkodni. Az ide-oda mozgatott kamera, az éles fordulatok azt a reményt keltik, hogy gyorsabban megtaláljuk a megfelelő szöget – pedig gyakran ezek akadályozzák igazán azt, hogy észre vegyük a legszebb felvételi lehetőségeket! 


A kamera mozgatása inkább csak finomhangolásra alkalmas, a jó szöget a drónnal érdemes felvenni. Ha pedig meg van a megörökítendő pillanat – indulhat a felvétel – és ilyenkor még óvatosabban a mozgásokkal! 

 


Hagyd a drónt szárnyalni!

Drónnal csodálatos, nyugodt felvételeket készíthetünk a tájról, de csak akkor ha van ehhez türelmünk. A kapkodás, a gyors egymás utáni képek csak összezilálják a képet. Ha valóban szuper drónfilmet készülsz felvenni, és megtaláltad a tökéletes pontot, engedd a drónt repülni felette! Egy-egy vágás minimum 3 másodpercet dolgozzon fel, így kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lesz a végeredmény.

 

Merj közel repülni a szép dolgokhoz!

Természetesen csak akkor, ha már elég ügyesen kezeled a drónod – és ha semmilyen balesetveszélyt nem okozol neki. Ez az ötlet egyáltalán nem vonatkozik például az állatok filmezésére, akiket könnyen veszélybe sodorhatunk egy drónnal – hiszen a számukra idegen tárgy kifejezetten ijesztő lehet! 


Egy-egy szikla, vagy éppen épület azonban kifejezetten jól mutat, ha közelről filmezed – háttérben a panorámával.

 

Gyorsítsd fel a felvételt! 

Ahogy az első pontban írtuk, a gyors mozdulatok a felvételt könnyen tönkre tehetik – ám ha már kész a tökéletes film alapanyag, a gyorsítás nagyon is jót tud tenni neki. Főleg, ha effektként használod és csak bizonyos vágásoknál alkalmazod! 

 

Használd óvatosan az effekteket, filtereket! 

Csodálatos effektek léteznek, és akár több száz filterből is választhatunk. Ezek mindegyike nagyszerű, ha ésszel használjuk őket – de ahogy egy sima fotó készítésekor, úgy a drónfelvételekkor is érdemes ésszerűen bánni vele! 


A nyers verziót mindig mentsd el külön, és a felvételt a vágás után egy kis pihenővel, de még publikáció érdemes újra nézni – ekkor sokkal jobban fel fog tűnni, ha túltoltad a színezést, vagy túl sok az effekt. 

 

+1 tipp: Csak biztonságosan! 

Balesetek mindenhol előfordulnak, de a drónozás esetében ezek könnyen veszélyessé is válhatnak. A drónra, és környezetére is… A tapasztalt, profi drónosoknak ezt nem kell magyaráznunk, de gyakran egy-egy új belépő nem méri fel eléggé ezeket a veszélyeket. 

 

Ezért aztán minden drónos nevében kérünk, hogy csak olyan helyszínen, és csak olyan körülmények között drónozz, ahol biztos, hogy senkiben és semmiben nem tudsz kárt tenni! Még a legprofibb drónosok is elvesztik néha a jelet, még a legújabb drón is képes meghülyülni – erre pedig nekünk, drónpilótáknak kell felkészülni. 
 

címkék:
 
 
 
DJI Osmo Action: a GoPro Hero méltó ellenfele? 2019. szeptember 23.

DJI Osmo Action: a GoPro Hero méltó ellenfele?

A DJI 2019-ben mutatta be a DJI Osmo Actiont, megkísérelve ezzel azt, amit előtte oly sokan – megizzasztani a piac koronázatlan királyának tekintett GoPrót. Habár nem ez az első alkalom, hogy a két tech óriás összemérte erejét, míg a 2016 októberében piacra került GoPro Karma egy látványos bukás volt az amerikai cég számára, a kínai oldal most egy igazán versenyképes játékost indított az akciókamerák mezőnyében.

Egy kutatás szerint meglepően nehéz megsebesíteni valakit egy drónnal 2019. szeptember 23.

Egy kutatás szerint meglepően nehéz megsebesíteni...

A drón technológiával kapcsolatos beszélgetések során gyakran tapasztalhatjuk, hogy az emberek nem csak magánéletüket, hanem testi épségüket is féltik kedvenc repülő szerkezeteinktől. Természetesen mi magunk is számtalan cikkünkben nyomatékosítjuk, hogy egyetlen felvételért sem éri meg veszélyeztetni mások testi épségét (nem mellesleg törvényellenes is). Azonban egy nemrégiben összegezett kutatás szerint valójában rendkívül nagy kihívás lenne komoly sérüléseket okozni valakinek egy drónnal.

Megérkezett az ANAFI FPV verziója a Parrottól 2019. szeptember 02.

Megérkezett az ANAFI FPV verziója a Parrottól

A Parrot is csatlakozott az FPV-képes drónokat kínáló márkák táborához. A francia gyártó nemrégiben mutatta be az ANAFI FPV-t, ami egy ANAFI drónt, és egy FPV szemüveget is tartalmaz. Lássuk, hogy mire is számíthatnak a vásárlók az új csomagtól!

DJI Mavic 2 PRO drón vásárlás 2019. augusztus 30.

DJI Mavic 2 PRO drón vásárlás: csak profiknak!

A Mavic 2 Pro talán a legjobb példa arra, hogy miért a DJI-t tartják a világ vezető dróngyártójának. Az új modell egy remek minőségű kamerát kínál, természetesen a Mavic szériától megszokott kompaktsággal ötvözve. Az új gyártmánnyal a DJI olyat alkotott, amit néhány évvel ezelőtt még teljesen lehetetlennek hittünk: A Mavic 2 Pro egy 20 megapixeles, 1” szenzorral felszerelt Hasselblad kamerát kapott.


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient