Összehasonlító fül

A drón nyereményjáték egy barátságos, vidám küzdelem volt a nyereményért, ami nem volt más mint egy akkumulátor. Elképesztően sok művet kaptunk, és végül a szavazatok alapján kihirdettük egy csodás videóval nevező nyertest. Most a vele készült interjúnkat olvashatjátok a drónozásról, és még tippeket is ad a kezdőknek!


ESC
search

Interjú a drón nyereményjáték nyertesével!

Kihagyhatatlan interjú a nyereményjáték nyertesével!

Lezárult a drón akkumulátor nyereményjátékunk, melynél arra kértünk titeket, hogy küldjetek be maximum 3 általatok készített drón felvételt. Elképesztően nagy számban érkeztek a kiválóbbnál kiválóbb videók, melynek mindegyikét öröm volt végignézni. A megmérettetés során egyből kitűnt egy videó a többi közül, ami végig vezetett a like gyűjtés közben, és 667 like-al végül megnyerte a versenyt. Most a nyereményjáték nyertesével beszélgetünk, Szuper Gáborral, aki elárult pár készítői titkot, és még a kezdő drónozóknak is szánt néhány jó tanácsot. 


1. Mikor kezdtél el drónozni? 


2016. január

 

 

2. Honnan jött az ötlet, hogy belevesd magad ebbe a különleges hobbiba?


Mindig is szerettem a videózást, foglalkoztam kamerák tesztelésével, láttam sok drónos felvételt is közöttük és azon gondolkoztam hogy hogyan tudnám én is feljuttatni a kamerámat a levegőbe.

 

 

3. Milyen típusú drónnal repültél először?


Syma X8

 

 

4. Mit tanácsolnál a kezdő drónozóknak, így már tapasztalt fejjel?


Nagyon körültekintően kell drónozni, érdemes olcsóbb drónnal megtanulni lakatlan területen az irányítást és utána szinte gyerekjáték kezelni a DJI drónokat.

 

 

5. Honnan merítesz ötletet a filmjeid elkészítéséhez?


Általában spontán kezdek el videózni és a felvétel közben már összerakom magamban a képet hogy milyen jelenetek kellenek, honnan tudom a legjobban felvenni azt amit mutatni szeretnék a videóban. 

 

 

6. Milyen drónnal készítetted a nyertes kisfilmet?


Nagyrészét egy jó barátomtól kapott Phantom 4-el, a végét pedig már saját Phantom 4 Advanced-el.

 

 

7. Milyen nehézségek voltak a forgatás során?


Magyarország legszelesebb területén élek, gyakran szokott hátráltatni az erős szél, olyankor nehezebb megvalósítani az elképzeléseimet. Sok időt töltök a megfelelő zene kiválasztásával és a videók vágásával a zene ütemére.

 

 

8. Mit szeretsz legjobban a drónozásban?


A különlegességét, meg lehet mutatni olyan szemszögből a helyet ahol élünk ahonnan csak a madarak láthatják. Az emberek kedvesek mindig odajönnek kérdezősködni nézelődni hogy ők még nem láttak ilyet.
 

 

Köszönjük Szuper Gábornak az interjúban a közreműködését, most pedig nézzétek meg a nyertes kisfilmet:

 

 

 

Minden jelentkezőnek, és szavazónak nagyon köszönjük a részvételt, elképesztő minőségű és mennyiségű jelentkezési videó érkezett be határidőre, melyeknek minden egyes kockáját élvezet volt végignézni. Köszönjük, hogy megosztottátok velünk ezeket a varázslatos felvételeket, és általatok elrepülhettünk mi is egy kicsit az ország szinte minden pontjára. A nyereményjáték ugyan lezárult, de a jövőben is tartogatunk nektek érdekességeket, és apró meglepetéseket. Akik most nem nyertek azok se csüggedjenek, hiszen már az önmagában egy nyeremény, hogy ilyen elképesztő felvételek születhettek.

címkék:
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez