Összehasonlító fül

Görögországban szeretnél drónozni? Mutatjuk a legfontosabb drón szabályozásokat Görögországban! A biztonságos, jogszerű repülésért mindig tájékozódj az adott ország szabályaival kapcsolatban!


ESC
search

Ossza meg!


Szakszótár

Görögország


A görög repülésrendészeti hatóságok szerint Görögországban szabad drónt reptetni, de érdemes figyelembe venni a drónokra vonatkozó országos szabályokat.

 

Ha szeretnéd felvenni a kapcsolatot az illetékes hatósággal, akkor azt ITT teheted meg.

 

A drónreptetés általános szabályai Görögországban

Ha Görögországban szeretnél drónt reptetni, az alábbi szabályokat kell figyelemben tartanod:
•    Minden egyes 50 méternél távolabbra történő drónreptetéshez külön kérvényt kell benyújtani, amit ezen a hivatkozáson  érhetsz el (egyéb hasznos információkkal együtt) – amennyiben a hatóságok elfogadják a kérvényt, értesítened kell a helyi rendőrséget a tervezett drónreptetés körülményeiről.
•    50 méteren belüli repüléshez nincs szükség kérvényre vagy jóváhagyásra
•    Engedély nélküli (50 méteren belüli) repülés esetén legfeljebb a talaj felett 120 méteres magasságra reptetheted drónodat
•    A kereskedelmi célból reptető pilótáknak minden dróntevékenységhez engedélyt kell szerezniük
•    Éjszaka tilos drónt reptetni
•    A kereskedelmi célból reptető pilótáknak drónbiztosításra van szükségük, ahogyan a „specifikus” vagy „igazolt” kategóriájú reptetésekhez is.
•    A csak hobbiszinten vagy szabadidős célból reptető pilótáknak nincs szükségük drónbiztosításra, ha a drón 4 kg-nál könnyebb (és ezzel az „Open-A2” kategóirába tartozik) – a kategóriákról ebben a dokumentumban olvashatsz bővebben a 7-8-9 cikkelyekben
•    Ne reptess 25 kg-nál nehezebb drónokat
•    Ne repülj emberek, börtönök, kórházak, állami és katonasági létesítmények és más érzékeny területek fölé
•    Ne repülj magántulajdonok fölé, hacsak nem kaptál erre engedélyt a tulajdonostól
 


Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez