A drónozók legnagyobb rémálma, hogy egyszer csak valamilyen baleset éri repülés közben, és képtelen a levegőben tartani a drónt. Sajnos ezek a balesetek megtörténhetnek, azonban egy kis figyelemmel nagyban növelhetjük annak esélyét, hogy velünk ilyen nem fog történni. Megmutatjuk mit tegyél, hogy elkerüld a drón törést.


ESC

10 tipp drón balesetek elkerüléséhez

Kerüld el a drón törést könyedén tippjeinkkel!

Szerencsére egyre többen kezdenek bele a drónozásba, és egyre többeknek válik a hétvégi kikapcsolódás szerves részévé. Azért is jó, hogy egyre többen kedvelik meg a repülés világát, mert elképesztő felvételeket láthatunk, a világ szinte minden tájáról olyan perspektívából ahonnan előtte sosem. Azonban a kezdeti lépéseknél nem árt vigyázni, hiszen a baj könnyen jön, és ha nem vagyunk elég felkészültek elkerülhetetlen a baleset. Megmutatjuk mit tudsz tenni a balesetek elkerülésének érdekében. 


​​​​​​1. Légy tisztában az alapokkal

Sokan csak úgy egyszerűen belevetik magukat a repüésbe, pedig ez az egyik legnagyobb hiba amit el lehet követni. Ennek is meg vannak a szabályai mint minden hobbinak, amikkel nem árt tisztában lenni az első repülés előtt. Éppen ezért mikor először kezedbe veszed drónodat a repülés helyett a használati útmutató átböngészésével kezd, és ha már úgy érzed minden helyzetre tudod a megoldást akkor indulhat is a repülés.

 

2. A megfelelő drón kiválasztása


Sokan esnek bele abba hibába, hogy már elsőre profi szint bonyolultabb gépeken szeretnék elsajátítani az alapokat. A funkciók megismeréséhez, a repülés korlátainak megtapasztalásához kifejezetten jó egy olcsóbb drón, melyet nem féltünk annyira, így mindent ki tudunk rajta próbálni. Ráadásul az egyszerűbb drónokat irányítani is könnyebb, és olyan biztonsági mechanizmusok vannak beléjük építve, melyek még akkor is megvédenek a zuhanástól, balesetektől ha még nem tudod megfelelően kezelni az ilyen helyzeteket. 

 

3. Ellenőrzés


Repülés előtt minden esetben érdemes ellenőrizni a távirányítót, a kapcsolatot, a GPS jeleket, és az elérhető műholdakat. Ezen kívül érdemes 100%-ra feltöltött akkumulátorokkal, és telefonnal nekivágni a nagy kalandnak, így nem érhetnek hírtelen meglepetések repülés közben. Egy hírtelen lemerülő távirányító nagy veszélyeket tartogat magában, és akár a drón elvesztésével is járhat. 
 

 

4. Időjárás


Az időjárás nagyban befolyásolhatja a repülésünket. Sajnos a mai könnyed gépek nem viselik túl jól a nagy szelet, ezért érdemes mindig jó alaposan megnézni az időjárást, hiszen ha lent nem fúj, attól fent pár száz méter magasban lehet nagy szél, amivel nem feltétlenül tud megküzdeni drónunk. Sajnos a csapadék sem tesz jót neki, ezért szemerkélő esőben sem érdemes repülni, mert a kábelek és az elektronika elázhat ami óriási károkat okozhat akár észrevétlenül is a drónban. 
 

 

5. Hidegben maradjunk otthon?

Télen gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen hőmérséklet az ami már károsíthatja a drónt. Alapvetően az útmutató 0 °C alatt nem ajánlja a repülést az akkumulátorok miatt. Az intelligens LiPo akkumulátoroknak sok  előnyük van, azonban nagy hátrányuk hogy sem a túl hideget sem a túl meleget nem igazán szeretik. Ha teheted inkább várd meg míg ki süt a nap, és a téli zord párás időjárásban hagyd a meleg szobában kedvenc drónodat, hiszen a pára belefagyhat, vagy akár a propellerek is jegesedhetnek, amitől azonnal lezuhanhat a drón. 
 

 

6. Készülj fel a vészhelyzetre


Sajnos a nagy odafigyelés ellenére is történhetnek balesetek. Ha véletlenül nem ott szállt le a drónod ahol kellett volna, akkor sok esetben nehézkes lehet megtalálni. Sokat könnyíthetsz a helyzeten ha előre felkészülsz, és fényvisszaverő csíkokat helyezel el rajta, így sötétben még a bokrok között is könnyedén meg fogod találni. Ha lakott terület fölött repülsz mindenképpen írd rá a drónodra az elérhetőségeidet, így ha valaki megtalálja könnyedén vissza tudja juttatni hozzád.
 

címkék:
 
 
Film-szerű felvételek készítése drónnal 2019. április 11.

5 tipp a drónfelvételekhez, a filmszerű fotókhoz

Akár hobbi szinten, akár a megélhetésért dolgozol drónokkal, a lélegzetelállító felvételek készítéséért biztosan Te is rajongsz. Ha pedig szeretnéd, hogy a felvételeid egyedülállóan tökéletesek, filmszerűek legyenek, ezeket a tippeket érdemes megfogadnod! 

Fedezd fel az FPV versenyek különleges világát 2019. április 05.

FPV drón versenyek

A digitális forradalom gyors mozgása életünk minden aspektusában az új sportág sportolóinak új hatalmas mezőt hoz létre tevékenységeik növelésére: FPV verseny. A Drone Racing izgalmas a versenytársak számára és nagyon vonzó mind a nyilvánosság, mind a médiumok számára.

PRóbáld ki sportolás közben is kedvenc drónod DroneXpert.hu | 2019. április 04.

Drón sport közben? A lehető legjobb választás

A drónozás egyre szélesebb körben kezd elterjedni, minek köszönhetően egyre extrémebb felhasználási területeket találnak ezeknek a kis repülő szerkezeteknek. Ámuljatok velünk a legújabb extrém ötleteken. 

2018 legkiválóbb drón videói! DroneXpert | 2019. március 02.

NYC Drón Filmfesztivál Nyertesek

A drónozás a repülésen kívül a művészetről is szól, amit sokan olyan magas szinten művelnek a mindennapokban, hogy méltán érdemlik meg a filmes díjakat. A New York City Drone Filmfesztivál tavalyi nyertesei mind valami különlegeset és teljesen egyedülállót alkottak a magasban. Megmutatjuk a legjobb drónnal készül filmeket, ámuljatok rajtuk Ti is velünk. 


Tovább a többi hírhez

Ⓒ 2017 - 2019 DRONEXPERT.HU

Honlapkészítés, webdesign: Expedient