Összehasonlító fül

Magyarországon szeretnél drónozni? Mutatjuk a legfontosabb drón szabályozásokat Magyarországon! A biztonságos, jogszerű repülésért mindig tájékozódj az adott ország szabályaival kapcsolatban!


ESC
search

Ossza meg!


Szakszótár

Magyarország


A magyarországi Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala szerint Magyarország területén lehet drónt reptetni, de kizárólag az erre a területre vonatkozó szabályok figyelembe vételével.

 

Ha szeretnéd felvenni a kapcsolatot a Légügyi Hivatallal, akkor azt ITT teheted meg. 

 

A drónreptetés általános szabályai Magyarországon

Hazánkban a drónreptetés szabályai még nem teljesen kiforrottak. Minden drónkezelési tevékenység engedélyhez és drónbiztosításhoz kötött. Az engedély megszerzésének részleteiről lejjebb olvashatsz.

 

Mire van szükség egy drónreptetési engedélyhez Magyarországon?

2017. január 01-től az eseti légtér engedélyezését a Honvédelmi Minisztérium végzi, így a lenti formanyomtatványt is a HM Állami Légügyi Főosztályának szükséges címezni, a következő címre: 1885 Budapest, Pf. 25. 


 
Tájékoztató és fomanyomtatvány

 

… olvashatjuk a Nemzeti Közlekedési Hatóság webhelyén. A formanyomtatvány bekéri többek között:
•    A kérelmező nevét, címét, telefonszámát és email címét
•    A légtér igénybevételének koordinátáit
•    A légtér igénybevételének kezdő és befejező időpontját
•    Az igényelt légtér alsó és felső magasságát
•    A légtérigénylés indokát (pl. „pilóta nélküli légijármű repültetése”
 

Az igénylés folyamatáról ITT  találsz részletes, hivatalos útmutatást.

 

 


Dji MINI2 drone bemutató 2021. július 09.

Dji MINI2 drone bemutató

Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés...

Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...


Tovább a többi hírhez