Összehasonlító fül

Az utazó kamerák ma már tényleg nagy népszerűségnek örvendenek, ami nem véletlen. Mivel sok területen fel lehet őket használni, ezért szinte bárkinek kitűnő választást jelentenek. Ha ég nem tudod melyik kamera lenne a számodra legmegfelelőbb olvass tovább, mert részletesen bemutatjuk az összes elérhető utazókamerát!


ESC
search

A legjobb utazókamerák 2018-ban

Megmutatjuk mi alapján válassz magadnak kamerát!

Akár az utazásért rajongsz, akár a fényképezésért, ez a két hobbi tökéletes párost alkot egymással. Ha alkalmad adódik egy fényképezővel felfedezni néhány közeli vagy távoli tájat, akkor olyan egyedi képeket hozhatsz haza, amikhez felbecsülhetetlen értékű emlékek kötődhetnek.


A töménytelen mennyiségű fényképező azonban megnehezítheti a választást azok számára, akik csak egy egyszerű, de minden igénynek megfelelő készülékre vágynak, amit magukkal vihetnek utazásaikra. A következő kis útmutató nekik szól! Az alábbiakban felsoroljuk, hogy milyen szempontokból érdemes megvizsgálni egy fényképezőt, ha az ember utazási célokra keresgél, és listázunk néhány népszerű, jó választást, amelyek eleget tesznek a legtöbb szempontnak.

 

Mit kell keresni egy utazófényképezőben?

 

Méret és súly


A kamerák teljesítménye ma már nem a súlyuktól függ, és a kisebb méretű készülékek is képesek fantasztikus minőségű képeket készíteni. Hosszabb távú utazások esetén ez az egyik legfontosabb szempont – egy kicsi és könnyű fényképezőre lesz szükséged.

 

Kézi beállítások


Akik egy kicsit is szeretnének komolyabban foglalkozni a fényképészettel, azoknak muszáj lesz megismerkedniük a kézi, vagyis manuális beállításokkal. A legtöbb fogyasztói fényképező szerencsére lehetővé teszi a különböző beállítások egyéni módosítását. Ez többféle helyzetben is alkalmas gépekké teszi őket.

 

Megapixelek


Sokak automatikusan úgy gondolják, hogy a több megapixel minden esetben jobb fényképezőt jelent. Ez valójában nagyon távol áll az igazságtól, hiszen a kisebb felbontású érzékelőknek is megvannak a maguk előnyei. Azonban utazás közben mindenképpen hasznos lehet, ha az ember több megapixelt rögzíthet, hiszen ezek több mozgásteret biztosítanak a későbbi szerkesztések során.


Gyors objektív


Az objektívek „gyorsaságát” úgynevezett f-számokban mérjük. Minél kisebb ez az f-szám, annál „gyorsabb” egy objektív, és annál több fényt képes beengedni a kamera érzékelőjére. A gyorsabb objektívekkel például tisztább képek készíthetők sötétebb helyzetekben.

 

Zoomtartomány


Egy zoom objektív kényelmes megoldás, hiszen egymagában több zoomtartományt is átfog. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség három különböző objektívre ahhoz, hogy az ember szélesebb vagy szűkebb fotókat készíthessen.

 

HD/4K videó


Egyre több megfizethető árú fényképező támogatja a 4K-s videófelbontást, ami lassan kezdi leváltani a sokáig szabványnak számító FullHD (1080p) videókat. Ennek ellenére a legtöbbeknek egyáltalán nincs szükségük 4K-s felbontásra, hacsak nem munkaszerűen videóznak.

 

Wi-Fi/Bluetooth


Néhány kamera saját Wi-Fi kapcsolattal rendelkezik, ami általában lehetővé teszi a fényképek azonnali áttöltését telefonra, illetve a készülék telefonos irányítását. Ez csupán kényelmi funkció és nem mindenkinek lesz rá szüksége.

 


Vízálló kialakítás


Ha biztosan tudod, hogy kamerádnak az időjárás viszontagságaival is szembe kell majd néznie, akkor megéri olyan készüléket választani, ami fel is van készülve erre. A legtöbb akciókamera számára ez nem probléma.

 

A legjobb akciókamerák


Az akciókamerák kiváló eszközök az utazók számára, hiszen kis méretűek, alig van súlyuk és szinte minden létező helyzetben használhatók a túrázástól kezdve a szörfözésen át az ejtőernyőzésig. Ha tudod, hogy néhány extrém pillanatot is szeretnél majd lencsevégre kapni, akkor az akciókamerák kategóriája az egyértelmű választás.

 

 

Elképesztő milyen mesés felvételeket készítenek ezek a kamerák!

 

 

GoPro Hero 6 Black


Súly: 116 g
Zoomtartomány: 15-30 mm
Szenzor: 1/2,3”
Felbontás: 12 megapixel

 

A GoPro Hero 6 Black az akciókamera-technológia úttörőjeként ismertté vált GoPro cég legújabb hagyományos formátumú akciókamerája. A készülék kiváló stabilizációval, 60 FPS-es 4K videórögzítéssel és 10 méterig vízhatlan kialakítással rendelkezik (ez védőtokkal tovább fokozható).

 

A GoPro Hero 6 Black továbbá hanggal is vezérelhető, ami kényelmesebbé teszi a kezelését olyan helyzetekben, amelyek során az ember kezei mással vannak elfoglalva (például kerékpározás közben, egy sisakra erősítve).

 

Előnyök:


•    4K@60 videó
•    Ultrakicsi
•    Érintőképernyő & hangvezérlés
•    10 méterig vízálló

 

Hátrányok:


•    Kisméretű érzékelő
•    Korlátozott zoomtartomány
•    Teljes kihasználásához tartozékok szükségesek

 

 

GoPro Hero (2018) 


A GoPro család egyik legifjabb tagja az egyszerű „Hero” nevet kapta, és a korábbi GoPro Session kamerák leváltása céljából jött létre. Habár funkcióiban és teljesítményében elmarad drágább társaitól (pl. GoPro Hero 6 Black), 1440p-s felbontása sokak számára bőven elegendő lesz.

 

A GoPro Hero nagyobb testvéreihez hasonlóan hanggal is vezérelhető és 10 méterig vízhatlan kialakítással rendelkezik, így kiváló ár/érték arányt biztosít. Kevesek csalódnak majd ebben az akciókamerában.

 

Előnyök:


•    Ultrakicsi
•    Érintőképernyő & hangvezérlés
•    10 méterig vízálló

 

Hátrányok:


•    Kisméretű érzékelő
•    Csak 1440p videó
•    Teljes kihasználásához tartozékok szükségesek

 

Néhány szó a legjobb utazódrónokról


A drónok teljesen új nézőpontokat nyitnak meg azok előtt, akik szeretnék megörökíteni utazásaik feledhetetlen pillanatait. Azonban a drónok nem kifejezetten tartoznak az utazókamera kategóriába.

 

Habár bizonyos helyeken (például múzeumokban tilos a fényképezés, a drónokat sokkal szigorúbb szabályok kötik, és nem egy országban határtól-határig illegális a használatuk. Ha tehát szeretnéd elkerülni a kellemetlen emlékeket (nem is beszélve a bírságokról és az esetleges elkobzásokról), akkor nézz utána, hogy az adott országban milyen szabályok vonatkoznak a pilóta nélküli repülő járművekre.

 

Ha azonban mindenképpen szeretnél egy drónt, amivel utazhatsz is, akkor A DJI Sparkot tudjuk ajánlani a drónokhoz képest barátságos ára és ultrakönnyű kialakítása miatt. Használata továbbá nagyon egyszerű, és könnyedén bele lehet tanulni, így ez sem veszi majd el az élvezetet a pillanat átéléséből.

 

Akik valamivel komolyabb készülékekre vágynak (és hajlandók mélyebbre nyúlni a zsebükben), azok számára ott a DJI Mavic Air és a DJI Mavic Pro. Ezek szintén hordozható kialakításúak, azonban lényegesen több funkciót és jobb teljesítményt is kínálnak (amit az áruk is tükröz).
 

 

címkék:
 
 
Dróntechnológia 2020: a legelterjedtebb felhasználási szokások 2020. február 24.

A dróntechnológia múltja és jelene, jövője

Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.

A drónreptetés alapjai kezdőknek 2020. február 17.

A drónreptetés alapjai kezdőknek

A drónok szó szerint egy teljesen új szintre emelik a felfedezés élményét. Ezek a repülő szerkezetek soha nem látott magaslatokból és szögekből kínálnak rálátást közvetlen környezetedre, és olyan helyekre is, amiket máshogy meg sem közelíthetnél. Azonban annak ellenére, hogy sok drón szinte már a dobozból kicsomagolva készen áll a repülésre, rólad, mint újdonsült pilótáról ez még nem mondható el. Egyet se félj, ugyanis az alábbi útmutató pont neked szól! Íme minden, amit kezdő pilótaként tudnod kell a drónokról!  

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2 2020. február 17.

Melyik DJI Mavic drón való neked?

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól. Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén...

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában 2020. február 12.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.


Tovább a többi hírhez