Összehasonlító fül

Franciaországban szeretnél drónozni? Mutatjuk a legfontosabb drón szabályozásokat Franciaországban! A biztonságos, jogszerű repülésért mindig tájékozódj az adott ország szabályaival kapcsolatban!


ESC
search

Ossza meg!


Szakszótár

Franciaország


A franciaországi repüléssel foglalkozó French Civil Aviation Authority szerint Franciaország területén lehet drónokat reptetni, de érdemes odafigyelni a drónokra és a pilótákra vonatkozó szabályokra.

 

Ha közvetlenül szeretnél érdeklődni ebben a témában a French Civil Aviation Authority-tól, akkor azt megteheted a hivatalos Twitter fiókjukkon.

 

Általános drónhasználati szabályok Franciaroszágban

Ha Franciaországban szeretnél drónokat használni, a következő előírásokat kell szem előtt tartanod:

 

•    Minden 800 grammos, vagy annál súlyosabb drónt regisztrálnia kell a tulajdonosnak az AlphaTango webhelyén. A drón ekkor kap egy regisztrációs számot, amit véglegesen, láthatóan rögzíteni kell a drónra úgy, hogy 30 cm-ről olvasható legyen szabad szemmel. A drónpilótának tudnia kell igazolnia, hogy a drón az övé.
•    A 800 grammos vagy annál súlyosabb drónokat kezelő pilótáknak képzésen kell részt venniük, még akkor is, ha szabadidős céllal szeretnének csak drónt reptetni. Ez a képzés lehet a Fox AlphaTango, vagy egy, az FFAM vagy az UFOLEP által kínált megegyező jellegű, a DGAC által elfogadott képzés.
•    A drónt mindig szabad szemmel látható helyen kell tartania a pilótának. Ha egy segéd figyelemmel tartja a készüléket, a pilóta nem muszáj, hogy rálásson arra.
•    Éjszakai reptetés csak a helyi hatóságoktól szerzett különleges engedéllyel lehetséges.
•    Ne repülj emberek fölé, repterek vagy leszállópályák közelébe, privát tulajdonok fölé (kivéve a tulajdonos engedélyével), katonai létesítmények, börtönök, atomerőművek, történelmi emlékművek vagy nemzeti parkok fölé. Ezen a térképen láthatod a franciaországi no-fly zónákat.
•    Ne repülj égő tüzek fölé, baleseti helyszínek közelébe vagy vészhelyzeti munkálatok közelébe.
•    Ne repülj a talajtól 150 méternél magasabbra, vagy 50 méternél magasabbra egy akadálytól vagy 100 méteres vagy annál magasabb épület fölé.

 

A kereskedelmi célú drónreptetés szabályai Franciaországban

Amennyiben kereskedelmi céllal szeretnél drónt reptetni Franciaország területén, a következő előírásokat is figyelembe kell venned:
•    A kereskedelmi (tehát nem szabadidős) céllal reptető drónpilótáknak egy elmélet vizsgát kell tenniük. A vizsgát az interneten és a megjelölt DSAC létesítményekben is le lehet tenni. A vizsga menetéről ezen az oldalon olvashatsz részletesen. Sikeres vizsga esetén a pilóta egy telepilote bizonyítványt kap, amelyet kinyomtatott formában magánál kell tartania minden reptetés alkalmával.
•    A kereskedelmi célú drónpilótáknak továbbá egy alapvető gyakorlati képzésen is részt kell venniük. Az alapképzésen felül további különleges képzésekre lehet szükség attól függően, hogy pontosan milyen célú, jellegű drónhasználatról van szó. A képzés végén a pilóta bizonyítványt kap a specifikus képzésekről.
•    Nincs lehetőség arra, hogy egy drónpilóta saját maga vezesse le és végezze el a gyakorlati képzést.
 


Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez