Összehasonlító fül

Magyarországon szeretnél drónozni? Mutatjuk a legfontosabb drón szabályozásokat Magyarországon! A biztonságos, jogszerű repülésért mindig tájékozódj az adott ország szabályaival kapcsolatban!


ESC
search

Ossza meg!


Szakszótár

Magyarország


A magyarországi Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala szerint Magyarország területén lehet drónt reptetni, de kizárólag az erre a területre vonatkozó szabályok figyelembe vételével.

 

Ha szeretnéd felvenni a kapcsolatot a Légügyi Hivatallal, akkor azt ITT teheted meg. 

 

A drónreptetés általános szabályai Magyarországon

Hazánkban a drónreptetés szabályai még nem teljesen kiforrottak. Minden drónkezelési tevékenység engedélyhez és drónbiztosításhoz kötött. Az engedély megszerzésének részleteiről lejjebb olvashatsz.

 

Mire van szükség egy drónreptetési engedélyhez Magyarországon?

2017. január 01-től az eseti légtér engedélyezését a Honvédelmi Minisztérium végzi, így a lenti formanyomtatványt is a HM Állami Légügyi Főosztályának szükséges címezni, a következő címre: 1885 Budapest, Pf. 25. 


 
Tájékoztató és fomanyomtatvány

 

… olvashatjuk a Nemzeti Közlekedési Hatóság webhelyén. A formanyomtatvány bekéri többek között:
•    A kérelmező nevét, címét, telefonszámát és email címét
•    A légtér igénybevételének koordinátáit
•    A légtér igénybevételének kezdő és befejező időpontját
•    Az igényelt légtér alsó és felső magasságát
•    A légtérigénylés indokát (pl. „pilóta nélküli légijármű repültetése”
 

Az igénylés folyamatáról ITT  találsz részletes, hivatalos útmutatást.

 

 


Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez