Összehasonlító fül

A drónozók legnagyobb rémálma, hogy egyszer csak valamilyen baleset éri repülés közben, és képtelen a levegőben tartani a drónt. Sajnos ezek a balesetek megtörténhetnek, azonban egy kis figyelemmel nagyban növelhetjük annak esélyét, hogy velünk ilyen nem fog történni. Megmutatjuk mit tegyél, hogy elkerüld a drón törést.


ESC
search

10 tipp drón balesetek elkerüléséhez

Kerüld el a drón törést könyedén tippjeinkkel!

Szerencsére egyre többen kezdenek bele a drónozásba, és egyre többeknek válik a hétvégi kikapcsolódás szerves részévé. Azért is jó, hogy egyre többen kedvelik meg a repülés világát, mert elképesztő felvételeket láthatunk, a világ szinte minden tájáról olyan perspektívából ahonnan előtte sosem. Azonban a kezdeti lépéseknél nem árt vigyázni, hiszen a baj könnyen jön, és ha nem vagyunk elég felkészültek elkerülhetetlen a baleset. Megmutatjuk mit tudsz tenni a balesetek elkerülésének érdekében. 


​​​​​​1. Légy tisztában az alapokkal

Sokan csak úgy egyszerűen belevetik magukat a repüésbe, pedig ez az egyik legnagyobb hiba amit el lehet követni. Ennek is meg vannak a szabályai mint minden hobbinak, amikkel nem árt tisztában lenni az első repülés előtt. Éppen ezért mikor először kezedbe veszed drónodat a repülés helyett a használati útmutató átböngészésével kezd, és ha már úgy érzed minden helyzetre tudod a megoldást akkor indulhat is a repülés.

 

2. A megfelelő drón kiválasztása


Sokan esnek bele abba hibába, hogy már elsőre profi szint bonyolultabb gépeken szeretnék elsajátítani az alapokat. A funkciók megismeréséhez, a repülés korlátainak megtapasztalásához kifejezetten jó egy olcsóbb drón, melyet nem féltünk annyira, így mindent ki tudunk rajta próbálni. Ráadásul az egyszerűbb drónokat irányítani is könnyebb, és olyan biztonsági mechanizmusok vannak beléjük építve, melyek még akkor is megvédenek a zuhanástól, balesetektől ha még nem tudod megfelelően kezelni az ilyen helyzeteket. 

 

3. Ellenőrzés


Repülés előtt minden esetben érdemes ellenőrizni a távirányítót, a kapcsolatot, a GPS jeleket, és az elérhető műholdakat. Ezen kívül érdemes 100%-ra feltöltött akkumulátorokkal, és telefonnal nekivágni a nagy kalandnak, így nem érhetnek hírtelen meglepetések repülés közben. Egy hírtelen lemerülő távirányító nagy veszélyeket tartogat magában, és akár a drón elvesztésével is járhat. 
 

 

4. Időjárás


Az időjárás nagyban befolyásolhatja a repülésünket. Sajnos a mai könnyed gépek nem viselik túl jól a nagy szelet, ezért érdemes mindig jó alaposan megnézni az időjárást, hiszen ha lent nem fúj, attól fent pár száz méter magasban lehet nagy szél, amivel nem feltétlenül tud megküzdeni drónunk. Sajnos a csapadék sem tesz jót neki, ezért szemerkélő esőben sem érdemes repülni, mert a kábelek és az elektronika elázhat ami óriási károkat okozhat akár észrevétlenül is a drónban. 
 

 

5. Hidegben maradjunk otthon?

Télen gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen hőmérséklet az ami már károsíthatja a drónt. Alapvetően az útmutató 0 °C alatt nem ajánlja a repülést az akkumulátorok miatt. Az intelligens LiPo akkumulátoroknak sok  előnyük van, azonban nagy hátrányuk hogy sem a túl hideget sem a túl meleget nem igazán szeretik. Ha teheted inkább várd meg míg ki süt a nap, és a téli zord párás időjárásban hagyd a meleg szobában kedvenc drónodat, hiszen a pára belefagyhat, vagy akár a propellerek is jegesedhetnek, amitől azonnal lezuhanhat a drón. 
 

 

6. Készülj fel a vészhelyzetre


Sajnos a nagy odafigyelés ellenére is történhetnek balesetek. Ha véletlenül nem ott szállt le a drónod ahol kellett volna, akkor sok esetben nehézkes lehet megtalálni. Sokat könnyíthetsz a helyzeten ha előre felkészülsz, és fényvisszaverő csíkokat helyezel el rajta, így sötétben még a bokrok között is könnyedén meg fogod találni. Ha lakott terület fölött repülsz mindenképpen írd rá a drónodra az elérhetőségeidet, így ha valaki megtalálja könnyedén vissza tudja juttatni hozzád.
 

címkék:
 
 
Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez