A drónozók legnagyobb rémálma, hogy egyszer csak valamilyen baleset éri repülés közben, és képtelen a levegőben tartani a drónt. Sajnos ezek a balesetek megtörténhetnek, azonban egy kis figyelemmel nagyban növelhetjük annak esélyét, hogy velünk ilyen nem fog történni. Megmutatjuk mit tegyél, hogy elkerüld a drón törést.


ESC

10 tipp drón balesetek elkerüléséhez

Kerüld el a drón törést könyedén tippjeinkkel!

Szerencsére egyre többen kezdenek bele a drónozásba, és egyre többeknek válik a hétvégi kikapcsolódás szerves részévé. Azért is jó, hogy egyre többen kedvelik meg a repülés világát, mert elképesztő felvételeket láthatunk, a világ szinte minden tájáról olyan perspektívából ahonnan előtte sosem. Azonban a kezdeti lépéseknél nem árt vigyázni, hiszen a baj könnyen jön, és ha nem vagyunk elég felkészültek elkerülhetetlen a baleset. Megmutatjuk mit tudsz tenni a balesetek elkerülésének érdekében. 


​​​​​​1. Légy tisztában az alapokkal

Sokan csak úgy egyszerűen belevetik magukat a repüésbe, pedig ez az egyik legnagyobb hiba amit el lehet követni. Ennek is meg vannak a szabályai mint minden hobbinak, amikkel nem árt tisztában lenni az első repülés előtt. Éppen ezért mikor először kezedbe veszed drónodat a repülés helyett a használati útmutató átböngészésével kezd, és ha már úgy érzed minden helyzetre tudod a megoldást akkor indulhat is a repülés.

 

2. A megfelelő drón kiválasztása


Sokan esnek bele abba hibába, hogy már elsőre profi szint bonyolultabb gépeken szeretnék elsajátítani az alapokat. A funkciók megismeréséhez, a repülés korlátainak megtapasztalásához kifejezetten jó egy olcsóbb drón, melyet nem féltünk annyira, így mindent ki tudunk rajta próbálni. Ráadásul az egyszerűbb drónokat irányítani is könnyebb, és olyan biztonsági mechanizmusok vannak beléjük építve, melyek még akkor is megvédenek a zuhanástól, balesetektől ha még nem tudod megfelelően kezelni az ilyen helyzeteket. 

 

3. Ellenőrzés


Repülés előtt minden esetben érdemes ellenőrizni a távirányítót, a kapcsolatot, a GPS jeleket, és az elérhető műholdakat. Ezen kívül érdemes 100%-ra feltöltött akkumulátorokkal, és telefonnal nekivágni a nagy kalandnak, így nem érhetnek hírtelen meglepetések repülés közben. Egy hírtelen lemerülő távirányító nagy veszélyeket tartogat magában, és akár a drón elvesztésével is járhat. 
 

 

4. Időjárás


Az időjárás nagyban befolyásolhatja a repülésünket. Sajnos a mai könnyed gépek nem viselik túl jól a nagy szelet, ezért érdemes mindig jó alaposan megnézni az időjárást, hiszen ha lent nem fúj, attól fent pár száz méter magasban lehet nagy szél, amivel nem feltétlenül tud megküzdeni drónunk. Sajnos a csapadék sem tesz jót neki, ezért szemerkélő esőben sem érdemes repülni, mert a kábelek és az elektronika elázhat ami óriási károkat okozhat akár észrevétlenül is a drónban. 
 

 

5. Hidegben maradjunk otthon?

Télen gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen hőmérséklet az ami már károsíthatja a drónt. Alapvetően az útmutató 0 °C alatt nem ajánlja a repülést az akkumulátorok miatt. Az intelligens LiPo akkumulátoroknak sok  előnyük van, azonban nagy hátrányuk hogy sem a túl hideget sem a túl meleget nem igazán szeretik. Ha teheted inkább várd meg míg ki süt a nap, és a téli zord párás időjárásban hagyd a meleg szobában kedvenc drónodat, hiszen a pára belefagyhat, vagy akár a propellerek is jegesedhetnek, amitől azonnal lezuhanhat a drón. 
 

 

6. Készülj fel a vészhelyzetre


Sajnos a nagy odafigyelés ellenére is történhetnek balesetek. Ha véletlenül nem ott szállt le a drónod ahol kellett volna, akkor sok esetben nehézkes lehet megtalálni. Sokat könnyíthetsz a helyzeten ha előre felkészülsz, és fényvisszaverő csíkokat helyezel el rajta, így sötétben még a bokrok között is könnyedén meg fogod találni. Ha lakott terület fölött repülsz mindenképpen írd rá a drónodra az elérhetőségeidet, így ha valaki megtalálja könnyedén vissza tudja juttatni hozzád.
 

címkék:
 
 
Kerüld el a drón törést könyedén tippjeinkkel! DroneXpert | 2019. február 04.

10 tipp drón balesetek elkerüléséhez

Szerencsére egyre többen kezdenek bele a drónozásba, és egyre többeknek válik a hétvégi kikapcsolódás szerves részévé. Azért is jó, hogy egyre többen kedvelik meg a repülés világát, mert elképesztő felvételeket láthatunk, a világ szinte minden tájáról olyan perspektívából ahonnan előtte sosem. Azonban a kezdeti lépéseknél nem árt vigyázni, hiszen a baj könnyen jön, és ha nem vagyunk elég felkészültek elkerülhetetlen a baleset. Megmutatjuk mit tudsz tenni a balesetek elkerülésének érdekében. 

Elképesztő videók 2018-ból drónnal! DroneXpert.hu | 2019. február 03.

Top 5 drón videó 2018-ban amitől garantáltan leesik az...

A drónozást manapság már nem lehet nem szeretni. Annyi elképesztő kép és felvétel kerül ki az online felületekre, hogy még ha akarnánk sem tudnánk elkerülni őket. Elképesztő videók, melyektől garantáltan leesik az állad. Ne hagyd ki 2018 legjobb videóit!

5 szuper kiegészítő telefonokhoz a profibb képalkotásért! 2019. január 02.

Top 5 telefonos kiegészítő a tökéletes képekért!

A fényképezésre alkalmas telefonok elterjedésével egyre nagyobb az igény arra, hogy ezekkel a készülékekkel minél minőségibb képeket és videókat készíthessünk a mindennapokban. Sokak szerint a csúcskategóriás telefonok sosem fogják átvenni a profi fényképezők helyét, azonban a gyártók évről évre kísérletet tesznek rá, hogy profi szinten is használható készülékeket dobjanak piacra. A fotózáshoz és videózáshoz ha valaki kicsit profibb szinten szeretné csinálni, de nincs meg a megfelelő tőke hozzá...

Tartsd biztonságban drónodat a hidegebb napokon is! DroneXpert.hu | 2018. december 03.

Így óvd meg drónodat a hidegben

A tél és a hideg közeledtével egyre többen gondolkoznak el azon, hogy vajon kedvenc drónunk mennyire bírja majd a hideget, és az akkumulátoraira lesznek e valamilyen káros hatással a mínuszok, melyek télen elkerülhetetlenek. Ha Te sem szeretnéd a szekrényben tartani drónodat a tél során, akkor olvass tovább, mert megmutatjuk mire kell különösen nagy figyelmet fordítani ebben az időszakban ahhoz, hogy a repülés élménye teljes maradjon.


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient